Hovedstadens Letbane rykker tættere på

Hovedstadens Letbane
Sjællands første letbane er klar til at blive anlagt. Hovedstadens Letbane vil binde kommunerne langs Ring 3 sammen og gøre livet nemmere for 13-14 millioner passagerer om året.

Fra Lyngby i nord til Ishøj i syd vil den 28 kilometer lange letbane gøre det markant nemmere at komme rundt i Storkøbenhavn. Letbanen binder således fem S-togslinjer og regionaltogstrafikken sammen på tværs, og skaber et sammenhængende højklasset kollektivt trafiksystem.

De studerende på DTU i Lyngby og de mange studerende på de store erhvervsuddannelser i Glostrup, Albertslund og Ishøj vil få nemmere og hurtigere adgang til studiet. Patienter, pårørende og ansatte vil blive bragt til døren på hospitalerne i Glostrup og Herlev, og store erhvervsområder langs letbanen forventes at nyde godt af investeringer for op imod 32 mia. kr., viser en analyse udarbejdet af Incentive.

Hovedstadens Letbane har nu afsluttet udbudsprocessen, og revisionsfirmaet EY har gennemført et endeligt kvalitetstjek af projektets risici og reserver. Vinderne af de i alt otte kontrakter på Hovedstadens Letbane er udpeget, og indstillingen skal nu behandles af ejerkredsen bag Hovedstadens Letbane.

”Vi afventer nu ejernes beslutning, men Hovedstadens Letbane kommer til at give et gevaldigt løft til såvel fremkommeligheden som investeringslysten langs hele Ring 3. Jeg er sikker på, at når letbanen står færdig, vil rigtig mange sige; ”Hvorfor fik vi ikke bygget den letbane for længe siden?”. Den bliver en stor gevinst for Storkøbenhavn og de mange omegnskommuner,” siger Birgitte Brinch Madsen, bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane.

Hovedstadens Letbane ventes at være med til at skabe op mod 36.500 nye arbejdspladser og tiltrække 32.000 nye indbyggere langs Ring 3 frem mod 2032. Hovedstadens Letbane vil forbinde en lang række S-togslinjer og skabe bedre forbindelsesmuligheder til øvrig kollektiv transport. 13-14 millioner passagerer forventes årligt at rejse med Hovedstadens Letbane. Til sammenligning havde Kystbanen godt 9 mio. passagerer i 2016.

Ikke behov for flere tilskud
Udbudsprocessen er nu afsluttet, og resultatet holder sig inden for det afsatte budget. Projektet er fordyret på enkelte af anlægskontrakterne, men dette modsvares af besparelser på finansieringsomkostningerne. Der vil fortsat være en reserve på 30 pct. af basisoverslaget – altså et pænt stykke over de 10-20 procent, som EY anbefaler i deres gennemgang af risikoregister og reserver.

”Vi har haft en meget konstruktiv dialog med tilbudsgiverne, og vi har opnået fornuftige priser. Vores udbudsstrategi om at udbyde strækningen i en række mindre pakker har bevirket, at flere selskaber har haft lyst og mulighed for at være med, og vi ser frem til den videre proces,” fastslår Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Hovedstadens Letbane.

Mange danske selskaber blandt vinderne
Det bliver tre danske selskaber, som kommer til at stå for selve anlægsarbejdet. Den 28 kilometer lange strækning er inddelt i fem anlægskontrakter (ombygning af veje, broer m.v.), en kontrakt på leverance af tog og jernbaneinfrastruktur, mens der er en kontrakt på opførelsen af kontrol- og vedligeholdelsescentret samt en drifts- og vedligeholdelseskontrakt på Hovedstadens Letbane.

Anlægsarbejde i Ishøj Kommune M.J. Eriksson A/S
Anlægsarbejde i Vallensbæk,  Brøndby og Glostrup Kommuner Per Aarsleff A/S
Anlægsarbejde i Rødovre og Herlev Kommuner CG Jensen A/S
Anlægsarbejde i Gladsaxe Kommune CG Jensen A/S
Anlægsarbejde i Lyngby-Taarbæk Kommune Per Aarsleff A/S
Kontrol- og vedligeholdelsescenter CG Jensen A/S
Transportsystem (tog og jernbaneinfrastruktur) Konsortium med Siemens A.G, Siemens A/S og Aarsleff Rail A/S
Drift og vedligeholdelse i 15 år Metro Service A/S
Udgivet i Letbane | Tagget , | Kommentarer lukket til Hovedstadens Letbane rykker tættere på

Kontrakt om ny Storstrømsbro udskudt

Vejdirektoratet
Kilde: tv2.dk
Kammeradvokaten konkluderer, at en sag om korruption ikke udelukker italienske firmaer, der i efteråret vandt udbuddet, fra at bygge den nye Storstrømsbro. Forligskredsen vil nu lade Vejdirektoratet undersøge situationen nærmere, inden der træffes en endelig beslutning om det videre forløb.

Udgivet i Bro & tunnel | Tagget | Kommentarer lukket til Kontrakt om ny Storstrømsbro udskudt

TDC spiller nyt super-mobilnet på banen for at vende nedturen

TDC
Kilde: tv2.dk
En superteknologi skal redde TDC’s skrantende mobil- og bredbåndsforretning ved at skrue kraftigt op for hastigheden på 4G-nettet.
TDC spiller nu et trumfkort i den verserende mobil- og bredbåndskrig, skriver Finans.
Våbenet er et helt nyt, lynhurtigt mobilnet, der åbner for hastigheder på helt op til 600 megabit over hele landet.
Til en start har telegiganten kort før jul opgraderet sit 4G-mobilnet til 600 megabit i flere jyske byer, heriblandt Aalborg, Viborg og Randers.
– Strategien er med tiden at opgradere over hele landet. Det bliver et vigtigt kort for at tiltrække og fastholde kunder, siger Kasper Ørtvig, mobildirektør i Yousee, der er TDC’s privatforretning, til Finans.
Skal vende kundeflugt
TDC-ledelsen har i løbet af 2017 fået dybe panderynker af den hårde kamp på mobil- og bredbåndsmarkedet, der har kostet telegiganten kunder i titusindvis.
Ifølge TDC’s strategi skal der allerede sættes en prop i nedturen i år, hvor det lynhurtige 4G-net skal være med til at vende kundeflugt til kundetilgang.
Vigtig redningsplanke
Opgraderingen af mobilnettet kan endda blive en vigtig redningsplanke for TDC, mener Peter Kurt Nielsen, teleanalytiker i det norske finanshus ABG Sundal Collier.
– Trenden overalt i Europa er, at hastighederne på mobilnetværket er blevet et betydeligt konkurrenceparameter. TDC kæmper for oprejsning, men hvis selskabet kan udkonkurrere de andre teleselskaber på hastighed, er det ikke usandsynligt, at TDC kan kapre mobilkunder de kommende år, siger han til Finans.
Det lynhurtige 4G-net giver også TDC nye muligheder på bredbåndsmarkedet, hvor TDC de første ni måneder af 2017 har tabt 31.000 kunder.
Primært i landområder, hvor TDC kun kan tilbyde kunderne en linje via det langsommere kobbernet.

Udgivet i IT, Tele | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til TDC spiller nyt super-mobilnet på banen for at vende nedturen

Kun få danskere køber deres dagligvarer på nettet

nemlig.comcoop.dk
Kilde: RetailNews
Nethandel med de daglige varer halter efter det øvrige onlinesalg. Branchen tror dog på kraftig vækst.
Trods store trecifrede millioninvesteringer har handel med dagligvarer på nettet ikke fået et gennembrud i Danmark, skriver Finans.
Det er fortsat en lille andel af forbrugerne, som køber mælk, havregryn og vaskepulver på nettet. Kun godt 2 pct. af handlen med de daglige fornødenheder sker online, og det svarer ifølge en analyse fra Dansk Erhverv til ca. 2,5 mia. kr.
– Danskerne har taget nethandel til sig, men onlinehandel med dagligvarer oplever ikke samme vækstrater, siger Marie Louise Thorstensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Organisationen fastslår, at nethandel med dagligvarer endnu ikke har fået afgørende fat i danskernes forbrug, og der er ikke udsigt til et snarligt boom.
– Der er et betydeligt potentiale i Danmark, men der går givetvis en årrække, før e-dagligvarehandel for alvor tager fart og vinder store markedsandele, mener Marie Louise Thorstensen.
I Europa er Storbritannien og Frankrig længst fremme med netsalg af dagligvarer.
Detailhandelsekspert Flemming Birch fra konsulenthuset Birch & Birch tror ikke på, at den klassiske onlinehandel, hvor traditionelle supermarkedsvarer plukkes fra lager og leveres til forbrugerens dør, har nogen stor fremtid.
– I de lande, vi normalt sammenligner os med, er det efter to årtier endnu ikke lykkedes at tjene penge på den forretningsmodel. Kunderne vil ikke betale den pris, som det reelt koster, når varen skal leveres ud, siger Flemming Birch til Finans.
Levering af måltidskasser er derimod en god forretning. Flemming Birch vurderer også, at click og collect-løsninger, hvor forbrugerne selv henter de bestilte dagligvarer, har et potentiale.
I Danmark er Nemlig.com og Coop Danmark de største på markedet. De har hver især investeret trecifrede millionbeløb, men indtjeningen er hidtil udeblevet.
– Vi har valgt at investere stort i at udvide forretningen, så vi nu er i stand til at levere til halvdelen af alle husstande i Danmark. I 2017 havde vi en vækst i salget på over 28 pct., siger Stefan Plenge, adm. direktør i Nemlig.com.
Retail Institute Scandinavia forventer også, at nethandel med dagligvarer vil vokse markant i de kommende år. Adm. direktør Henning Bahr siger:
– Udbuddet er det seneste år blevet væsentligt bedre. Derfor forventer vi, at markedet vil vokse og nå 12 mia. kr. i 2027.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Fødevarer, Internethandel, Service, Shopping | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Kun få danskere køber deres dagligvarer på nettet

Ny legetøjskæde gafler flere butikker fra konkurrent

KIDS Coolshop
Kilde: Detailfolk.dk
Tidligere medlemmer af Legekæden skifter over til en fremadstormende konkurrent, som netbutikken Coolshop er en del af.

Efter et år på markedet øger legetøjskæden Kids Coolshop antallet af fysiske butikker. Der er tale om fire tidligere medlemmer af Legekæden, som alle har valgt at tage springet over til konkurrenten.

Det skriver Kids Coolshop i en pressemeddelelse.

Indtil nu har Kids Coolshop udelukkende haft butikker i Jylland, men efter den nye udvidelse bliver der også sat nåle i Odense, Køge og Vordingborg. Den fjerde butik ligger i Aarhus.

Kids Coolshop startede som et samarbejde mellem netbutikken Coolshop og fem udbrydere fra Legekæden. Siden åbningen i januar 2017 har alle butikkerne oplevet fremgang, og det er ikke gået ubemærket hen.

– Vi har selv ønsket at blive en del af Kids Coolshop efter en længere årrække som Legekæden-butik. Vi kan se, hvordan de første fem Kids Coolshop-butikker er vokset, og den bølge vil vi gerne ride med på, siger Steen Lund Kristiansen i pressemeddelelsen. Han står bag en af Kids Coolshops nye butikker på Sjælland.

Fanger trends
Ifølge Kids Coolshop er det en stor fordel, at butikkerne ikke er tvunget til at sælge deres egne brands, men i stedet kan udnytte netbutikkens indkøbsvolumen og rykke hurtigt på de nyeste trends.

– Et godt eksempel er de allestedsnærværende fidget spinners. Dem begyndte kunderne på Coolshop.com meget tidligt at søge efter i vores webbutik, og den slags mønstre kan vi reagere ekstremt hurtigt på, siger Coolshop-stifter Jacob Risgaard i pressemeddelelsen.

– Derfor var vi blandt de første i landet til at føre produktet, og i det hele taget driver vi forretningen i Kids Coolshop med udgangspunkt i store datamængder og pludselige skift i kundernes købsmønstre, fortsætter han.

Giver større udvalg
At gå sammen med en stor netbutik som Coolshop har da også sine fordele, lyder forventningen fra butiksejer Steen Lund Kristiansen.

– Der er i vores optik meget store fordele ved at blive stærkere på hele onlinedelen, og alene det faktum, at vi nu stort set kan skaffe alt legetøj og dermed udvide vores sortiment mere dynamisk, har været en afgørende faktor for os, da vi besluttede at træde ind i Kids Coolshop, siger butiksejer Steen Lund Kristiansen.

De fire nye Kids Coolshop-butikker åbnede d. 4. januar.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv, Internethandel | Tagget , , | Kommentarer lukket til Ny legetøjskæde gafler flere butikker fra konkurrent

Daisys Nytårsgylle 2017

Kongehuset

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2017

Så er det nytårsaften – igen!

Det er som om, at det går hurtigere og hurtigere, når man kommer op i årene. Som barn var det anderledes: Det varede en evighed, fra man stod op juleaftensmorgen og til man endelig kunne samles omkring juletræet. Dagene imellem jul og nytår var der forslag i, men nytårsaften slæbte tiden sig igen af sted, før man kunne lytte til rådhusklokkerne og hele byen eksploderede i raketter og guldregn.

Det er nok blandt andet forventningens glæde, som gør denne tid på året så særlig: Glæden over at kunne være sammen, glæden ved at se frem til et nyt år med nyt håb og fornyede kræfter. Dog, året der er gået, kan også have budt på tunge stunder – ikke alt er glæde for os alle.

Mennesker er forskellige og Danmark har brug for forskellige mennesker med hver deres evner og talenter, deres måde at virke på.

Den ene er talknuser, den anden forstår sig på teknik. Én er god til at få kunder i butikken, eller kan få en forretning op at stå. Nogle har det talent at kunne lære fra sig, mens andre har en evne til at drage omsorg for børnene og de ældre eller de syge. Andre vil helst fordybe sig i bøgerne og se verden åbne sig derfra. Nogle er så dygtige med deres hænder, at man næsten ikke forstår, hvordan det går til.

Det ene er ikke finere eller bedre end det andet, vi har brug for det hele og for os alle.

Hver og én gør vi, hvad vi kan. Danskerne har ved fælles kraft rystet den økonomiske krise af sig, der er livlig aktivitet rundt om i landet.

Når det går fremad, har vi brug for alle kræfter, ja, for flere end vi selv har. Op gennem historien har vi hentet dygtige hænder og kloge hoveder fra andre lande. Mange mennesker er kommet til Danmark for at arbejde her, dem har vi tidligere haft brug for, og det har vi stadig! Det kan være medarbejdere i landbruget, på hoteller og restauranter eller højtspecialiserede forskere, hvis viden der er behov for.

Det er ikke alene et spørgsmål om at mangle hænder. Vi har også brug for ideer og inspiration udefra, for at kunne bevare den fine position, som Danmark har på så mange områder, ligesom vi selv formår at inspirere andre ude i verden.

Danmarks gode omdømme skyldes både vore traditioner og den fornyelse, som er kommet til for hvert slægtled. Vi lader os ikke løbe over ende; vi vil være tro mod os selv, som vi altid har været det her i Danmark.

Meget har forandret sig, siden jeg og mine jævnaldrende var børn eller unge mennesker. Men grundtonen har stadig rod i en kultur og en levevis, der er groet frem her i vort land.

Den er et udtryk for, hvem vi er, og for det, som er vigtigt for os, som land, og som danskere.

Måske glemmer vi indimellem at spørge os selv, hvad der er vigtigst i livet.

I dagligdagen går mange af de vågne timer med arbejde og pligter. Men hvad betyder mest for os, når det kommer til stykket?

Det gør de mennesker, der står os nær. Og for de allerfleste er det vores familie.

En familie er ikke nødvendigvis det samme i dag som for en generation siden. Jeg tror, der er kommet en erkendelse af, at ikke alle familier er far-og-mor-og-børn. Der er i dag større variation, men også større frisind og tolerance.

Er der flere muligheder, er der også flere valg. Det er som udgangspunkt et fremskridt. Men vi kan også snuble over de mange muligheder.

I en moderne familie er der et hav af gøremål. Jeg kan godt undre mig over, hvordan tiden slår til, når lillebror skal følges til svømning, og storesøster skal hentes hos en legekammerat, inden mor eller far skal på kursus. Hvordan når de dog det hele?

Vores hverdag er fuld af krav, der skal mødes, og valg, der skal træffes.

Det kan være, som om alle døre står åbne. Men ét menneske kan jo ikke gå ind ad dem alle sammen på én gang.

Jeg tror ikke, at man kan overkomme at interessere sig for alting.

Jeg vil her i aften komme med min lille opfordring til, at vi sommetider gør noget andet end det, vi plejer. Noget, der ligger uden for dagligdagens praktiske gøremål.

Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!

Det vil ikke være det samme for alle. Nogle vil helst gå en tur i skoven eller langs stranden. Andre foretrækker at lytte til musik eller at se en tv-serie. Selv vil jeg helst have noget mellem hænderne, – et sytøj, en skitseblok; noget med farver.

Jeg tror, det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, noget, der befrugter vores fantasi, som nærer tanken, og som kan gøre vores verden større.

Det er slet ikke så unyttigt endda.

Ethvert lands særpræg er et spejl af dets natur. Det danske rige består af tre lande: Danmark, Færøerne og Grønland, hver med sin egen profil, men samtidig et fællesskab.

Til sommer besøger Kronprinsparret og deres børn Færøerne. Jeg ved, at Kronprinsen og Kronprinsessen glæder sig til gensynet med den betagende natur, det rige kulturliv og den store gæstfrihed. Mig glæder det, at mine børnebørn nu også skal få de oplevelser, som har betydet så meget for mig.

På Færøerne går det godt i disse år, virkelysten er stor, og befolkningen vokser. Det kan vi alle glæde os over.

Jeg sender mine varmeste nytårsønsker til alle på Færøerne.

I Grønland gør den voldsomme natur et dybt indtryk på alle, der besøger landet.

”Hvor frydefuldt at høre
isens klage
når den begynder at knække
det strålende panser begynder at sprække
de første forårsdage!”

Sådan skriver min mand i sit digt ”Ode til Grønland”. Han har, som jeg, været betaget af Grønland og af den grønlandske natur siden sit første møde for nu mange år siden. Men den grønlandske natur kan være nådesløs, den rummer også ødelæggende kræfter.

I sommer ramte en naturkatastrofe de to bygder Nuugaatsiaq og Illorsuit. Familier mistede deres kære, og mange fik selve deres livsgrundlag revet væk. Det var en svær tid, hvor fællesskabet viste sin betydning og hvor alle stod sammen om at hjælpe.

I aften sender jeg mine dybfølte tanker til alle dem, der er blevet ramt. Jeg ønsker alle i Grønland et godt nytår.

I mange situationer er der brug for, at vi hjælper hinanden. I aften har de fleste danskere fri. Men der er også en del, som er på arbejde, fordi de tager sig af andre. På hospitaler, på plejehjem og på institutioner er personale på vagt alle døgnets timer og alle årets dage. Sådan er det også i aften.

Brandfolk, beredskab, politi og soldater holder sig også klar til at rykke ud. For dem er nytårsaften ikke forskellig fra alle andre aftener.

Til alle sender jeg min varme nytårshilsen.

Også i år opholder danske soldater, politifolk og specialister sig langt hjemmefra, hvor de bidrager til at skabe sikkerhed og stabilitet, dér, hvor de er udsendt.

Kronprinsessen har fortalt mig om sit besøg hos soldaterne i Mali, hvor de hjælper med at beskytte civilbefolkningen, ligesom Prins Joachim kunne fortælle om vore soldaters indsats i Irak.

Vi vil også i det nye år fortsætte indsatsen i Irak og Afghanistan, ligesom Forsvaret vil deltage i en forstærket indsats i Østersø-regionen.

Jeg ønsker godt nytår til alle, der, fra poster ude i verden, passer på alle os herhjemme.

I aften tænker jeg også på de danskere, som opholder sig ude omkring i verden, og på de mange, som har rod i Danmark. Deres trofasthed mod deres gamle land berører mig, hver gang jeg oplever det. Jeg bringer dem alle mine varmeste nytårshilsener.

Min nytårshilsen går også til det danske mindretal i Sydslesvig. Her er den danske ånd stadig en levende del af hverdagen.

At danskheden har rum til at blomstre syd for grænsen, ser jeg som et udtryk for venskab, respekt og godt naboskab mellem danskere og tyskere, ligesom jeg glæder mig over de mange foreninger og institutioner, der er med til at knytte stærke bånd hen over grænsen.

Et godt nytår ønsker jeg for alle danske syd for grænsen.

Til sidst vil jeg sammen med hele min familie sige en varm tak til alle for det gamle år.

Det er en glæde for både Kronprinsparret, Prins Joachim, Prinsesse Marie og deres børn, at så mange følger levende med og deltager i alt, hvad der sker i de unge generationer.

På nogle måder har det ikke været noget nemt år for mig og min familie – så meget mere har det rørt os, at man fra så mange sider har omfattet Prins Henrik med sympati og forståelse. Det er vi taknemmelige for. Det gør hverdagen lettere for os alle sammen.

Livet går op og ned. Det vigtigste er, at vi har mennesker, som står os nær.

Derfor går min nytårshilsen her i aften til alle, der har haft svære stunder i det gamle år og til hver og en, som må sidde alene.

Jeg ønsker, at det nye år må bringe håb og glæde til alle.

GUD BEVARE DANMARK

Udgivet i Samfund | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Daisys Nytårsgylle 2017

Sikkerhedsregler for brug af fyrværkeri

Sikkerhedsstyrelsen
Du må købe fyrværkeri i perioden 15. december-31. december.
Du må bruge fyrværkeri i perioden 27. december-1. januar.
Hold dig fra ulovligt fyrværkeri
Gå aldrig tilbage til en fuser. Brug beskyttelsesbriller. Hold afstand… De fleste kender reglerne for, hvordan man skal omgås fyrværkeri. Men det er mindst lige så vigtigt, at man ved, hvad det er for noget fyrværkeri, man omgås.
Brug fyrværkeri sikkert
Fyrværkeri er flot, men det kan være farligt, hvis det ikke håndteres rigtigt. Sæt dig ind i, hvordan du bruger fyrværkeriet sikkert, før du starter din fyrværkerisæson.
Mærkning af fyrværkeri
Som forbruger af nytårsfyrværkeri skal du være opmærksom på, at alle fyrværkeriartikler skal være CE-mærkede. Det er vigtigt at slå fast, at fyrværkeri er et produkt, som har en indbygget sikkerhedsrisiko – og derfor er det uanset mærkning vigtigt, at man passer på.
Farlige fyrværkeriartikler
Sikkerhedsstyrelsen laver markedskontrol af nytårsfyrværkeri. Når vi finder en fyrværkeriartikel, som er farlig eller har en fejl, skal den trækkes tilbage fra markedet.
SIK-mærket fyrværkeri må fortsat bruges af private forbrugere
Alt fyrværkeri, der sælges til danske forbrugere op til nytåret 2017, skal være CE-mærket. Tidligere har der også været fyrværkeri i handelen med SIK-numre, men det er fra 4. juli 2017 blevet forbudt at sælge til forbrugerne.
De fem fyrværkeriråd
Du må affyre fyrværkeri fra den 27. december til og med 1. januar. Læs her fem gode råd til sikker brug af fyrværkeri.

1. Brug altid beskyttelsesbriller
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. Gå aldrig tilbage til en fuser 


Følg brugsvejledningen til fyrværkeriet
Når fyrværkeri skal håndteres sikkert, er det vigtigt at læse brugsvejledningen og anvende fyrværkeriet sådan, som det er konstrueret til.
Sikkerhedsafstande
Overhold den sikkerhedsafstand, der står på fyrværkeriet. Den gælder både for dig og tilskuerne.
Pas også på omgivelserne. Fyrværkeri må ikke anvendes nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag. Samme afstandskrav gælder i forhold til halmstakke, brændebunker og anden opbevaring af let antændeligt materiale. 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning.
Ved affyring af raketter er afstandskravet 200 meter til bygninger med let antændeligt tag, brændbare oplag og brændbar vegetation. Desuden må raketter ikke anvendes nærmere end 10 meter fra en bygningsåbning, for eksempel vinduer eller døre.
I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter.
Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.
Lokalt kan kommunen helt forbyde brug af fyrværkeri i et område eller fastsætte særlige afstandskrav, for eksempel på grund af tørke eller i nærheden af virksomheder med en særlig risiko.
Transport af fyrværkeri
Du må transportere fyrværkeri til eget brug.
Opbevaring af fyrværkeri
Du må opbevare fyrværkeri med max. 5 kg NEM.
NEM står for Netto Ekslosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. NEM-vægten skal stå på fyrværkeriet.
Det er tilladt at gemme fyrværkeriet fra slutningen af fyrværkerisæsonen, så du kan anvende det i næste fyrværkerisæson, men du må max. opbevare 5 kg NEM.
Opbevar fyrværkeriet tørt, væk fra elektriske apparater og varmekilder. Det skal opbevares utilgængeligt for børn, og du må ikke pakke fyrværkeriet ud eller fjerne beskyttelseshætten fra lunter.
Aflever overskydende fyrværkeri
Fik du ikke fyret alt dit fyrværkeri af ved nytåret, kan du kontakte din kommune for at få oplyst, hvor du kan aflevere dit fyrværkeri. Det er nemlig ikke alle genbrugspladser, der kan modtage fyrværkeri.

Udgivet i 1-1-2, Beredskab, Service | Tagget , , | Kommentarer lukket til Sikkerhedsregler for brug af fyrværkeri

BIVA reddet fra konkurs

BIVA
Kilde: Finans.dk
En køber er kommet den kriseramte møbelforretning Biva til undsætning.
Det oplyser Nicolai Dyhr fra advokatfirmaet Horden til Finans.
Virksomheden var ellers blevet begæret konkurs torsdag, skrev Ekstra Bladet og Berlingske tidligere på aftenen.
»Vi har siddet i forhandlinger hele dagen, og der er nu indgået en aftale, hvorved virksomheden drives videre og et antal arbejdspladser er reddet. Køber indskyder et betydeligt beløb til brug for den fremtidige drift,« skriver Nicolai Dyhr i en mail.
Han oplyser endvidere, kundernes leveringer er sikret fremover, men afviser at oplyse flere detaljer i aftalen.
Biva blev igennem nullerne landskendt for sine tv-reklamer, der med Biva-pigens »vi ses i Biva« i syv år i træk blev kåret som ‘Danmarks dårligste reklame’.
Det er ikke første gang, Biva er ruineret. De to fusionerede butikskæder Biva og Tæppeland bukkede i 2013 under efter længere tids krise.
Bivas adm. direktør Jesper Jørgensen og kommerciel chef Rune Furbo købte efterfølgende rettighederne til Biva-brandet for at puste nyt liv i virksomheden.
Duoen valgte at introducere Biva som netbutik – men uden varehuse i mursten.
Det nye Biva har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for regnskabsåret 2016/2017, men i det seneste regnskabsår tyngede et underskud på 1,3 mio. kr. negativ egenkapital på 1,1 mio. kr.
Resultatet var ifølge ledelsen en konsekvens af en ambitiøs vækststrategi, hvor omsætningen blev mere end tredoblet på et år.
Jimmy Maymann-Holler, der er tidligere chef for det amerikanske internetmedie Huffington Post, ejer ifølge CVR knap halvdelen af møbelkæden.
Aktionærkredsen tilførte i oktober sidste år 1,3 mio. kr. i ny kapital og 1,4 mio. kr. i langfristede lån til Biva-koncernen.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til BIVA reddet fra konkurs

Fra nytår bliver det billigere at køre over Storebælt

StorebæltBroBizz
Priserne for at køre over Storebælt sættes ned pr. 1. januar 2018.
Når nytårsklokkerne ringer og vi tager hul på 2018, falder Storebælts priser 15 pct. Men der er en betingelse for at få del i den nye, lavere pris: Du skal have en bizz og en aftale med Storebælt – enten Club Storebælt eller Storebælt Erhverv.
Hvis du allerede har en bizz fra BroBizz A/S, er alt i den skønneste orden. Du skal ikke gøre andet end at sætte din bizz i forruden, når du skal over Storebælt, så får du automatisk den bedste pris.
Men du skal kigge nøje på din bizz. Hvis det er en ØresundBizz eller en norsk AutoPASS – det kan du se på logoet på din bizz – skal du selv tilmelde dig Club Storebælt eller Storebælt Erhverv for at få del i prisnedsættelsen.
Hvis du ikke har en bizz
Hvis du ikke har en bizz, skal du være opmærksom på, at du dermed ikke vil få del i prisnedsættelsen – og Storebælts tidsstyrede rabatter, som fx Weekend-, Aften- og Helligdagsbillet kan heller ikke længere benyttes. Skal du over Storebælt inden for de næste måneder, er det derfor en god idé at bestille en bizz nu. Du betaler 200 kr. i depositum for din BroBizz. Bestil Club Storebælt og BroBizz.
Skal du først over Storebælt til foråret
Har du ikke en bizz, og skal du først over Storebælt omkring påske, kan du vente og se tiden an. Storebælt har nemlig et nyt produkt i støbeskeen, hvor du ikke behøver en bizz og derfor ikke skal betale depositum. I stedet vil du kunne oprette en aftale om at bruge din nummerplade til at blive genkendt i betalingsanlægget. Dermed vil du opnå samme rabat og samme fordele som med bizz.
Priserne sænkes igen om nogle år
De lavere priser på Storebælt er led i den politiske aftale om øget mobilitet. De kommende år bliver den fynske motorvej udbygget til seks spor, og når den er udvidet i 2023, vil priserne på Storebæltsbroen – ifølge den politiske aftale – blive sænket yderligere 10 pct.

Udgivet i Bro & tunnel | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Fra nytår bliver det billigere at køre over Storebælt

DSB lukker billetautomater til nytår for at undgå hærværkDSB’s billetautomater er ofte udsat for hærværk nytårsaften. Derfor bliver de udendørs lukket til nytår.
Når nytåret nærmer sig, lukker DSB de billetautomater, som er placeret udendørs, for at undgå hærværk.
Lukningen af automaterne sker lørdag 30. december 2017, altså dagen før det går løs med raketter og champagne. Automaterne bliver sat i drift igen i løbet af mandag 1. januar.
– Det er i sidste ende det, der giver færrest gener for vores kunder. Vi har oplevet, at op mod 47 af vores automater er blevet smadret, siger Tony Bispeskov, DSB’s informationschef.
– Ud over at automaten selvfølgelig koster penge – faktisk op mod 250.000 kroner – så betyder det også, at i den efterfølgende periode kan vores kunder ikke benytte de smadrede automater, siger han.
Flere muligheder for at købe billetter
Det er tiende gang, at DSB lukker de udendørsautomater for at undgå hærværk.
DSB har oplevet, at folk har proppet fyrværkeri ind i automaten, så det hul, hvor man får penge retur, er blevet spærret.
Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter og klippekort.
Derudover kan man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Servicebutikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.
– Der er forskellige muligheder for at købe billet, og man skal have en billet. Så vi vil bare råde til, at man kommer i lidt god tid, hvis man havde tænkt sig at benytte en af de udendørsautomater, siger Tony Bispeskov.

Udgivet i Jernbane | Tagget , , | Kommentarer lukket til DSB lukker billetautomater til nytår for at undgå hærværk

Aarhus Letbane åbner torsdag 21/12-2017

Aarhus LetbaneTrafikstyrelsen

Opdatering 20-12-2017 kl.21:45
TV2 oplyser at kørslen med passagerer påbegyndes kl.11 på Aarhus H. Det er gratis at køre med Aarhus Letbane resten af torsdagen.

Trafikstyrelsen har onsdag 20/12-2017 givet den nødvendige sikkerhedsgodkendelse til Aarhus Letbane. Sikkerhedsgodkendelsen er givet med visse betingelser, som Aarhus Letbane kan komme med kommentarer til inden 3/1-2018.
Aarhus Letbane må derfor køre med passagerer fra torsdag 21/12-2017.

Udgivet i Letbane | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Aarhus Letbane åbner torsdag 21/12-2017

Danmarks sidste mønttelefon pillet ned

Kilde: tv2.dk
For 10 år siden var der 3000 telefonbokse tilbage i Danmark. I 2013 var der under 200, og nu er de sidste væk.
Før var de alle steder, men de senere år er det kun gået én vej, og i denne måned forsvandt så landets allersidste mønttelefoner.
Det skete, da tre mønttelefoner i Aarhus blev taget ned den 13. december, skriver Århus Stiftstidende.
– De blev fjernet inden for en time i Aarhus, og de var formentlig de sidste i Danmark, som der blev pillet ned, siger Michael Hardrup, direktør i Danske Mønttelefoner, til avisen.
Firmaet overtog i 2010 driften af mønt- og betalingstelefoner i Danmark fra TDC.
Inden for en måned vil også selve telefonboksene, hvor de tre aarhusianske mønttelefoner hang, blive taget ned.
Dermed er det slut på en æra i Danmark.
Fra 3000 til 0 på 10 år
Med mobiltelefonens indtog som allemandseje forsvandt telefonboksene med rekordfart.
I 2007 stod der stadig omkring 3000 telefonbokse i Danmark. I 2009 var der 500, og i 2013 var det knap 200. For to år siden var der blot 45 tilbage, og nu er de sidste altså væk.
Den teknologiske udvikling har også betydet, at flere andre ting forsvinder fra gadebilledet.
Eksempelvis er antallet af postkasser og posthuse faldet markant de senere år, videoudlejningsbutikker er lukket på stribe, og brugen af check og bankbog er for mange danskere blevet gjort overflødig efter indførslen af Dankort og mobile betalingsløsninger.

Udgivet i Service, Tele | Tagget , | Kommentarer lukket til Danmarks sidste mønttelefon pillet ned

Bakken udvider sine åbningstider

Bakken
Kilde: tv2.dk
Forlystelsesparken ved Klampenborg har fået lov til at holde åbent flere dage om året.
I sin mere end 400 år lange historie har Bakken i Dyrehaven kun været åben i sommerhalvåret.
Men fra og med næste år udvider forlystelsesparken åbningstiderne. Bakken slår i 2018 også portene op i børnenes efterårsferie i uge 42 og i julemåneden.
Det skyldes ifølge direktør Niels-Erik Winther øget efterspørgsel fra børnefamilier.
– Vi har på Bakken en meget lang tradition for at tilbyde gratis underholdning og aktiviteter til børn og børnefamilier. Og vi ved, at behovet især er stort i skoleferier og weekender.
– Vi har en fantastisk beliggenhed i Dyrehaven, der også er uhyre smuk i efteråret og om vinteren. Det kommer gæsterne med vores nye åbningsperioder til at få glæde af, siger Nils-Erik Winther.
Netop beliggenheden i Dyrehaven har tidligere blokeret for flere åbningsdage, men en ny miljøgodkendelse har betydet, at det nu er muligt.
Bakken er langt fra den første forlystelsespark, der holder åbent i dele af vinterhalvåret.
Tivoli i København har blandt andet gjort det igennem flere sæsoner, ligesom Tivoli Friheden i Aarhus sidste år inviterede til Jul i Friheden for første gang.

Bakken åbner fredag 23. marts 2018

Udgivet i Service, Underholdning | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Bakken udvider sine åbningstider

Politikere vil gøre S-tog førerløse – og udlicitere dem

S-tog
RegeringenDansk FolkepartiDet Radikale Venstre
Kilde: tv2.dk
13 millioner ekstra passagerer om året vil kunne køre med S-tog i hovedstadsområdet, hvis de bliver førerløse.
S-togene, der kører i hovedstadsområdet, skal være førerløse i fremtiden. Det er planerne i en ny politisk aftale, der ventes indgået onsdag morgen.
Det oplyser den radikale transportordfører, Andreas Steenberg, hvis parti er klar til at gå med i aftalen sammen med regeringspartierne og Dansk Folkeparti.
– Det vil betyde, at man kan flytte 12-13 millioner ekstra passagerer ind i S-togene om året, fordi man simpelthen kan køre flere S-tog, fortæller Andreas Steenberg.
– På den måde er det noget af det bedste, vi kan gøre for at skabe udvikling i hovedstaden, løse trængselsproblemerne og løse problemerne med luftforurening.
Det ventes at koste samlet set 4,5 milliarder kroner at ombygge S-togsnettet til førerløs drift. Men pengene vil ifølge Steenberg komme ind igen takket være de højere billetindtægter.
Teknologien er ikke klar
De danske pendlere ser imidlertid ikke ideen i at lægge så mange penge i førerløse tog.
– Vi ved, at det handler om føreløse tog, og det, synes jeg, er helt hen i vejret. Teknologien er ikke klar, og alle de åbne baner skal sikres. Det er en udgift, der ikke kan måle sig med besparelsen, siger Lisa Sonesen, repræsentant for pendlerne på Hillerødbanen.
Driften skal udliciteres
Et andet led i planen er, at driften af de førerløse S-tog skal i udbud til private.
Det sker efter forbillede fra den københavnske metro, hvor det er Metroselskabet, der ejer stationer, skinner og tog, men private der står for driften.
Men det møder ikke opbakning fra Socialdemokratiet. De mener, at det er et forkert fokus:
– Jeg forstår ikke, at radikale tilsyneladende går med til en udliciteringsplan, der ikke giver garanti for bedre trafikafvikling. Det væsentlige må være, at passagererne får de bedste forhold, og ikke at udenlandske investorer skal kunne tjene mest muligt. Med de mange udfordringer den kollektive trafik har, burde man have nytænkt området, sådan som Socialdemokratiet har foreslået, Benny Engelbrecht.
Modellen får også kritik af Enhedslisten. Partiets transportordfører, Henning Hyllested, påpeger, at S-tog er en af DSB’s store indtægtskilder.
– Det vil være en katastrofe, hvis S-togene privatiseres, skriver han i en pressemeddelelse.
– Internationale erfaringer taler imod. Det bliver både dyrere og dårligere togdrift, når private skal ind og tjene penge på pendlerne og de rejsende.
Efter DSB’s ønske
Men den valgte model er ifølge Andreas Steenberg faktisk den, DSB selv ønsker.
– Det bliver DSB, der har S-togssystemet og så køber drift ind hos en privat. Ligesom man køber rengøring, siger han.
– Det fungerer godt i metroen. Og når vi ikke har valgt som stat at udvikle det it-system (der skal drive togene, red.) i metroen, så vil det være en dårlig idé ikke at købe det it-system hos en privat, som har prøvet det før.
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) offentliggjorde i juni den analyse, der ligger til grund for de nye planer for S-togene.
Dengang fremhævede han blandt andet, at de førerløse tog vil kunne give S-tog døgnet rundt, højere punktlighed og færre aflyste afgange. Ministeren har også tidligere, i et interview med Berlingske i juni, talt for at sende S-tog i udbud.
– Jeg synes, at togdriften er meget dyr i Danmark. At effektivisere togdriften for at gøre den billigere er en nødvendighed, for at togdriften kan have en fremtid i Danmark, sagde ministeren til Berlingske.

Udgivet i Jernbane, Politik, Samfund, Service, Trafik | Tagget , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Politikere vil gøre S-tog førerløse – og udlicitere dem

Legetøjsgigant fyrer direktør

Top-toyBRToys'R'Us
Kilde: tv2.dk
Svigtende resultater får Top-Toy, der står bag fætter BR og Toys’R’Us i Norden, til at fyre direktøren.
Efter halvandet år i spidsen for Top-Toy er Søren Torp Laursen sat af posten som direktør.
Kapitalfonden EQT, der ejer legetøjskæden, har ikke været tilfreds med resultaterne, skriver Berlingske Business.
I forrige uge offentliggjorde Top-Toy, der står bag fætter BR og Toys’R’Us i Norden, et skuffende årsregnskab, hvor selskabet afslørede et tab på 38 millioner kroner ud af en omsætning på 3,4 milliarder kroner.
Her fortalte den nu fyrede direktør, at det var it-problemer, der var skyld i de dårlige tal.
Blot 10 dage senere er han imidlertid blevet fyret.
Bestyrelsesformand: Fyring var fælles beslutning
I en pressemeddelelse fra virksomheden forklarer Michael Hauge Sørensen, der er bestyrelsesformand i Top-Toy, at beslutningen er truffet i fællesskab.
– Søren og jeg har siden sensommeren diskuteret den langsigtede strategi for Top-Toy samt hvilken profil, der bedst kan sikre virksomhedens videre udvikling. Vi er sammen kommet til den konklusion, at Top-Toy har brug for en CEO med en anden profil, lyder det.
Den nye direktør for legetøjskæden bliver Per Sigvardsson. Han kommer fra en stilling som direktør for den svenske butikskæde Granngården.
– Legetøjsmarkedet er under forvandling og både digitalisering og globalisering spiller en stor rolle. Top-Toy er markedsleder i Norden, og jeg påtager mig spændt opgaven med at udvikle virksomheden til en fremtidssikret omni-channel aktør, udtaler Per Sigvardsson i pressemeddelelsen.
Han sætter sig i direktørstolen den 22. januar 2018.

Udgivet i Diverse | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Legetøjsgigant fyrer direktør

Bilka dropper døgnåbent

Bilka
Kilde: RetailNews
Når julehandlen er overstået, vil Bilka lukke ned for døgnåbent i de to varehuse, hvor man ellers har kunnet handle om natten.
Det fortæller Finans.
Bilka i shoppingcentret Fields på Amager har ellers haft døgnåbent siden december 2015, og Bilka i Tilst ved Aarhus har tilbudt samme mulighed siden marts i år.
Men nu dropper kæden altså at holde døgnåbent, fordi det ikke kan betale sig.
– Vi har aldrig regnet med, at de døgnåbne varehuse ville trække mange kunder. Årsagen til at holde åbent hele døgnet var mest, at tiden kunne bruges til at fylde varer op. Når der alligevel var nogen i varehuset om natten, kunne vi lige så godt sætte en ved kassen, siger kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen, til Dansk Handelsblad.
I de fleste af Bilkas varehuse kan man handle ind fra klokken seks om morgenen og til midnat.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv, Fødevarer | Tagget , | Kommentarer lukket til Bilka dropper døgnåbent

Fyrværkeri

Nye regler for køb og anvendelse af fyrværkeri trådte i kraft i 2014.
Du må købe fyrværkeri fra den 15. december til den 31. december.
Du må anvende fyrværkeriet fra den 27. december til og med 1. januar.
Hvis du ønsker at fyre fyrværkeri af ved en festlig lejlighed i løbet af året, skal du kontakte en festfyrværker.
– Lovligt konsumfyrværkeri er udstyret med et SIK-nummer. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du selv tjekke om fyrværkeriet er godkendt og dermed lovligt. Test det her
– Vær opmærksom på at SIK-nummeret vil blive udfaset løbende fra 2010 og erstattet af CE-mærket. I en overgangsperiode vil man derfor kunne støde på begge former for mærkning. CE-mærket angiver, at producenten har sikret sig, at fyrværkeriet overholder alle væsentlige sikkerhedskrav – Husk på at selv lovligt fyrværkeri kan være farligt!
– En forbruger må i sin private personbil transportere 5 kg. NEM fyrværkeri. Samtidig er 5 kilo NEM også den højest tilladt mængde fyrværkeri, man må opbevare i sit hjem.
– Som forbruger skal du fortsat være opmærksom på, at du ikke må indføre fyrværkeri til Danmark. Du må altså ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. NEM-vægten er angivet på nyt fyrværkeri – enten på artiklen eller på emballagen. Hvis artiklen er gammel, kan du som en tommelfingerregel regne med, at NEM-vægten er en fjerdedel af fyrværkeri-artiklens vægt. Hvis du ønsker at opbevare større mængder fyrværkeri, skal du søge om tilladelse hos det kommunale beredskab.

– Når du anvender fyrværkeri skal du være opmærksom på afstandsregler, f.eks. til stråtækte huse.
– Husk at bruge beskyttelsesbriller – også tilskuerne!
– Brug kun godkendt fyrværkeri – ALDRIG hjemmelavet.
– Gå aldrig tilbage til en fuser.

Udgivet i Service | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Fyrværkeri

Finansloven for 2018 er på plads

Regeringen
Regeringen (Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance) og Dansk Folkeparti har indgået forlig om finansloven for 2018.

Hovedpunkter i aftalen:
• Et markant løft af danskernes velfærd: I alt er der afsat ca. 4,7 mia. kr. til bedre sundhed og ældrepleje i perioden 2018-21. På sundhedsområdet bliver der afsat ca. 2,0 mia. kr. til bl.a. frit valg ift. genoptræning, og fra 2019 en ekstra akutlægehelikopter til udkantsområderne.
• En værdig ældrepleje: 2,7 mia. kr. til en bedre bemanding på plejehjem, mere frit valg så ældre bl.a. selv kan vælge madordning og mere fokus på at sikre ældre en værdig død.
• Øget tryghed: Der sikres et yderligere meroptag på i alt 300 politistuderende i 2018 og 2019, hårdere straffe for grov vold og indbrud, skærpet indsats mod bande- og ungdomskriminalitet.
• Reetablering af rytterisektion i dansk politi.
• Bedre infrastruktur: Udvidet motorvej over Vestfyn, hastighedsopgraderinger på landeveje og motorveje, lavere takster over Storebæltsbroen.
• Styrket grænsekontrol.
• Skatten på fri telefon fjernes.
• Kvalitetspulje til erhvervsuddannelserne på 170 mio. kr.
• En permanent Boligjob-ordning.
• Udligningsskatten på indtægter fra pensionsopsparing fjernes.

Udgivet i Politik, Samfund | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Finansloven for 2018 er på plads

Ny ordning: Restauranter kan lukkes et halvt år hvis de bryder fødevareregler

Kilde: tv2.dk
Ordningen har fungeret med succes i Norge, og nu er et flertal i Folketinget enigt om at den også skal indføres i Danmark.
Pizzeriaer, restauranter og kiosker, der ser stort på fødevarereglerne og gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne, manglende sporbarhed og sundhedsskadelige fødevarer, risikerer fremover at blive tvangslukket i op til seks måneder. Det skriver Jyllands-Posten.
Ordningen fungerer med succes i Norge, og et flertal i Folketinget er enigt om, at Fødevarestyrelsen i Danmark også skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de værste madfuskere, der er immune over for bøder, påtaler og politianmeldelser.
– Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Jyllands-Posten.
Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en kraftigt afskrækkende effekt.
S-ordfører: Brodne kar ’slået tilbage’
Fødevareordfører Simon Kollerup (S) er glad for, at de brodne kar nu bliver ’slået tilbage på banen’:
– Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen, siger han.
I Fødevarestyrelsens smileydatabase ligger der kontrolrapporter for de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som styrelsen fører kontrol med. Heraf er der 268 virksomheder, som betegnes som brodne kar, fordi de har fået sanktioner ved tre af de seneste fire kontrolbesøg.
Jyllands-Posten har tidligere omtalt en butik i København, der på fire år fik 42 sure smileyer. Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, erkender, at myndighederne har været tæt på magtesløse over for de værste syndere.
– Dette står øverst på min ønskeliste til jul. At vi kan lukke deres virksomhed og tage den daglige omsætning fra dem vil få stor betydning, for så bliver det en dårlig forretning ikke at følge reglerne, siger han til Jyllands-Posten.

Udgivet i Detailhandel, Fødevarer, Politik, Samfund, Service | Kommentarer lukket til Ny ordning: Restauranter kan lukkes et halvt år hvis de bryder fødevareregler

Tryg køber Alka Forsikring

solgt tilTryg
Kilde: tv2.dk

Tryg overtager konkurrenten Alka Forsikring i milliardhandel, og dermed bliver to af Danmarks største forsikringsselskaber til ét.

Forsikringsselskabet Tryg køber Alka for en samlet købesum af 8,2 milliarder kroner.

Handlen forventes gennemført i første halvår 2018.

Det skriver Ritzau.

Styrker sin markedspostion

Alka har omkring 380.000 kunder og bruttopræmieindtægter på omkring 2,5 milliarder kroner årligt. Med opkøbet vil Tryg have en markedsandel på over 20 procent i Danmark.

– Vi er meget tilfredse med købet af Alka, som vil styrke vores position i Danmark. Alka har leveret en flot kombination af gode finansielle resultater og en høj vækst, drevet af fremragende kundetilfredshed, skriver administrerende direktør i Tryg Morten Hübbe i en pressemeddelelse.

Tryg regner med, at man vil kunne finde synergier og besparelser for 300 millioner kroner mellem de to selskaber over de kommende år.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Tryg køber Alka Forsikring

Mange nye Dagrofa-butikker på vej på landet

DagrofaSparMin Købmand
Kilde: RetailNews
Cirka 50 lokalsamfund undersøger lige nu muligheden for at etablere nye Spar- og Min Købmand-butikker på landet.

Den demografiske udvikling med flere tilflyttere i de store byer og færre personer på landet udfordrer de mindre butikstyper som f.eks. Dagrofa-kæderne Spar og Min Købmand samt Coops Lokal- og Dagli’Brugsen.

I en nylig fremskreven prognose fra Retail Institute Scandinavia vil antallet af små supermarkeder og nærbutikker samlet set falde med 22 pct. over de kommende ti år, fra 856 i 2017 til 670 i 2027.
Det skriver Dansk Handelsblad.

Trods de dystre udsigter har Dagrofas koncernchef Per Thau stor tiltro til, at Spar-kæden kan fortsætte med at udvide butiksnettet de kommende år, selvom der også kan være butikker som lukker på grund af den strukturelle udvikling, hvor folk flytter fra land til by.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv, Fødevarer | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Mange nye Dagrofa-butikker på vej på landet

Tryg vil købe Alka

Tryg
Kilde: tv2.dk

Danmarks største forsikringsselskab forhandler om opkøb af konkurrenten Alka, der styres af fagbevægelsen.

Forsikringsselskabet Tryg bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet forhandler om et opkøb af forsikringsselskabet Alka.

– Følgende de seneste rygter i pressen bekræfter Tryg hermed, at Tryg er i dialog vedrørende en potentiel akkvisition af Alka. Yderligere information vil blive givet på et senere tidspunkt, skriver Tryg i meddelelsen.

Ifølge Berlingske Business arbejder parterne på at kunne præsentere en færdig handel på mandag.

Avisen skriver, at der har været arbejdet på et salg siden i sommer.

Størst og niende størst

Ifølge avisens oplysninger har Tryg foran andre konkurrenter sikret sig eksklusivrettigheder i de endelige forhandlinger om et køb af Alka.

Tryg er Danmarks største forsikringsselskab, mens Alka er landets niendestørste med en markedsandel på omkring fem procent.

Alka, der blev stiftet tilbage i 1944 via en fusion af flere gamle forsikringsselskaber, kontrolleres af den danske fagbevægelse.

Tryg og resten af forsikringsbranchen har en solid indtjening, men kæmper ifølge Berlingske Business generelt med at skabe markant vækst.

Fra 2015 til 2016 faldt Trygs omsætning således med 1,5 procent, mens den i årets første tre kvartaler er steget med beskedne to procent.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Alkas bestyrelsesformand, Kim Simonsen, der også er forbundsformand for HK.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , | Kommentarer lukket til Tryg vil købe Alka

Dårligt vejr giver millionunderskud til legetøjsgigant

Top-ToyToys'R'UsBR
Kilde: RetailNews
Top-Toy, der står bag kæderne Fætter BR og Toys’R’Us, er Danmarks største legetøjsforhandler, og nu oplyser virksomheden, at den er ramt af underskud på grund af dårligt forårs- og sommervejr og indførelsen af et nyt it-system.
Top-Toy kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på knap 38 millioner kroner efter en omsætning på 3,1 milliarder kroner.
Det fortæller Jyllands-Posten.
Administrerende direktør Søren Torp Laursen er ikke tilfreds med resultatet.
– Vores vigtige forårs- og sommersæson har lidt under det dårlige vejr, vi har haft i hele Norden, så købelysten har været mindre hos forbrugerne, når det kommer til udendørslegetøj, fortæller han.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv, Internethandel, Jul | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Dårligt vejr giver millionunderskud til legetøjsgigant

Nabohjælp

Skal din bolig være alene i julen?
Så var det måske en idé, at gå sammen med nogle naboer i noget nabohjælp, hvor I kan holde øje med hinandens boliger.
Nabohjælp mindsker risikoen for at komme hjem til en bolig, der har været indbrud i!

nabohjælp.dk

nabohjælp.dk

nabohjælp.dk

Udgivet i Bolig, Samfund, Service | Tagget | Kommentarer lukket til Nabohjælp

Stephanie Lose (V) bliver ny formand for Danske Regioner

Danske RegionerVenstre
Kilde: tv2.dk
De radikale har nemlig besluttet at pege på hende.
Det bliver formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), der de næste fire år kommer til at stå i spidsen for Danske Regioner.
Det ligger fast, efter at de radikale har besluttet at pege på Venstre-politikeren som efterfølger til Bent Hansen (S), der ikke genopstillede ved valget. Rød blok stillede med den socialdemokratiske formand for Region Nordjylland, Ulla Astman, som deres formandskandidat.
– Stephanie Lose har vist, at hun har en åben og inddragende ledelsesstil. Hun har også de rette menneskelige og politiske lederegenskaber, siger Karin Friis-Bach (R), der er forhandlingsleder for Det Radikale Venstre, til Ritzau.
– Men først og fremmest hænger det sammen med, at Venstre først er kommet på banen med et godt tilbud til os.
De radikale får den magtfulde post som formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner.
– Det er en stor og vigtig post, der giver os konkret mulighed for at øve indflydelse på den politiske linje i Danske Regioner, siger Karin Friis Bach til Ritzau.
Radikale havde afgørende mandat
Regionsvalget, der fandt sted samme dag som kommunalvalget i sidste uge, endte sådan, at rød blok har otte mandater i Danske Regioners bestyrelse. Og det samme har blå blok.
De radikales enlige mandat er dermed afgørende for, hvem der får den magtfulde og profilerede formandspost, der siden regionernes dannelse har været besat af Bent Hansen.
– Vi har haft en snak med de radikale om, hvordan vi ser Danske Regioner udvikle sig og på forholdet til de enkelte regioner, og så har vi haft en snak om deres ønske om at besætte formandsposten for sundhedsudvalget. De ting har så tilsammen gjort, at der er et flertal bag mig, og det er jeg både meget stolt af og glad for, siger Stephanie Lose til TV 2.
Danske Regioner er en sammenslutning af landets fem regioner, der har som deres vigtigste opgave at drive sundhedsvæsnet. Formanden for Danske Regioner er blandt andet i front, når regionerne hvert år forhandler med finansministeren om, hvor mange penge de skal have til deres arbejde.
– Jeg tror, at Danske Regioner står sig bedst ved fortsat at være en konsensusorganisation, hvor vi ikke udkæmper store partipolitiske slagsmål, men i stedet forsøger at tænke, hvad der er bedst for sundhedsvæsnet og for vækst og udvikling i hele landet. Men der er behov for, at vi kommer til at arbejde mere inddragende og kommer til at brede det politiske arbejde mere ud, siger Stephanie Lose.
Venstre-politikeren tiltræder formelt, når Danske Regioner holder generalforsamling den 22. marts.
Tog formandsposten og satte Søvndal uden for døren
Region Syddanmark var efter valget den eneste af landets fem regioner, hvor der ikke var rødt flertal. Her er Venstre fortsat det største parti, og dermed kunne Stephanie Lose (V) fortsætte på posten.

Udgivet i Diverse | Tagget , , , , , , , | Kommentarer lukket til Stephanie Lose (V) bliver ny formand for Danske Regioner

DLG TELE skifter navn til MIT TELE

TeliaDLG TeleMIT TELE
Det Telia-ejede mobil- internet og teleselskab DLG Tele skifter navn og bliver fra i dag (28/11-2017) til MIT Tele. Ændringen får ikke betydning for hverken kunder, produkter eller priser.

For små to år siden overtog Telia det fulde ejerskab af DLG Tele, der indtil da havde været et 50/50 partnerskab mellem Telia og DLG. Dengang blev der lavet en aftale om, at DLG’s involvering gradvist skulle nedtrappes over en periode på to år. 1. januar 2018 udløber Telias rettigheder til at bruge navnet DLG Tele. Navneskiftet kommer derfor ikke som nogen overraskelse.

”Navneændringen får ikke betydning for de abonnementer eller de priser, kunderne har hos os. Men vores Mit Tele-kunder skal også mærke fordele ved, at brandet er en del af Telia-familien. Fremover bliver det nemmere for kunderne at få repareret mobilen. De kan fx aflevere den i den nærmeste Telia-butik og få en lånetelefon, mens mobilen er til reparation”, siger Morten Bentzen, der er administrerende direktør i Telia.

Det nye navn Mit Tele er blevet valgt med ønsket om at skære det overflødige fra og ind til kernen. Navnet MIT Tele går direkte til pointen: Mobil, Internet og TV. Ganske enkelt; summen af de produkter, der tilbydes.

Fakta om MIT Tele
MIT Tele tilbyder et fuldt produktsortiment og er totalleverandør af mobil, bredbånd og TV.
Antal kunder: 180.000 abonnementer på tværs af produktkategorier og segmenter
Tv-kunder: 17.000 tv-abonnementer
Erhvervskunder: Godt 35.000 abonnementer

Udgivet i Business, Erhverv, IT, Tele, TV | Tagget , , , | Kommentarer lukket til DLG TELE skifter navn til MIT TELE

Sø- og Handelsretten: Redning Danmark har ikke brudt konkurrenceklausul

Redning DanmarkSOS Dansk Autohjælp
Kilde: Beredskabsinfo

De 20 tidligere stationsejere fra SOS Dansk Autohjælp, der i juni etablerede Redning Danmark, handlede ikke i strid med deres konkurrenceklausul. Det har Sø- og Handelsretten afgjort. SOS Dansk Autohjælp havde ellers bedt retten om at nedlægge forbud, så stationsejerne ikke kunne køre autohjælp i et halvt år, men retten har afgjort, at konkurrenceklausulen var ulovlig.

De 20 stationsejere drev tidligere stationer for SOS Dansk Autohjælp, og flere af dem var i sin tid med til at stifte Dansk Autohjælp. Efter en strukturændring, som blev besluttet af Dansk Autohjælps nye ejer, SOS International, kunne stationsejerne og SOS Dansk Autohjælp imidlertid ikke nå til enighed om en forlængelse af stationsejernes kontrakter.

Det fik i juni stationsejerne til at gå sammen og danne et nyt autohjælpsfirma, Redning Danmark, der kort tid efter kunne meddele, at der var indgået en stor kontrakt med Falck. Denne kontrakt indebærer, at Redning Danmark skal overtage Falcks sværvognsopgaver samt andre autohjælpsopgaver, der hidtil har været outsourcet til en række mindre firmaer. På den baggrund forventede Redning Danmark, at de 180 reddere fremover skulle køre 150.000 – 200.000 ture om året.

SOS Dansk Autohjælp reagerede ved at bede Sø- og Handelsretten om at nedlægge forbud mod stationsejernes nye aktiviteter, således at de fik forbud mod at køre autohjælp i et halvt år. SOS Dansk Autohjælp mente nemlig, at stationsejerne handlede i strid med en konkurrenceklausul. Nu har retten imidlertid – ifølge Redning Danmark – afvist SOS Dansk Autohjælps ønske om et forbud. Ifølge retten var konkurrenceklausulen nemlig ulovlig.

”Vi er glade for afgørelsen. Vi har hele tiden ment, at vi opførte os loyalt og efter bogen, da vi etablerede Redning Danmark. Det giver dommerne os ret i. Vi har oplevet vældig stor interesse fra store kunder, der ønsker at indgå aftaler med os, men som har afventet udfaldet af sagen. Nu kan vi få lukket en række aftaler endeligt”, siger adm. direktør Uffe Dalsgaard fra Redning Danmark.

SOS Dansk Autohjælp skal betale sagsomkostningerne på 250.000 kr. efter den tabte sag.

Udgivet i Beredskab, Bilist, Business, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Sø- og Handelsretten: Redning Danmark har ikke brudt konkurrenceklausul

Sydhavnsmetroen er klar til kontraktunderskrivelse

Metroen

Ny metrolinje til Sydhavn vil skabe 16 mio. rejser om året i den københavnske metro. Metroselskabet har udpeget vinderne af udbuddene af Sydhavnsmetroen.

Metroselskabet har nu udpeget vinderne af udbuddene til de store opgaver med at opføre fem nye stationer og lægge skinner på den 4,5 km nye metrostrækning til Sydhavn. Det tysk-franske konsortium TUNN3L JV (HOCHTIEF Infrastructure GmbH og VINCI Construction Grands Projets) skal stå for at bygge de fem nye metrostationer. JV (Rhomberg Bahntechnik GmbH og EFACEC Engenharia e Sistemas, S.A.) skal anlægge spor, skinner og teknik på Sydhavnsmetroen.

Sydhavnsmetroen bliver en forlængelse af den kommende metrolinje M4, som går fra Orientkaj i Nordhavn ind over det centrale København via Cityringen og ud til Sydhavn. De fem nye stationer vil give 16 mio. rejser om året i 2035 og skabe et stærkt kollektivt knudepunkt ved Ny Ellebjerg med omstigning mellem bus, tog og metro. Sydhavnsmetroen løber gennem nye byområder og de gamle kvarterer ved Kgs. Enghave og vil gøre bydelene mere attraktive.

Metroselskabets bestyrelse indstiller over for selskabets ejere, at der kan indgås kontrakter, så arbejdet med den nye metrolinje til Sydhavn kan gå i gang i 2018:

”Med Sydhavnsmetroen skaber vi et endnu stærkere kollektivt trafiknet, der skal mindske trængsel og øge mobiliteten i hovedstadsområdet. Metroen er en nem og hurtig transportform og det mest bæredygtige transportmiddel efter cyklen. Når Sydhavnsmetroen åbner i 2024, vil vi gøre det nemmere at komme rundt i hovedstaden. Samtidig vil de nye og gamle kvarterer i Sydhavnen blive mere attraktive at bo, arbejde og drive erhverv i med et kollektivt transporttilbud, der kører i døgndrift, og giver bedre forbindelser på tværs af bus, tog og metro,” siger Metroselskabets bestyrelsesformand Jørn Neergaard Larsen.

Stor konkurrence sikrer høj kvalitet og fornuftig pris

Metroselskabet har indstillet TUNN3L JV (HOCHTIEF Infrastructure GmbH og VINCI Construction Grands Projets) og JV (Rhomberg Bahntechnik GmbH og EFACEC Engenharia e Sistemas, S.A.) som vindere af udbuddet på Sydhavnsmetroen.
Den samlede pris for Sydhavnsmetroen holder sig inden for den afsatte budgetramme på 9,1 mia. kr. inkl. 30 procents korrektionsreserve.

Forud for udpegningen af vinderne er gået et forhandlingsforløb præget af i alt otte højt velkvalificerede bydere, som har sikret en høj kvalitet og en tæt konkurrence.

”Vi har haft en rigtig god forhandlingsproces, og der har været stor interesse for at bygge Sydhavnsmetroen. Vi har haft højt kompetente bydere og har fået tilbud af høj teknisk kvalitet, og som prismæssigt har ligget tæt. Samtidig har vi haft en god dialog om de krav, vi stiller i arbejdsprocessen for at sikre en god byggeproces og et sikkert arbejdsmiljø for de mange medarbejdere, der skal være med til at bygge metroen. Vi står nu med et godt resultat og ser frem til det kommende samarbejde med vores entreprenører om at anlægge mere metro til glæde for byen og dens gæster,” siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Metroselskabets bestyrelse har på baggrund af den afsluttede udbudsproces orienteret selskabets tre ejere Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og staten om resultaterne af udbudsprocessen. Københavns Kommune og staten skal på baggrund af indstillingen godkende, at Metroselskabet kan indgå kontrakter for Sydhavn.

Fakta om Sydhavnsmetroen

I februar 2015 vedtog Folketinget, at der skal bygges metro til Sydhavn. Den nye metrolinje til Sydhavn vil bestå af fem nye stationer fra Havneholmen til Ny Ellebjerg og forventes at stå klar i midten af 2024.

De fem stationer bliver en del af den nye metrolinje M4, der via Indre By og med stop ved en række af stationerne på Cityringen ender på Orientkaj i Nordhavn. Den nye metrolinje til Sydhavn bliver 4,5 km lang, og den ventes at give 53.000 daglige passagerer i det samlede metrosystem i 2035. Det svarer til 16 mio. passagerer om året. Alene på de fem metrostationer forventes 29.000 passagerer hver dag at bruge metroen. Det svarer til 9 mio. passagerer om året.

Den kommende Sydhavnsmetro vil bestå af fem underjordiske stationer; Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg, hvor det bliver let at skifte til bus, regional- og S-tog.

Alle fem metrostationer får egne selvstændige kunstinstallationer takket været fondsmidler.
Stationerne vil blive anlagt med rulletrapper til gadeplan og med to elevatorer pr. station.

Anlægsbudgettet, som er indeholdt i principaftale af juni 2014, er på 9, 1 mia. kr. i 2017-priser inkl. 30 pct. korrektionsreserve. Tilbagebetalingstidspunktet for Metroselskabets gæld er ifølge langtidsbudgettet 2065.

Fakta om kontrakterne og vinderne af udbuddet

Kontrakterne på Sydhavnsmetroen

Kontrakt på tunneler og stationer Tunnelarbejde til Ny Ellebjerg og stationer/skakte under terræn (inkl. Ny Ellebjerg)
Kontrakt på spor og skinner Spor, Kørestrøm, 3. skinner og overvågningssystemer (Scada)
Kontrakt på tog og teknik Tog og køreteknik (transportsystem)

Anlægskontrakten på at bygge tunneler og stationer er vundet af TUNN3L JV, som består af selskaberne HOCHTIEF Infrastructure GmbH og VINCI Construction Grands Projets, skal anlægge to gange 4,5 kilometer tunneler samt de fem underjordiske metrostationer Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads samt Ny Ellebjerg station.

HOCHTIEF infrastructure GmbH er et af Tysklands største selskaber inden for anlægsbranchen, og de har været involveret i en lang række historiske anlægsprojekter verden over. I øjeblikket arbejder HOCHTIEF Infrastructure GmbH på jernbaneprojekter i adskillige lande bl.a. Australien, England og Canada – og herhjemme er HOCHTIEF blandt andet med til at anlægge Nordhavnsmetroen, som sammen med Sydhavnsmetroen bliver en del af den kommende metrolinje M4.

VINCI Construction Grands Projets er et af de største selskaber inden for anlægsbranchen i Frankrig. Selskabet har erfaring fra metroprojekter rundt om i verden – blandt andet metroen i Cairo og Singapore Subway. VINCI bygger i øjeblikket metro i Athen, Crossrail i London og en gigantisk undergrundsstation i Paris. Herhjemme har VINCI Construction vundet opgaven med at anlægge Femern-tunnelen og har tidligere været med til at opføre tunneler på Øresund og Storebælt.

Kontrakten på at anlægge spor og skinner er vundet af JV, bestående af Rhomberg Bahntechnik GmbH og EFACEC Engenharia e Sistemas, S.A., skal anlægge spor, skinner og teknik på Sydhavnsmetroen.

Rhomberg er en del af det østrigske selskab Rhomberg Sersa Rail Group, som pt. involveret i infrastrukturprojekter i blandt andet Schweiz og Grækenland.

EFACEC er et af de største selskaber i Portugal, og de arbejder pt. på infrastrukturprojekter i bl.a. Spanien og Portugal, og herhjemme er de blevet valgt til at være med til at bygge Odense Letbane.

Tog og transportsystem har ikke været i udbud i forbindelse med Sydhavnsmetroen, da transportsystemet hænger sammen med Nordhavnsmetroen, M4. Ansaldo STS leverer derfor også tog og transportsystem til Sydhavnsmetroen. Ansaldo STS har leveret tog og transportsystem til den eksisterende metro i København, og Ansaldo STS leverer også til Cityringen. De nye tog er generation fem af de oprindelige tog, som nu er kendt verden over som ”københavner-metroen”.

Udgivet i Diverse | Tagget , , | Kommentarer lukket til Sydhavnsmetroen er klar til kontraktunderskrivelse

Jensens Bøfhus lukker restauranter for at vende nedgangen

Jensens Bøfhus
Kilde: tv2.dk
Det danske bøfhus lukker en række restauranter og åbner for at sælge forretningsben.
Ledelsen i Jensens Bøfhus sætter nu gang i en stor oprydning i et forsøg på at redde restaurantkæden. Det skriver Børsen.
Flere restauranter skal lukkes, og der skal sælges ud af kunstværker og ejendomme for millioner.
– Vi kigger på alle vores aktiver lige nu. Især dem, der ikke tilfører værdi til vores kerneforretning, siger den nytiltrådte topchef, Dorte Gleie, til Børsen.
Lukker i store byer
De seneste måneder har Jensens Bøfhus meldt ud, at man vil lukke restauranter i blandt andet Aarhus, Odense og Fredericia.
Men ifølge Børsen kan flere kan se frem til at få kniven.
Jensens Bøfhus på Trianglen på Østerbro har længe kørt med underskud, og den bliver lukket til nytår.
Også Jensens Bøfhus i Roskilde er sat til salg, og cirka ti ud af i alt 40 restauranter i Sverige og Danmark er i spil til at blive lukket. Det sker, fordi de giver underskud.
Jensens Bøfhus har tabt 117 millioner kroner på tre år.
Fik økonomisk hjælp
Dorte Gleie overtog posten som administrerende direktør fra stifteren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, i september.
I oktober fik Palle Skov Jensen økonomisk hjælp fra en række fynske erhvervsfolk, blandt andre milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.
Det britiske konsulenthus Anpro har lagt en plan, der skal redde den skrantende restaurantkæde.
– Og det er den plan, vi nu er ved at eksekvere, siger Dorte Gleie.

Udgivet i Business, Erhverv, Fødevarer | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Jensens Bøfhus lukker restauranter for at vende nedgangen

Bilka og Føtex lagt ned af hackere

BilkaFøtexBlack Friday
Kilde: RetailNews
Siden midnat har Bilka og Føtex’ hjemmesider været lagt ned af hackere på den vigtige handelsdag Black Friday.
Dagen, der ellers er en af årets største handelsdage, er ved at udvikle sig til et mareridt for Bilka og Føtex, der er blevet ramt af et hackerangreb.
Finans.dk skriver, at detailkæmpernes hjemmesider har været ude af drift siden midnat.
Angrebet foregår ved, at bagmænd får mange tusinde computere til at sende forespørgsler mod butikkernes hjemmesider, hvis servere ikke kan håndtere den store trafik og går ned.
– Alt tyder på, at vi har oplevet et massivt organiseret forsøg på at lukke vores side, siger Kasper Reggelsen, der er pressekonsulent ved Dansk Supermarked, til Finans.dk.
Dansk Supermarkeds teknikere og eksterne konsulenter gør, hvad de kan for at løse problemerne.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv, Fødevarer, Internethandel, IT, Shopping, Tele, TV, Underholdning | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Bilka og Føtex lagt ned af hackere

Stor milliardhandel skal fremtidssikre danske shoppingcentre

Danica PensionATP
Kilde: Detailfolk.dk
Et nyt partnerskab skal ruste 16 storcentre til at følge detailhandlens trends. Oplevelsescentre er fremtiden, lyder det.
Med en større milliardinvestering bliver ATP nu medejer af 16 storcentre i hele landet. Det skriver ATP Ejendomme på sin hjemmeside.
Hidtil har Danica Pension alene siddet på ejerskabet af storcentrene, som har en samlet værdi på 13,8 mia kroner. Efter aftalen deler de to pensionsselskaber porteføljen over på midten, hvorfor prisen løber op i 6,9 mia. kroner.
Det nye samarbejde skal forbedre storcentrenes mulighed for at ruste sig til fremtidens marked og sætte fokus på købsoplevelsen, lyder det fra ATP.
– Sammen med Danica vil vi udbygge centrenes position på det danske marked og bevare attraktiviteten for både kunder og lejere, herunder følge de nye trends i detailhandlen, hvor internethandel spiller en stigende rolle. Shoppingcentre vil fremover i højere grad være oplevelsescentre, siger direktør for ATP Ejendomme Michael Nielsen på hjemmesiden.
Hovedparten af de 16 storcentre ligger i Storkøbenhavn og har et samlet areal på 400.000 kvm. Hvert år har de besøg af 60 millioner kunder.
Her er de 16 storcentre:
Amager Centret
City 2 (Høje Taastrup)
Copenhagen Designer Outlet
City Vest (Aarhus)
Frederiksberg Centret
Glostrup Shoppingcenter
Helsingør Bycenter
Hvidovre C
Ishøj Bycenter
Kolding Storcenter
Lyngby Storcenter
Nørrebro Bycenter
Randers Storcenter
SlotsArkaderne (Hillerød)
VestsjællandsCentret
Friis (Aalborg)

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Stor milliardhandel skal fremtidssikre danske shoppingcentre

Sådan stemmer du

Tirsdag 21. november 2017 kl.08-20 er der kommunal- og regionsrådsvalg.

Hvor du skal sætte dit kryds, må du selv finde ud af:-).

Udgivet i Politik, Samfund, Service | Tagget , , , , , , , | Kommentarer lukket til Sådan stemmer du

Dom mod Metro stadfæstet

METRO Cash & Carry
RetailNews
Metro undlod at give centrale oplysninger, da Eurocater ville købe to varehuse.
I forbindelse med et muligt salg undlod Metro at give centrale oplysninger og derfor har Landsretten stadfæstet en dom mod den hedengangne butikskæde, der skal betale en bøde på 50.000 kroner.
Det skriver Berlingske Business.
Metro og EuroCater henvendte sig begyndelsen af oktober 2014 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, da sidstnævnte ønskede at købe to varehuse af Metro, skriver Berlingske Business.
Styrelsens undersøgelser viste, at fusionen kunne hæmme konkurrencen betydeligt, men også at Metro havde undladt at give centrale oplysninger.

Udgivet i Business, Diverse, Erhverv, Krimi | Tagget , , | Kommentarer lukket til Dom mod Metro stadfæstet

Orkla sælger K-Salat til Stryhns A/S

OrklaK-salatStryhns
Orkla Foods Danmark har indgået en aftale med Stryhns A/S om salg af K-Salat. Stryhns A/S indgår i den norske koncern Agra AS. Formålet med salget er at koncentrere virksomheden om færre kategorier.
Aftalen omfatter 100% overdragelse af K-Salat, som omfatter pålægssalater, mayonnaise, remoulade, dressinger og kartoffelsalat. Aftalen inkluderer overtagelse af en fabrik med ca. 100 medarbejdere i Havnsø på Vestsjælland.
– Vi er glade for at kunne overdrage K-Salat til Stryhns, som har stærke kompetencer til at videreudvikle denne forretning. Orkla Foods Danmark vil fremadrettet fokusere kernesortimentet under de kendte mærker Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Bähncke, FUN, Grønnegården og Risifrutti, siger Tino Bendix, Adm. Direktør i Orkla Foods Danmark A/S.
K-Salat blev grundlagt i 1937 under navnet Københavns Salatfabrik. Virksomheden flyttede senere til Havnsø, og navnet blev ændret til K-Salat.
Transaktionen forventes at blive gennemført primo december 2017, med regnskabsmæssig virkning fra 1. december 2017.

Udgivet i Business, Erhverv, Fødevarer | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Orkla sælger K-Salat til Stryhns A/S

Silvan skiller sig af med direktør

Silvan
Kilde: RetailNews
En af landet største byggemarkeder med salg til private, Silvan, skiller sig af med sin direktør gennem mange år, Freddy Lauridsen bare få måneder efter, at kæden blev solgt til den tyske kapitalfind Aurelius.
Det skriver Berlingske.
Afskeden med Freddy Lauridsen medfører, at bestyrelsesformand Jesper Lien sætter sig selv ind som midlertidig direktør.
Jesper Lien er blandt andet tidligere direktør i Coop.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Silvan skiller sig af med direktør

nemlig.com leverer nu i nye byer

nemlig.com
nemlig.com har udvidet antallet af byer/postdistrikter, hvor man kan få leveret dagligvarer til døren.
Det drejer sig om:
4200 Slagelse, 4241 Vemmelev, 4242 Boeslunde, 4684 Holmegaard, 4700 Næstved, 5500 Middelfart, 6000 Kolding, 6051 Almind, 6052 Viuf, 7000 Fredericia, 7080 Børkop, 7100 Vejle og 7120 Vejle Øst

Udgivet i Detailhandel, E-handel, Internethandel | Tagget , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til nemlig.com leverer nu i nye byer

Banedanmarks kriseprojekt: Nyt signalsystem bliver syv år forsinket

Banedanmark
Kilde: tv2.dk
Nye problemer er opstået under indførslen af et nyt signalsystem.
Banedanmarks arbejde med at skifte de gamle togsignaler i hele Danmark bliver forsinket til 2030, oplyser transportministeren. Dermed vil det først være fuldt udfaset syv år senere end planlagt.
Det kommer desuden til at koste yderligere tre milliarder. Det oplyser transportminister Ole Birk Olesen (LA). Han har netop orienteret folketingspartiernes transportordførere på et møde i Transportministeriet.
Danmarkshistoriens største jernbaneprojekt er allerede blevet forsinket med to år og blevet 4,4 milliarder kroner dyrere end de 20 milliarder, der oprindeligt var budgetteret til udskiftningen af det gamle signalsystem.
Nyt problem er opstået
Revisionsfirmaet Deloitte kortlægger i en rapport Banedanmarks problemer med det kriseramte projekt. Det er den rapport, transportordførerne har fået fremlagt på dagens møde i ministeriet.
Der er opstået et nyt problem i arbejdet med at udskifte de forældede skinner. Det har vist sig sværere end forventet at justere IC3- og IC4-togene til at køre med det nye signalsystem.
Det nye system er allerede implementeret i s-togene, og man forventer, at det kommer til at gå gnidningsfrit, når regionaltogene skal indrettes til at køre med det nye system.
Men først om et år vil det stå klart, om intercity-togene overhovedet kan udstyres til det nye system eller ej.
I mellemtiden skal landets længere strækninger justeres, så der både kan køre tog med det nye og det gamle signalsystem. Og det gamle signalsystem skal fortsat vedligeholdes. Det er dét, der kommer til at koste knap tre milliarder mere, forklarer transportminister Ole Birk Olesen (LA).
Det er virkelighedens skyld
En udskydelse på yderligere syv år – er du tilfreds med det?
– Nej, det kan man selvfølgelig ikke være tilfreds med. Men det er på nogle strækninger, mens man på andre strækninger kommer til at overholde planen, siger Ole Birk Olesen.
Hvem har ansvaret for, at det er blevet udskudt så mange gange?
– Det har virkeligheden. Det er sværere at udstyre de gamle tog med nyt signalsystem.
Er det Banedanmark?
– Det er svært at sige på stående fod, om det er Banedanmark, der har været for optimistisk med at godkende kontrakter, eller om det er leverandøren. Men det holder i hvert fald ikke vand, konstaterer ministeren.
Ført bag lyset af Banedanmark
De øvrige partier holder modsat ministeren ikke igen med at placere et ansvar. Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, peger direkte mod Banedanmark og de leverandører, der i sin tid blev valgt til projektet.
Han kan godt forestille sig en form for efterspil, men understreger, at “vi får jo ikke noget som helst ud af at lukke Banedanmark og finde nye leverandører nu”.
– Ansvaret er placeret, men der er kommet en ny ledelse. Dem, der besluttede det her, er fratrådt. Det er svært at gå ud og straffe den nye ledelse for fortidens synder, siger han.
Venstres Kristian Pihl Lorentzen siger, at Banedanmarks tidligere ledelse “førte os bag lyset”.
– Det er en træls situation. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er projektet blevet forsinket, og det kommer til at koste skatteyderne ekstra penge.
– Jeg vil ikke kalde det en skandale. Det havde det været, hvis vi havde brugt så mange milliarder uden at få noget ud af det. Det her ender med at være et godt system, men der er i sandhed nogle genvordigheder på vejen, siger han.
Karsten Hønge fra SF har flere gange opfordret til, at rigsrevisorerne undersøger forløbet.
– Man kan kalde det en skandale. Det er i hvert fald dybt kritisabelt, det, der er foregået, siger han.
Forældede signalanlæg
Folketingets trafikudvalg blev den 28. september orienteret om, at Banedanmark bliver yderligere forsinket med udskiftningen af signalsystemer på S-banen og fjernbanen. Men først nu kan Deloitte fortælle om problemernes fulde omfang.
Det fremgår, at signalsystemet vil blive løbende udskiftet, men at den fulde udfasning altså kommer til at trække endnu længere ud end antaget.
Banedanmark er i gang med en totaludskiftning af signalanlæggene, fordi de gamle signalanlæg er forældede. De fleste signalanlæg langs de danske skinner er installeret i 1950’erne og 60’erne.
De ældste anlæg er helt tilbage fra 1930’erne.
Højere hastighed og flere tog
Projektet med de nye signalsystemer går ud på at flytte signalerne ind på en skærm i lokomotivførerens førerrum. Det skal nedbringe forsinkelser forårsaget af signalfejl med 80 procent og give mulighed for højere hastighed og flere tog.
Politikernes tålmodighed med Banedanmark har længe været tyndslidt. Projektet er blevet forsinket flere gange
Det er ikke første gang, projektet med et budget på 20 milliarder kroner bliver både forsinket og dyrere.
I oktober 2016 meldte Banedanmark ud, at udskiftningen ville blive forsinket i to år.
Dengang lød det, at de nye signalsystemer ville være installeret i 2023 på fjernbanen og i 2021 på S-banen.

Udgivet i Jernbane | Tagget , , | Kommentarer lukket til Banedanmarks kriseprojekt: Nyt signalsystem bliver syv år forsinket

5 kilometer julebelysning stjålet

Kilde: tv2.dk

Fem kilometer lange kabler er stjålet, og en hovedgade må derfor undvære julebelysning i år. Vi kan nok ikke nå at finde en løsning, lyder det.
Hvert år bliver der hængt lyskæder op over Søborg Hovedgade for at sprede julestemning i byen. Men den tradition må man undvære i år.
Da en elektriker i starten af november åbnede døren til det lager, der opbevarer de flere kilometer lange kabler til julebelysningen, var der kun sølle halvanden meter kabel tilbage i rummet. Det var alt, hvad tyvene havde efterladt.
– Elektrikeren ringede til mig og fortalte, at kablerne var blevet stjålet, og jeg tænkte: “Det ser sort ud det her”. Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, men det er en nærmest umulig opgave at nå det til 1. december, siger den triste formand for Handelsforeningen for Søborg og Omegn, Niels Nebeling.
Ikke jul i år
Ifølge formanden tager det cirka to måneder at få produceret de specielle kabler, og det tager efterfølgende 20 dage at sætte julebelysningen op. Han har derfor meddelt kommunen, at julebelysningen formentlig er aflyst.
– Uden julebelysningen bliver det ikke rigtig jul i år. Så vi må holde dobbeltjul næste år, mener Niels Nebeling.
Ifølge Niels Nebeling er der blevet stjålet for 190.000 kroner, og tyveriet har fået handelsforeningen til at sikre julelageret ekstra meget nu.
– Jeg forventer ikke, at det kan ske igen, siger han.
Selvom der ikke er julebelysning over Søborg Hovedgade i år, kommer der stadig til at være lys i juletræet foran rådhuset.

Udgivet i Diverse | Tagget , | Kommentarer lukket til 5 kilometer julebelysning stjålet

Åbning af Letbanen udskudt på ubestemt tid

Aarhus LetbaneKeolis
Kilde: tv2.dk
I september blev åbningen af Letbanen udskudt i 6-8 uger. Nu er åbningen igen udsat. Denne gang på ubestemt tid.
Den stort anlagte åbningsfest for Letbanen blev i september aflyst i 11. time.
I først omgang blev det meldt ud, at Letbane ville komme i drift i løbet af 6-8 uger. De otte uger er gået på lørdag. Og Letbanen kører stadigvæk ikke.
Tekniske regler mangler godkendelse
Ifølge Aarhus Letbane er åbningen udsat på ubestemt tid. Det sker efter et møde med Trafikstyrelsen.
Først i uge 48, der begynder mandag den 27. november, forventer Letbanen at aflevere en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport. Det er usikkert hvor lang tid, styrelsen skal bruge på at sagsbehandle rapporten.
Det skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.
Heri står der også, at det der er nogle tekniske regler i forbindelse med infrastrukturen, der mangler at blive godkendt, før letbanen kan medtage passagerer.
Manglende tillid til Keolis
Da åbningen af letbanen blev aflyst, krævede blandt andet borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), en redegørelse fra Aarhus Letbane.
Redegørelsen udkom i en todelt rapport. Dels om forløbet frem til den manglende sikkerhedsgodkendelse af Letbanen og dels en plan for opnåelse af endelig sikkerhedsgodkendelse.
Redegørelsen indeholdte blandt andet et krav til Keolis om, at de skulle fremvise en plan for opnåelse af sikkerhedsgodkendelser. Derudover skrev Aarhus Letbane, at en del af problemet havde været styrelsens manglende tillid til operatøren Keolis’ daværende sikkerhedschef.
Efter redegørelsen var udkommet udtalte borgmester Jacob Bundsgaard:
– Det ville have været klart det bedste, om man havde været sikker og ikke havde beroet på, at man forventede en godkendelse. Men det er en fejlvurdering, og det er kritisabelt. Direktøren skrev til mig onsdag, at man gik med to livremme og to seler. Det gjorde man så ikke, siger Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Aarhus Letbane blev advaret i august
Selvom Aarhus Letbane havde sagt, at den aflyste åbningsfest kom som et chok, viste en aktindsigt som TV2 ØSTJYLLAND fik, at selskabets operatør allerede i august fik at vide, at åbningsdatoen var urealistisk.
Aarhus Letbane holdt ellers fast i, at de vidste, at der var nogle problemer, men at de mente, at de kunne løses inden åbningen. Det var dog langt fra den opfattelse, som Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen havde. Faktisk havde de siden august advaret klart om, at det ville gå galt.
I et notat fra Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen til Keolis, der skal drive Aarhus Letbane, blev der allerede den 15. august gjort klart, at åbningen den 23. september var urealistisk.
Det skete efter, at Keolis og Aarhus Letbane på daværende tidspunkt endnu en gang ikke kunne overholde en deadline eller vise fremskridt.
– Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gjorde samtidig opmærksom på, at den i forvejen meget pressede plan for opnåelse af sikkerhedscertifikat inden den planlagte driftsstart virker urealistisk og ikke levner meget tid for Keolis Aarhus Letbane til at rette op på eventuelle fundne mangler, skrev styrelsen i et notat den 15. august.
I notatet beskriver styrelsen blandt andet, hvordan der igen og igen opstår problemer til trods for gentagende møder.

Udgivet i Letbane | Tagget , | Kommentarer lukket til Åbning af Letbanen udskudt på ubestemt tid

Kystbanetog ramte gravemaskine og skaber store forsinkelser

BanedanmarkDSB
Kilde: tv2.dk

Opdatering 14-11-2017 kl.20
Togdriften er indstillet resten af dagen mellem Klampenborg og Skodsborg, hvor der er indsat togbusser.
Onsdag morgen/formiddag til kl.12 vil der være 20 minuttersdrift mellem København og Helsingør. Togene standser ved alle stationer.

Syv personer er kommet lettere til skade og er under observation på hospitalet for piskesmæld eller chok, oplyser DSB.
Et kystbanetog har tirsdag morgen ramt en gravemaskine ved Klampenborg.
Syv personer er kommet letter til skade og er under observation for piskesmæld eller chok. Føreren af gravemaskinen nåede ud i tide og har vredet om på foden, oplyser DSB’s pressevagt til TV 2.
TV 2s reporter på stedet fortæller, at toget har ramt gravemaskinen med så stor kraft, at den blev skubbet cirka 200 meter langs skinnerne.
Toget er så beskadiget, at det ikke kan køre videre. Strækningen mellem Skodsborg og Klampenborg er derfor lukket på ubestemt tid, og det vil give forsinkelser det meste af morgenen, siger DSB’s pressevagt til TV 2.
Der var 600 passagerer ombord på toget, som nu flyttes til togbusser.
Flere pendlere oplyser til TV 2 Lorry, at togene holder helt stille på flere stationer, blandt andet i Helsingør og Rungsted.
På DSB’s hjemmeside kan man læse, at der er indsat togbusser på strækningen mellem Klampenborg og Skodsborg.
Havarikommissionen er tilkaldt for at undersøge, hvordan uheldet kunne ske.
Togtrafikken ventes tidligst genoptaget tirsdag 14/11-2017 kl.20.

Udgivet i Jernbane | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Kystbanetog ramte gravemaskine og skaber store forsinkelser

Hovedstadens Beredskab har taget ny type lift i brug

Hovedstadens Beredskab
Kilde: Beredskabsinfo

Nye redningslifte til Hovedstadens Beredskab. Foto: Hovedstadens Beredskab.

Mange steder i København er der små porte og snævre passager, som gør, at beredskabets almindelige drejestiger ikke kan anvendes. For at kunne foretage personredning og slukning i f.eks. svært tilgængelige baggårde har Hovedstadens Beredskab derfor anskaffet to nye teleskoplifte, der erstatter de såkaldte Bobcat-stiger.

De nye lifte fremføres på en Volvo FL 280 undervogn, og de sættes af på terrænet før brug. Teleskopliftene er specialbyggede til Hovedstadens Beredskab, og de kan passere åbninger, som kun er 2 meter brede og 2 meter høje. Samtidig er de små lifte meget lettere end de tunge lastvogne med drejestiger.

Liftene har større vægtkapacitet end standardmodellen, og de kører på både diesel- og elmotor, så de blandt andet kan bruges indendørs, f.eks. i et atrium. Arbejdskurven kan løfte to brandfolk med udstyr 18 meter op. Derudover er der strøm og lysprojektører i kurven, ligesom man kan anvende en fastmonteret brandslange.

Når liften sættes op, sikres den med fire fastmonterede støtteben. Hvis indsatsen skal gå særligt hurtigt eller der ikke er plads nok til fuldt udlæg af støttebenene, justerer liften selv sit arbejdsområde. Opsætning og betjening sker enten fra en fjernbetjening på jorden eller på betjeningspanelet i arbejdskurven.

”Vi har mange ældre bygninger, hvor adgangsvejene – porte og indkørsler – er snævre. Det er vigtigt for os, at vi kan foretage redninger og slukningsarbejde på alle bygninger, og derfor er liftene er vigtigt redskab for os”, fortæller operationschef Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab – og tilføjer: ”For at sikre at liftene kan komme tæt på bygningerne, er de lavet som bæltekøretøj for at kunne køre på ujævnt og skråt terræn”.

Udgivet i Beredskab | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Hovedstadens Beredskab har taget ny type lift i brug

Dansker vinder 148 millioner kroner

Danske SpilEurojackpot
Kilde: tv2.dk
En heldig dansker er blevet 148 millioner kroner rigere. Det er nemlig en dansk kupon, der har vundet førstepræmien i Eurojackpot denne weekend. Det oplyser Danske Spil. Vinderen har endnu ikke henvendt sig for at få sin gevinst. Den dyrebare kupon er købt i en Spar-butik i Skallerup ved Hjørring.

Udgivet i Diverse | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Dansker vinder 148 millioner kroner

STARK solgt til kapitalfond

STARK
Kilde: tv2.dk
Byggemarkedskæden Stark skifter ejer i en milliardhandel. Det skriver Finans.dk. I en handel til en værdi af lidt over 1 mia. euro svarende til 7,7 milliarder kroner er Stark Group blevet solgt til den amerikanske kapitalfond Lone Star. Dermed overtager amerikanerne byggemarkedskæden Stark i Danmark, Grønland og Finland samt Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.

Udgivet i Bolig, Business, Byggeri, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til STARK solgt til kapitalfond

Møbelkæden skal dø nu for at kunne overleve

Møbelkæden lukker
RetailNews
Den nye kædedirektør trådte til i år og har nu fået medlemmernes opbakning til sin revolution.
Møbelkæden “Møbelkæden”, der består af 38 butikker skal kort inde i 2018 have nyt navn, nyt logo og helt ny kædestrategi.
Det er vedtaget med overbevisende flertal på en nylig afholdt generalforsamling, og det glæder Lene Witt Johansen, som tidligere på året trådte til og kom fra en stilling i Garant Møbels kædeselskab.
– Da jeg kom til, undersøgte vi kædens kendskabsgrad, og den var meget lav, selv om der var investeret dyrt i tv-reklamer. Når butikkerne ikke bruger navnet Møbelkæden, når det ikke står på bilen, på tøjet og på butiksfacaden, så ved kunderne ikke, at butikken tilhører en kæde.
Yngre og ustøvet
Derfor har hun samlet opbakning til en offensiv synlighedsstrategi, som kæden nu investerer massivt i for medlemmernes penge. Navnet bliver helt nyt, og det skal synliggøres.
Hun kan endnu ikke afsløre indholdet.
– Men navnet skal signalere noget tryghed, noget med service. At kunderne tænker, at der er “noget for mig”. At det er butikker med lokal forankring. Det bliver mere aldersneutralt og mindre støvet.
Identitetskonceptet er udviklet i samarbejde med reklamebureauet Shark & Co. og skal virke fremtidssikrende for kæden.
– Hvis en ung møbelhandler spørger en rådgiver om, hvor han skal søge hen, så vil svaret lyde, at han skal melde sig ind i Møblér-kæden! For de har styr på tingene, samarbejdet er formaliseret, så er det vi også nødt til at være.
Med en aldersneutral profil vil hun fremme de vanskelige generationsskifte, som mange butikker i kæden står over for. Flere butikker i kæden er allerede lukket, fordi et generationsskifte ikke kunne gennemføres.
Vil stoppe blødningen
Derfor skal strategien ifølge Lene Witt Johansen ”sætte proppen i”. Kæden skal stoppe med at bløde butikker. Godt 10 er forsvundet fra landkortet på 5 år.
– Der er for nylig sket et generationsskifte i Bogense, og vi er glade for, at vi i højere grad kan favne en som ham, når vi får en moderne og mere opdateret profil. Så det er også en øvelse for at sikre fremtidens generationsskifter.
Der vil dog stadig være forskel på en kæde som Møblér og en kæde som den nye udgave af Møbelkæden. Møblér vil stadig være den strammeste af de to. I Møbelkæden skal der fortsat være frihed til at være købmand. Møbelkædens profil vil fortsat være en kæde af dybt lokalforankrede forretninger. Og i Møbelkæden vil der fortsat være decentral fakturering, hvor medlemmerne hver især kan trække på kædens rabatordninger hos leverandører.
– Og frihed til at vælge, om man vil have et billigere sortiment eller dyrere design ved siden af kædesortimentet.
Mere attraktiv for leverandører
Wood Supply træffer kædedirektør Lene Witt Johansen på Møbelmessen i Skandinavien, og den messe bruger kæden især til at holde øje med modeller, som kæden måske kunne få eneret på.
– Med en styrket, fælles organisation står vi stærkere over for leverandører. Vi kan i højere grad sige, at hvis de handler med os, så vil det også blive stærkere markedsført.
Ved at få eneret på polstermøbler på modelniveau kan Møbelkæden tilpasse produktet til de enkelte butikker, fortæller hun.
– Det kunne være, at sofaen sælges bedst med læder i København og bedst med stof i Jylland.
De dyre og ubrugelige tv-reklamer er lagt på is. Men Lene Witt Johansen vil ikke afvise, at kæden går på tv igen. Men det vil først ske en dag, hvor kæden fremstår som en kæde og med fuld synlighed i alle butikker. Dén dag vil det give mening igen.
– Men vi ser stadig salgsavisen i postkasser som et vigtigt reklamemedie, for vi er en udpræget kæde af landbutikker.

Udgivet i Bolig, Detailhandel | Tagget , , | Kommentarer lukket til Møbelkæden skal dø nu for at kunne overleve

Forlængelse af visitationszoner i København og på Vestegnen

Københavns PolitiKøbenhavns Vestegns Politi
I medfør af lov om politiets virksomhed § 6 har Politidirektøren i København i dag den 9. november 2017 truffet beslutning om tidsmæssig forlængelse af eksisterende visitationszone, således at politiet fortsat i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i følgende geografisk afgrænsede område:

Københavns Politis kredsgrænse mod nord fra Grønnemose Allé – mod uret til Slotsherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Borups Allé – Bispeengen – Kronprinsesse Sofies Vej – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Jagtvej – Over Vibenhus Runddel – Vennemindevej – Bellmansgade – Bellmans Plads – Sibeliusgade – Østerbrogade – Over jernbanesporene – Mod vest ad stien ved Ryvangs Allé – Nordhavnsvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé til Københavns Politis kredsgrænse.

Baggrunden for beslutningen om forlængelse af visitationszonen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt knive og skydevåben, med nærliggende fare for personers liv. Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem personer med tilknytning til registrerede bandegrupperinger.

Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Som følge af ovenstående forlænges visitationszonen, således at denne er gældende fra torsdag den 9. november 2017 kl. 12.00 og indtil torsdag den 23. november 2017 kl. 12.00.

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at forlænge visitationszonerne i dele af Herlev, Ballerup, Rødovre og Gladsaxe kommuner fra i dag torsdag den 9. november 2017 kl. 23 til torsdag den 23. november 2017 kl. 23.00.
Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.
Baggrunden for beslutningen er, at der aktuelt pågår en konflikt i og omkring bandemiljøet.
Senest har politiet den 7. november 2017 beslaglagt skudsikre veste hos banderelaterede personer i Værebro og dagen efter beslaglagt en pistol i Hedeparken i Ballerup.
– Vi arbejder døgnet rundt for at gøre borgerne på Vestegnen trygge, og visitationszoner er et af vores vigtige værktøjer til at bekæmpe bandefolk og deres kriminalitet, siger politiinspektør Svend Foldager.
Efter etablering af visitationszoner sidst i september har politiet foretaget omkring 360 visitationer, ransaget cirka 80 køretøjer og oprettet 85 sager eller sigtelser vedr. overtrædelse af blandt andet våben- og narkolovgivningen.
Visitationszonen etableres efter lov om politiets virksomhed § 6.
Her gælder visitationszonen
Visitationszonen er afgrænset af Slotsherrensvej, Nordre Ringvej, Marielundsvej , Mileparken, Ballerup Boulevard, Ballerup Idrætsby til Sydbuen, Vestbuen, Ågerupvej inklusiv Grandtoften til Baltorpvej, Vestbuen, Ballerup Byvej, Ring 4 til kommunegrænsen (Gladsaxe/Lyngby-Taarbæk) – dog undtaget hvor Ring 4 løber i Furesø kommune ved Åvej og Ny Hjortespringsvej. Fra Ring 4 afgrænses zonen mod syd langs kommunegrænsen (Gladsaxe/Lyngby-Taarbæk/Gentofte/København) til Slotsherrensvej.

Udgivet i Krimi, Samfund | Tagget , | Kommentarer lukket til Forlængelse af visitationszoner i København og på Vestegnen

EU-domstolen: TV2 modtog ulovlig statsstøtte

TV2/Danmark
Kilde: bt.dk
TV2 modtog statsstøtte i 90’erne. Det har en endelig afgørelse fra EU-domstolen slået fast.
Efter adskillige års tovtrækkeri ved EU-domstolen, er der torsdag 9/11-2017 faldet en endelig afgørelse om TV2 og mulig ulovlig statsstøtte.
EU-domstolen har afsagt en endelig dom og har valgt at ophæve en tidligere afgørelse i EU-retten fra 2015.
I en ny dom fastslås det, at reklameindtægter, som blev overført fra TV2 via TV2-fonden i 1995 og 1996 var statsstøtte.
Dermed følger EU-domstolen en anbefaling fra generaladvokaten, der kom tidligere på året.

Udgivet i Medier, Politik, Samfund | Tagget , , , | Kommentarer lukket til EU-domstolen: TV2 modtog ulovlig statsstøtte

Ny Matas-direktør rydder op: Færre butikker og mere nethandel

Matas
Kilde: RetailNews
Matas holder lige akkurat omsætningen på niveau, men bruttoresultatet falder. Nye tiltag skal vende udvikling.
Matas-kæden har svært ved at løfte sin omsætning og sit overskud. Det ses af det halvårsregnskab, som er offentliggjort onsdag.
Her falder bruttoresultatet for andet kvartal sammenholdt med samme periode sidste år, og omsætningen står næsten stille med en vækst på blot 0,8 procent.
Ledelsen er da også ret kontant i sin vurdering af de kedelige tal.
– Regnskabet for 1. halvår 2017/18 er imidlertid utilfredsstillende og lever ikke op til Matas’ ambitioner, siger kædens nye administrerende direktør, Gregers Wedell-Wedellsborg i en kommentar.
Han tiltrådte 1. november og varsler allerede nu en række nye tiltag, der skal vende udviklingen.
For det første skal der lukkes butikker. Style Box-konceptet, der kombinerede butikker med skønhedsklinikker, lukkes ned, og så skal antallet af Matas-butikker reduceres.
Det vil primært ske ved at kigge på de byer, hvor der er mere end én Matas-forretning.
Samtidig skal internethandlen på matas.dk styrkes, og medlemmerne af kundefordelsprogrammet Club Matas kan forvente flere salgsfremmende kampagner.
Matas-ledelsen nedjusterede for en måneds tid siden sine forventninger til omsætning og driftsresultat, hvilket kostede aktien et kursfald på 14 procent på en enkelt dag.
Matas-butikkerne er de senere år blevet presset fra flere sider i kampen om at sælge pleje- og skønhedsprodukter til danskerne – både når det gælder de billige hverdagsprodukter, men også de dyre parfumer.
Blandt andet har både supermarkeder og den nye butikskæde Normal forsøgt at gøre indhug på førstnævnte marked.
Matas gik på børsen i sommeren 2013, hvor en aktie kostede 115 kroner. Tirsdag ved børslukning kunne den samme aktie købes for 71 kroner.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv, Internethandel | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Ny Matas-direktør rydder op: Færre butikker og mere nethandel

Roskilde Banks ledelse frifundet for ansvar

Roskilde Bank
Kilde: tv2.dk
Østre Landsret finder ikke, at den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank er ansvarlige for de tab, banken led, da den kollapsede under finanskrisen.

Udgivet i Diverse | Tagget , , | Kommentarer lukket til Roskilde Banks ledelse frifundet for ansvar

Nykredit aflyser børsnotering

Nykredit
Kilde: tv2.dk
I sidste uge meddelte Nykredit at man har har modtaget et købstilbud på en andel af aktierne i Forenet Kredit, som kontrollerer Nykredit.
Landets suverænt største boligudlåner, Nykredit, aflyser sin planlagte børsnotering og henter i stedet friske milliarder hos en håndfuld pensionskasser.
Ifølge mediet InsideBusiness samt kilder, TV 2 Business har været i kontakt med, er der enighed om en aflysning af børsnoteringen.
En ny mulighed
Der er nemlig opstået en ny mulighed for Nykredit, fortæller TV 2s finanskommentator Ole Krohn:
– Topchefen i Nykredit har gennem længere tid været i hemmelige forhandlinger med en lang række pensionsselskaber. Og nu går PFA-pension, AP-pension og Pension Danmark ind og køber i stedet en del af den forening, der ejer store dele af Nykredit. Dermed får man et pænt milliardindskud, som betyder, at det ikke længere er nødvendigt at gå på Børsen.
Dermed får Nykredit overskud til at polstre sig, hvis der skulle opstå en ny finanskrise.
Nykredit får dermed også en ny ejerstuktur med nye medejere af Nykredit.
Ingen betydning for kunderne
På den korte bane kommer salget ikke til at betyde meget for Nykredits kunder.
– Min vurdering er, at når man kigger på de gebyrer, som er blevet skruet gradvist op – ikke kun hos Nykredit, men også hos konkurrenterne – så er man ved at nå til vejs ende med dem. I de kommende år vil der komme øget konkurrence på det her område, og Nykredit har ingen mulighed for at skrue gebyrerne yderligere op, siger Ole Krohn og tilføjer, at Nykredits kunder kan ånde lettede op:
– Salget kommer umiddelbart ikke til at betyde prisstigninger.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Nykredit aflyser børsnotering

Storkunder vil droppe Postnord på grund af dårlig service

Postnord Danmark
Kilde: tv2.dk
Postnords danske direktør, Peter Kjær Jensen, genkender ikke billedet af, at kunderne er utilfredse.
En række af Postnords store danske erhvervskunder er så trætte af fejl og dårlig service, at de nu forsøger at droppe den kriseramte postkoncern som leverandør af millioner af breve.
Det gælder blandt andet de store forsikrings- og pensionsselskaber. De hælder dermed salt i såret hos Postnords tabsgivende forretning. Det skriver Finans.
Brancheorganisationen Forsikring & Pension klager blandt andet over, at det giver problemer med svarfrister, fordi de fysiske breve er for lang tid om at nå frem.
Vil have lov til at sende via e-boks
Derfor vil de have lov til at droppe Postnord og i stedet sende digitale breve via e-Boks.
– Det er problematisk for selskaberne at benytte Postnord, fordi mange breve går tabt eller kommer sent frem, siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Finans.
– Og når vi har et velfungerende e-Boks-system, der kan håndtere personfølsomme data, mener vi, at det er bedst for alle parter, at pensions- og forsikringsselskaberne får lov at sende breve direkte hertil, tilføjer han.
Private virksomheder skal have kundernes samtykke for at benytte e-Boks til personfølsomme breve.
Forsikring & Pension vil nu have politikerne til at justere loven, så de kan benytte e-Boks på samme måde som offentlige styrelser, der som udgangspunkt sender posten digitalt.
Kan blive et problem for Postnord
Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, vurderer, at de utilfredse kunder kan blive et stort problem for Postnords danske forretning.
– Det ser ud som om, at forskellige store kunder søger væk fra Postnord, fordi serviceniveauet er blevet dårligere, og priserne er steget. Der er ingen tvivl om, at det er en væsentlig udfordring for Postnord, der kæmper for at få økonomien til at hænge sammen, siger han.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Storkunder vil droppe Postnord på grund af dårlig service

J-dag 2017


Tuborg har frigivet årets julebryg. Det skete fredag 3. november 2017 kl.20:59.

Husk at lade bilen stå, når du smager på julebryggen (eller andet alkohol).

Udgivet i Diverse | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til J-dag 2017

Arcus overtager Hot n’Sweet

Arcus
Arcus har underskrevet en aftale med Strandgaarden Wine & Spiritus A/S om at overtage det populære brand Hot n’Sweet.
Hot n’Sweet kom på markedet i 1993 og blev straks Danmarks mest solgte Vodka-shot. I dag sælges Hot n’Sweet i Danmark, Sverige, Norge og i de nordiske grænsebutikker.
Arcus overtager Hot n’Sweet pr. 31. december 2017 og fra februar 2018 vil produktionen foregå hos Arcus i Gjelleåsen.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , | Kommentarer lukket til Arcus overtager Hot n’Sweet

Spidskandidat følte sig truet på station: – Han havde mord i blikket

Nye Borgerlige
Kilde: tv2.dk
– Det her er en principsag, og der er ingen, som skal true mig til tavshed, siger Mette Thiesen.
Byrådsmedlem og spidskandidat for Nye Borgerlige i Hillerød Mette Thiesen oplevede at blive truet af en ung mand, da hun stod på Hillerød Station onsdag morgen klokken lidt over syv og delte flyers ud som led i sin valgkamp.
Nu har hun meldt manden til politiet.
– Mette Thiesen har onsdag klokken 10.25 indgivet en anmeldelse om truende adfærd på Hillerød Station, bekræfter pressekonsulent Henriette Døssing fra Nordsjællands Politi over for TV 2.
Mette Thiesen fortæller til TV 2, at en ung fyr stillede sig op med bare 20-30 centimeters afstand. Han tog hendes flyer op til halsen og gestikulerede strangulering ved at rive den over i én glidende og truende bevægelse. Derefter kiggede han ondt på hende, smed flyeren på jorden og gik derfra.
– Havde mord i øjnene
– Jeg havde som udgangspunkt en god oplevelse med at dele flyers ud, men pludselig ændrede situationen sig, siger Mette Thiesen.
Byrådsmedlemmet fra Hillerød fortæller, at den unge fyr med kasket gik foroverbøjet hen mod hende. Han fik i første omgang stukket en reklame i hånden og gik, men kom hurtigt tilbage efter at have snakket med nogle venner. Herefter skete det truende optrin, der altså har fået Mette Thiesen til at gå til politiet.
Han havde mord i øjnene. Manden sagde intet under optrinnet, men kroppen sagde det hele. Jeg var ikke bange, men tænkte, at han ville slå mig, siger hun.
Trækker en streg i sandet
Mette Thiesen fortæller, at hun med politianmeldelsen vil markere, at hun trækker en streg i sandet.
– Det her er en principsag, og der er ingen, som skal true mig til tavshed, slår hun fast.
Politikeren har før ytret sig kritisk over for bandemiljøerne og er tidligere blevet truet af medlemmer fra disse grupperinger.
Hun kalder episoden på Hillerød Station for “antidemokratisk”, men vil ikke lade sig påvirke af episoden. Derimod har hun blot fået mere blod på tanden i forhold til at føre sin valgkamp og udbrede sine holdninger:
– Vi lever i et frit, demokratisk land. Mine politiske holdninger er der ingen, der skal knægte, siger Mette Thiesen.

Udgivet i Politik | Tagget , , | Kommentarer lukket til Spidskandidat følte sig truet på station: – Han havde mord i blikket

Coloplast vil lukke fabrik – 167 mister jobbet

Coloplast
Kilde: tv2.dk
Coloplasts fabrik i Thisted bliver lukket senest i 2020. 167 medarbejdere mister deres job.
167 medarbejdere på Coloplasts fabrik i Thisted står til at miste deres arbejde.
Selskabet meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af sit årsregnskab torsdag, at man planlægger at lukke fabrikken inden udgangen af regnskabsåret 2019/20.
Dermed går fabrikken skridtet videre i forhold til den seneste fyringsrunde i september 2015, hvor man reducerede antallet af stillinger i Thisted fra 240 til 150.
Fabrikslukningen er et led i en ny driftsplan, der blandt andet indebærer en opgradering af fabrikker i Ungarn og Mellemamerika.
Samtidig droppes planerne om en ny fabrik i Slovakiet.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Coloplast vil lukke fabrik – 167 mister jobbet

Initiativer som opfølgning på Ernst & Youngs rapport om Niels Bohr Bygningen

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
For at styrke den fremadrettede håndtering af statens byggeprojekter gennemføres en midlertidig overflytning af anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet.
Konsulentfirmaet Ernst & Young har for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet gennemført en granskning af Bygningsstyrelsens igangværende etablering af Niels Bohr Bygningen for Københavns Universitet.
Rapporten afdækker, at der i Bygningsstyrelsen ikke er reageret i tide på de udfordringer, som projektet har været i. Projektet er således nu fordyret med i størrelsesordenen 1,3 mia.kr. i forhold til det aktstykkegodkendte totalbudget på ca. 1,6 mia.kr.
Det er endvidere i den gennemførte granskning af Niels Bohr-projektet konkluderet, at der ikke i Bygningsstyrelsen er tilvejebragt det nødvendige styringsmæssige grundlag for fremadrettet på betryggende vis at kunne styre større byggeprojekter. Dette gælder både i forhold til Niels Bohr-projektet og i forhold til andre projekter.
Uanset at Bygningsstyrelsen har iværksat en række tiltag, som vil forbedre den fremadrettede styring af anlægsprojekter, vurderes der at være behov for at gennemføre yderligere tiltag, som på kort sigt skal styrke gennemførelsen af Bygningsstyrelsens igangværende anlægsprojekter og samtidig på længere sigt udvikle Bygningsstyrelsens projektstyringskompetencer.
Det er derfor besluttet at foretage en midlertidig overflytning af anlægsprojekter og udlån af relevante medarbejdere fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet. Overflytningen betyder, at ansvaret for projekternes gennemførelse overgår til Vejdirektoratets ledelse. Vejdirektoratets ansvar vil udelukkende være gennemførelse af projekterne. Den efterfølgende drift varetages af Bygningsstyrelsen.
– Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt, udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.
Vejdirektoratet har gennem en årrække udviklet erfaringer, kompetencer og en dokumenteret arbejdsmetode inden for styring af anlægsprojekter. Disse erfaringer og kompetencer vurderes hurtigt at kunne bringes i anvendelse på Bygningsstyrelsens igangværende anlægsprojekter sammen med kompetencerne fra medarbejderne i Bygningsstyrelsen. Samtidig vil der ved gennemførelsen af projekterne udvikles kompetencer og processer, der på sigt kan tilbageføres til Bygningsstyrelsen.
Bygningsstyrelsens direktør Gyrithe Saltorp er fratrådt sin stilling.

Udgivet i Politik, Samfund | Tagget , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Initiativer som opfølgning på Ernst & Youngs rapport om Niels Bohr Bygningen

KristenDemokraterne er klar til folketingsvalg

KristenDemokraterne
KristenDemokraterne meddeler at mere end 20.000 danskere har skrevet under på, at KristenDemokraterne skal have lov at stille op til folketingsvalg, og Indenrigsministeriet har blåstemplet opstillingen.
KristenDemokraterne er dermed klar til næste folketingsvalg.

Udgivet i Politik, Samfund | Tagget , , | Kommentarer lukket til KristenDemokraterne er klar til folketingsvalg

Toms advarer om risiko for plastic i Anthon Berg Marcipanbrød

TomsAnthon Berg
Toms advarer marcipanelskere, efter at en af chokoladefabrikkens maskiner er gået i stykker.
Alle med hang til søde sager bør lige tjekke en ekstra gang, inden de sætter tænderne i det næste marcipanbrød.
I hvert fald, hvis det er af mærket Anthon Berg, som fremstilles af Toms.
Chokoladeproducenten har trukket varer tilbage fra markedet, fordi de kan indeholde orange plastikstykker.
Maskine er gået i stykker
Plastikken stammer fra nogle lameller i en såkaldt marcipanformer, som er gået i stykker.
Det drejer sig om bestemte partier 40 grams marcipanbrød med whisky eller cognac og Anthon Berg Sweet Moments i både en 165 grams og en 400 grams udgave.
Hvis man opdager et marcipanbrød fra et af de fejlramte partier, kan man få sine penge tilbage ved at henvende sig til producenten.
Toms oplyser desuden, at man har sikret, at problemet ikke kan opstå igen.

Udgivet i Detailhandel | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Toms advarer om risiko for plastic i Anthon Berg Marcipanbrød

Lego-familien køber stor del af Fitness World

Fitness WorldLEGO
Kilde: Finans.dk
Kirkbi A/S overtager en stor del af aktierne i Danmarks største fitnesskæde, Fitness World, fra kapitalfonden FSN Capital, der dog beholder bestemmelsesretten.
Lego-familiens milliardstore holding- og investeringsselskab Kirkbi A/S går nu aktivt ind og investerer i fitness-branchen. Kirkbi har overtaget en meget stor luns af aktierne i Danmarks største fitnesskæde, Fitness World.
Aktierne har Kirkbi erhvervet fra kapitalfonden FSN Capital, og der er tale om en ordentlig luns. 64 pct. af aktierne skifter hænder, men kapitalfonden bevarer kontrollen med fitness-kæden. Kirkbis investering består nemlig af såkaldte præference-aktier, der sikrer selskabet den første del af afkastet, men altså ikke bestemmelse.
Handlen giver omvendt FSN Capital mulighed for at sende penge tilbage til sine ejere, og samtidig får Fitness World en kapitalstærk partner i ryggen til kædens fortsatte ekspansion.
»Fitnessbranchen udvikler sig hurtigt, og markedet er i vækst. Jeg ser Kirkbis investering som udtryk for, at der er en tiltro til, at Fitness World fortsat kan udbygge sin position på det danske og europæiske marked,« udtaler adm. direktør i Fitness World, Steen Albrechtslund, pressemeddelelsen.
Fitness World blev startet i 2005 og har i dag 158 fitnesscentre fordelt over hele landet, 10 Urban Gym-centre samt 14 Fitness World-centre i Polen. Med næsten 500.000 medlemmer har Fitness World tæt på 10 procent af den danske befolkning over 15 år i folden. Et af kædens erklærede mål er at opnå en position blandt Europas fem største fitnessoperatører.
Kirkbi og FSN Capital har tidligere arbejdet sammen i 2013, hvor Kirkbi købte sig ind i typehusfirmaet Huscompagniet, og partner i FSN Capital, Thomas Broe-Andersen, er fuld af forventninger om samarbejdet med Kirkbi om Fitness World.
»Det har været afgørende for os at være i stand til at bevare kontrollen i selskabet, så vi kan fortsætte den solide vækst i Danmark og vores internationale ekspansion,« udtaler Thomas Broe-Andersen og bliver bakket op af Chief Investment Officer i Kirkbi, Thomas Lau Schleicher:
»Kombinationen af at kunne opnå et forventet attraktivt risikojusteret afkast, mens den aktive ejerrolle fortsat udføres af FSN, passer os rigtig fint. Vi har tidligere gennemført en tilsvarende investering sammen med FSN og har gode erfaringer med samarbejdet.«

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , , , , | Kommentarer lukket til Lego-familien køber stor del af Fitness World

Københavns Lufthavn ramt af cateringstrejke – arbejdet genoptaget

Gate Gourmetstrejke
Kilde: tv2.dk

Opdateret 04-11-2017:
Medarbejderne hos Gate Gourmet har lørdag morgen genoptaget arbejdet.


Opdateret 02-11-2017:
Medarbejderne hos Gate Gourmet fortsætter deres overenskomststridige strejke, selv om det fagretslige system har givet dem ordre om at gå i arbejde, og idømt dem en bod pr. strejketime. Antallet af strejkende medarbejdere er ca. 500.

Omkring 200 arbejdere hos cateringfirmaet Gate Gourmet nedlagde tirsdag arbejdet. Derfor bliver der ikke leveret mad og drikke til de fleste fly, som skal lette fra Københavns Lufthavn, skriver Fagbladet 3F. Strejken har ikke ført til aflyste fly, men især langdistanceflyene kan få svært ved at komme i luften uden, at der bliver lastet mad og drikke, skriver 3F.

Udgivet i Business, Service, Trafik | Tagget , , | Kommentarer lukket til Københavns Lufthavn ramt af cateringstrejke – arbejdet genoptaget

Danskerne dropper religion – antallet af ikke-troende i stærk vækst


Kilde: tv2.dk
I de senere år er tro blevet mere tabubelagt, fortæller ekspert.
Engang var den store frygt skærsilden.
Ville ens sjæl efter døden komme i himlen eller helvede, og var det muligt at betale sig fra sine synder, så du endte det rigtige sted?
Det troede de fleste på i 1500-tallet.
Men for at gøre op med troen på, at man kunne købe sig til aflad i den katolske kirke, formulerede teologen Martin Luther 95 teser mod afladshandel, som han i 1517 hængte op på døren til slotskirken i Wittenberg, datidens opslagstavle.
Handlingen blev startskuddet for reformationen.
I dag er folkekirken dannet på baggrund af Luthers tanker, der i sin tid gjorde store dele af Tyskland og hele Skandinavien evangelisk-lutherske.
I 2011 var andelen af ‘ikke-troende’ 31 procent. I 2017 er tallet 48 procent.
– Det kommer slet ikke bag på mig. Det er blevet mere tabubelagt at være troende. Kritik af religion fylder også mere i debatten, siger Morten Thomsen Højsgaard, som er ph.d. i religionsociologi og udviklingschef ved Kristeligt Dagblad.
Troen på Gud er på vej retur
Skærsilden var noget, folk var rædselsslagne for. Derfor følte de sig nødsaget til at rense deres sjæl for alle synderne. I dag er vi et andet sted, fortæller Morten Thomsen Højsgaard.
– Vi har fået et samfund, hvor den personlige tro er noget, som mange borgere holder armslængde til.
Men til forskel fra tidligere er danskerne blevet mindre troende. Det viser en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deler denne holdning. Over for Kristeligt Dagblad gør han i anledning af reformationsjubilæet op med danskernes svage forankring i den kristne tro.
– Udfordringen har været, at vi selv har fornægtet vores tro. Vi har ikke været stærke nok i vores egen tro eller stået stærkt nok på vores egne værdier, siger han.
Anne Marie Pahuus, filosof og prodekan ved Aarhus Universitet, er også enig. Hun mener, at danskere i højere grad anskuer tro på en måde, der har med relationen til andre mennesker at gøre.
– Gud som en fader med gråt hår er på retur. Det har han været siden reformationen. I dag forstår mange danskere dog stadig kirken som det fælles mødested, hvor der er ord, der kan hamle op med de største begivenheder i livet, de begivenheder, der angår sorg og glæde, fødsel og død, siger hun.
– Tro i dag er derfor heller ikke ensbetydende med, at Gud eksisterer. Vi tror i stedet i den betydning, at vi kan være tillidsfulde, blive taknemmelige, række ud efter noget større end os selv. Vi lever i en tid med både søgen, længsel og tillid.
Færre troende i fremtiden
Ifølge Morten Thomsen Højsgaard bør vi ikke i fremtiden forvente, at borgerne bliver mere troende. Han vurderer i stedet, at Danmark bliver mere religionsneutralt.
– Det er den vej, det går, siger han.
– Staten vil mene mindre om kirken og være omfavnende for flere typer af livsanskuelser. Men jeg tror også, at vi vil se en modreaktion. Nogle danskere vil tænke, det er sørgeligt, at kirken og tro får en mindre betydning, og at der er vigtige værdier, som er værd at tale om.
Anne Marie Pahuus har heller ikke megen tiltro til, at andelen af troende danskere vokser med årene.
– Nogle vil sige, at kristendommen er under pres. Og at religion skræmmer mange. Men vi har stadig behov for at trække kirken ind for at få dens perspektiv. Forholdet til det ubetingede i livet har ikke ændret sig væsentligt, vi tvivler og tror stadig, men vi kalder det ikke at være troende, og det vil nok ikke ændre sig foreløbigt.

Udgivet i Samfund | Kommentarer lukket til Danskerne dropper religion – antallet af ikke-troende i stærk vækst

Coop løfter sløret for en fremtid med butikker uden betjening

Coop
Kilde: Detailfolk.dk
På sigt skal der hverken være kassebånd, tilbudsaviser eller nødvendigvis personale i Coops butikker.
Peter Høgsted har store ambitioner for, hvordan Coops forskellige butikker skal digitaliseres. Det forklarer han i et interview med Business.
Coops topchef forudsiger blandt andet, at Coop vil have butikker, som fungerer stort set uden medarbejdere. Allerede nu har Coop testet konceptet ‘Bip og betal’, som snart rulles ud i alle Coops butikker i kæderne som tæller Irma, Kvickly, Fakta, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen og Lokal Brugsen.
Bip og Betal fungerer således, at kunden selv scanner sin vin, bøf og broccoli med en scanner eller en app på mobilen. Dernæst lægger kunden varerne i sin egen taske og betaler på vej ud af butikken.
Koncept kan spare en milliard
– Bip og betal kommer til at revolutionere dagligvarehandlen på samme måde, som da selvbetjening revolutionerede handel med betjening. I en virksomhed som Coop bruger vi cirka en milliard kroner i løn for at tage imod betaling fra vores kunder. Hvis vi kan få 25 procent af dem til at gøre arbejdet selv, kan vi frigive nogle lønkroner til at udvikle andre projekter som iscenesætter mad, siger Peter Høgsted, administrerende direktør i Coop, til Business.
Med Bip og betal bliver det også langt nemmere at indføre personaleløse butikker. Et koncept Coop er ved at teste i Sengeløse.
– Vi arbejder med en test, hvor man med sin medlemsapp lukker sig ind i en personaleløs butik. Man bipper døren op, bipper sine varer, betaler sine varer på appen og bipper døren i igen. Det kan måske gøre, at vi kan spare nogle omkostninger og gøre den sidste butik i den lille by levedygtig, siger Peter Høgsted.

Udgivet i Detailhandel | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Coop løfter sløret for en fremtid med butikker uden betjening

Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så prøv TV2s kandidattest

Kilde: tv2.dk
Er du i tvivl om, hvem du skal stemme på til kommunalvalget og regionsvalget den 21. november? Så prøv TV2s kandidattest.

Tag vores kandidattest her:

TV2 har gjort alt, hvad de kunne for at gøre den så personlig og relevant som muligt for lige præcis dig.

Testen tager højde for, hvilke temaer der er vigtigst for dig, når du skal sætte dit kryds. Samtidig indeholder den hundredevis af unikke, lokale spørgsmål fra der, hvor du bor.

– TV2 har lagt skulderen i for at give kandidattesten en høj grad af personalisering og lokal tilpasning. Brugeroplevelsen er helt naturligt bedre, når testen tager højde for, hvad man er særligt optaget af, siger TV2s valgansvarlige, event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen.

 Og så er spørgsmålene udvalgt efter, hvad danskerne har fortalt TV2, er de vigtigste temaer til valget.

– Jeg har selv taget testen og tjekket, hvor enig jeg var med kandidaterne i Frederiksberg Kommune, hvor jeg bor, og fik i samme omgang ganske meget ny information, siger Ulla Pors Nielsen.

Udgivet i Politik | Tagget , , , , , , , | Kommentarer lukket til Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så prøv TV2s kandidattest

Styrelse advarer mod pærer – borgere fik glasskår i øje og mund

Sikkerhedsstyrelsen

Så vidt vides har den viste pære ikke noget at gøre med de pærer, der er eksploderet.

Sikkerhedsstyrelsen ved endnu ikke, hvilke mærker dekorationspærene er fra.
I fire tilfælde har Rigshospitalet Glostrup taget mod patienter, der er kommet til skade med glasskår i øjnene og sår i ansigtet.
Ulykkerne er sket, fordi dekorationspærer af et endnu ukendt mærke er eksploderet i nærheden af personerne.
Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
– Det er lidt usædvanligt, at vi får fire meldinger fra den samme øjenafdeling, der på få måneder har oplevet skader fra de her dekorationspærer, siger Ninna Andreasen, som er pressekonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.
Ikke bekræftet hvor de er solgt
Hun fortæller, at man har en ide om, hvor pærerne er solgt, men at det ikke er endeligt bekræftet.
– Mens vi undersøger den del af sagen, vil vi rigtig gerne høre fra forbrugere, som måtte have oplevet lignende episoder med dekorationspærer, siger teamleder i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.
De fire ulykker er sket med elpærer, som bruges uden lampeskærm, og som ligner gammeldags glødepærer. Pærerne har en diameter på 10 til 12 centimeter.
– Pærer af denne type har de senere år været enormt populære og hænger i rigtig mange danske hjem. Derfor er det vigtigt at understrege, at Sikkerhedsstyrelsen ingen grund har til at tro, at pærerne over en bred kam er farlige, skriver Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.
Eksploderede uden de var tændt
Ninna Andreasen fortæller, at pærerne i to af tilfældende er eksploderet, uden de var tændt.
– Ingen af personerne har fået varige men. Men der er fjernet glasskår fra øjne og under øjenlåg, siger hun.
Desuden havde en af patienterne fået sår i munden, da en pære sprang.
– Vi har behov for at vide, hvad der er sket, hvornår det er sket, og hvor pæren er købt. Hvis man har emballagen eller kvitteringen endnu, må man meget gerne sende et billede af det med også, siger Lone Brose.
Sikkerhedsstyrelsen opfordrer borgere, der har oplevet eksploderede pærer, til at henvende sig på mail til sik@sik.dk, på telefon 33 73 20 00 eller skrive en besked på Sikkerhedsstyrelsens Facebookside.

Udgivet i Beredskab, Detailhandel, Diverse, Energi | Tagget , , | Kommentarer lukket til Styrelse advarer mod pærer – borgere fik glasskår i øje og mund

Dong smider officielt navnet og bliver til Ørsted


Kilde: tv2.dk
Det er nu endeligt vedtaget, at Dong fra tirsdag ikke længere hedder Dong men Ørsted.
Dong Energy skifter officielt navn til Ørsted fra tirsdag. Det står fast, efter at beslutningen er godkendt på en ekstraordinær generalforsamling.
Navnet er inspireret af den danske videnskabsmand H.C. Ørsted. Intentionen om at skifte navn blev annonceret allerede tidligt i oktober.
At opgive navnet Dong skal markere selskabets skifte fra at fokusere på olie og gas og til at satse på vedvarende energi.
– Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen.
– Og vores brandidentitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, sagde administrerende direktør Henrik Poulsen dengang.
H.C. Ørsted levede fra 1777 til 1851 og er nok mest kendt for at have opdaget elektromagnetismen, som danner grundlaget for de turbiner, der omdanner vindenergi til strøm.
3000 navne i spil
Mere end 3000 navne har været i spil i forbindelse med navneskiftet, som også skyldes sprogmæssige forviklinger særligt i engelsktalende lande.
Dong – der oprindeligt var en forkortelse for det tidligere Dansk Olie- og Naturgas – er således engelsk slang for det mandlige kønsorgan.
Med navnet følger også en ny visuel identitet, der adskiller sig fra den tidligere.
Tidligere i år solgte Dong Energy sin olie- og gasforretning fra til schweiziske Ineos til en samlet pris af 8,7 milliarder kroner. Samtidig har selskabet besluttet sig for at udfase brugen af kul på sine kraftværker i 2023.
Navnet Dong Energy fik alvorlige ridser i lakken, da dele af selskabet blev solgt til Goldman Sachs i 2014.
Salget blev kritiseret for at være sket for billigt og desuden i så lukket en proces, at Folketingets politikere ikke havde den nødvendige information til at træffe en kvalificeret beslutning.

Udgivet i Business, Energi | Tagget , | Kommentarer lukket til Dong smider officielt navnet og bliver til Ørsted

Ny topchef til OKQ8 Scandinavia

Q8 DanmarkOKQ8 Sverige
Kilde: detailfolk.dk
Et af Skandinaviens største benzinselskaber, der blandt andet står bag Q8 servicestationerne i Danmark, har udpeget en ny administrerende direktør.
Den 1. januar 2018 får brandstofgiganten OKQ8 Scandinavia ny administrerende direktør, da den hidtidige danske direktør, Steffen Pedersen, går på pension. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Bred erfaring fra detail og olie
Den nye topchef bliver svenske Magnus Kamryd der er 48 år gammel og uddannet civiløkonom fra Stockholms Universitet. Magnus Kamryd kommer fra stillingen som administrerende direktør og stifter hos Trimb Healthcare, og har tidligere haft topposter hos blandt andre Unilever, 7-Eleven samt Shell Retail. Og netop den brede baggrund fremhæves af selskabets bestyrelsesformand.
– Vi i bestyrelsen er meget tilfredse med rekrutteringen af Magnus Kamryd. Han har den rigtige baggrund og erfaring for at drive vores virksomhed fremad og klare fremtidens udfordringer,” siger Göran Lindblå, der er bestyrelsesformand i OKQ8 Scandinavia.

OKQ8 Scandinavia består af Q8 Danmark A/S i Danmark og OK-Q8 AB i Sverige og er et af Skandinaviens største brændstofselskaber med ca. 1000 servicestationer. I Danmark har selskabet ca. 240 bemandede og ubemandede anlæg under Q8- og F24-brandet.

Udgivet i Bilist, Business, Detailhandel, Energi, Erhverv | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Ny topchef til OKQ8 Scandinavia

Stærekasser skal sænke farten – her kommer de til at stå

RegeringenStærekasse
Udenlandske erfaringer viser, at en kombination af mobil kontrol med fotovogne og stationær kontrol med stærekasser giver den bedste fartkontrol. En række andre europæiske lande har positive erfaringer med stærekasser, hvor bilister naturligt sætter farten ned på det pågældende sted – også næste gang, de passerer stærekassen. De erfaringer mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, at vi skal tage ved lære af her i landet.
“Formålet med fartkontrol er at forebygge ulykker. Ikke at skrabe penge ned i statskassen. Fartkontrollen skal derfor i høj grad fokusere på de farlige strækninger, og det er ikke alle steder, hvor politiets fotovogne er det rette redskab til det,” siger Ole Birk Olesen.
Derfor har regeringen med opbakning fra Dansk Folkeparti besluttet at igangsætte et pilotprojekt, hvor tyve af kameraerne fra politiets fotovogne bruges til at opsætte stærekasser på farlige vejstrækninger, hvor det kan have betydning for antallet af ulykker, at bilisterne sætter farten ned. Vejdirektoratet har i samarbejde med Rigspolitiet vurderet, at stærekasserne kan sættes op på elleve farlige strækninger, hvor ulykkeshistorikken og hastighedsmålinger viser, at der er behov for fartkontrol på netop de strækninger.
Der kan være andre strækninger, hvor det ligesom på de udvalgte elleve kan være en god idé at sikre overholdelsen af fartgrænserne ved hjælp af en stærekasse.
“Hvis det derfor viser sig, at disse stærekasser samlet set har den ønskede effekt, kan vi skalere pilotprojektet op og omdanne endnu flere fotovogne til stærekasser,” siger Ole Birk Olesen.
Vejdirektoratet forventer, at stærekasserne kan tages i brug på de udvalgte strækninger i begyndelsen af det nye år.

Fakta:
Her placeres stærekasserne:
1 Roskildevej 2620 Begge kørselsretninger måles
2 Måløv Byvej 2760 Begge kørselsretninger måles
3 Slagelse Landevej, v. Rosted 4200 Begge kørselsretninger måles
4 Gaabensevej, v. Nykøbing Falster 4800 Én kørselsretning måles
5 Bogensevej, Odense 5270 Begge kørselsretninger måles
6 Tjæreborgvej, Esbjerg 6731 Begge kørselsretninger måles
7 Herningvej, Ringkøbing 6950 Begge kørselsretninger måles
8 Vilsundvej. V. Nykøbing M. 7900 Begge kørselsretninger måles
9 Grenåvej, Risskov Aarhus 8240 Én kørselsretning måles
10 Aalborgvej, v. Aabybro 9440 Begge kørselsretninger måles
11 Sæbyvej, syd for Hjørring 9800 Begge kørselsretninger måles

Udgivet i Bilist, Politik | Tagget , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Stærekasser skal sænke farten – her kommer de til at stå

Storm med vindstød af orkanstyrke rammer landet natten til søndag

Kilde: tv2.dk
En regulær storm kan ramme Danmark natten til søndag.
Hvis havemøblerne ikke allerede er sat ind, så er det på høje tid. Et kraftigt lavtryk nærmer sig Danmark fra nordvest, og det kan give os en regulær storm i nat og i de tidlige morgentimer søndag.
Allerede lørdag bliver det blæsende, men det er først efter midnat natten til søndag, at vinden for alvor tager til langs den Jyske vestkyst.
Ud på natten kan der en overgang forekomme storm i middelvind langs den Jyske vestkyst, og samtidigt kan vindstødene ved kysten nå orkanstyrke.
DMI har her til morgen navngivet stormen ‘Ingolf’.
Længere inde over land bliver der tale om en hård kuling, men med vindstød af stormstyrke.
Senere på natten og i de tidlige morgentimer bevæger Ingolf sig videre mod øst, og det giver en overgang mulighed for stormende kuling fra nord ned gennem det sydlige Kattegat og Storebælt, hvor vindstødene når stærk storm.
Få timer senere bliver det over den østlige del af Sjælland at vinden kulminerer – også med vindstød af mindst stormstyrke – inden man på Bornholm bliver ramt af den kraftige blæst søndag formiddag.
Vindretningen gør, at der (igen) er risiko for oversvømmelser i bl.a. Roskilde Fjord.
Vindretningen gør også, at der er risiko for at både Storebæltsbroen og Øresundbron må lukke for trafik.

Sådan benævnes vindstyrken
I Danmark benyttes vindbetegnelser i henhold til den internationale Beaufort-skala.
Orkan: >32,5 m/s
Stærk storm: 28,5-32,5 m/s
Storm: 24,5-28,5 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s

Udgivet i Vejr | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Storm med vindstød af orkanstyrke rammer landet natten til søndag

Ombygning stopper Magasins stime af rekordregnskaber

Magasin
Kilde: Detailfolk.dk
For første gang i flere år går salget i Magasin tilbage. Samtidig slås de britiske ejere med et voldsomt fald i overskuddet.
Gennem mere end en håndfuld år har Magasin kunnet lune sig ved regnskaber med rekord fine nøgletal. Men nu bliver den gode stime brudt for kæden stormagasiner.
Omsætningen for 2016/17 ender på 2,82 mia. kroner, hvilket er en lille tilbagegang fra 2,85 mio. i det forrige regnskabsår. Driftsresultatet falder med fire millioner til 172 millioner kroner. Det skriver Berlingske Business.
Årsagen er især ombygning og modernisering af varehuset på Kongens Nytorv, forklarer finansdirektør Peter Fabricius.
– Hvis man ikke moderniserer, risikerer man at ende der, hvor nogle af de store department stores i USA er endt. Vi skal hele tiden være bedre til at skabe unikke shoppingoplevelser, og der forventes meget mere af os i dag end for bare få år siden,siger han til Berlingske Business.
Samtidig har de britiske ejere i Debenhams offentliggjort et årsregnskab, hvor det samlede overskud før skat daler med 44 procent til 59 mio. pund – eller 491 mio. danske kroner.
Regnskabet har fået Debenhams til at sætte gang i helt nye satsninger – heriblandt åbninger af flere spisesteder i sine varehuse, skriver Business Insider.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv | Tagget , , | Kommentarer lukket til Ombygning stopper Magasins stime af rekordregnskaber

3 udruller nyt butikskoncept

3
Kilde: Detailfolk.dk
Et nyt butikskoncept frigiver mere tid til de ansatte, så de kan fokusere på at sælge teleselskabet 3’s produkter.
Der var behov for nytænkning i teleselskabet 3’s butikker. Og derfor valgte virksomheden at ændre helt på indretningen af alle sine butikker. De er nu i gang med løbende at blive renoveret i overenstemmelse med det nye koncept. I alt er otte butikker blevet renoveret indtil videre. Det skriver 3 i en pressemeddelelse
I butikkerne bliver der i højere grad lagt vægt på, at lyset, lyden, overskueligheden, indretningen og de elektroniske hyldeforkanter gør produkterne indbydende på en ny måde.
Tydelig pris er afgørende
Et af tiltagene handler om, at der overalt i butikken vil være elektroniske skilte i stedet for papirprint. Ved siden af alle mobiler, højtalere og lignende produkter står der et elektronisk prisskilt med den essentielle information om produktet samt den tydelige pris.
– Vores kunder må aldrig være i tvivl om prisen på et givent produkt, da det er med til at levere en god kundeoplevelse. Den elektroniske prisskiltning giver også en fleksibilitet og effektivitet, da vi med meget få anstrengelser kan skifte priser og justere den underbyggende tekst, siger Lasse Schneider, der er ansvarlig for udviklingen af det nye koncept til 3butikkerne.
Elektroniske skærme frigiver tid
Derudover vil der være store digitale skærme ved indgangen til butikkerne og inde i selve butikken. Her kører 3 butikkerne kampagner, dagstilbud og generel markedsføring.
Ifølge Lasse Schneider, frigiver de digitale løsninger tid for personalet til holde fokus på det, som de rent faktisk er gode til og nyder, nemlig at rådgive og sælge 3butikkens løsninger. Personalet skal ikke længere stå og bruge tid på at printe, sætte plakater op og skifte priser rundt i butikken.

Udgivet i Detailhandel, IT, Service, Shopping, Tele | Tagget , | Kommentarer lukket til 3 udruller nyt butikskoncept

Nordea skiller sig af med 6000 ansatte

Nordea
Kilde: tv2.dk
De mange afskedigelser sker som en led i en større sparerunde, der skal sikre Nordeas evne til at konkurrere.
Nordens største bank, Nordea, kaster sig ud i en voldsom sparerunde, der omfatter tusindvis af fyringer. Bankens ledelse er klar til at sætte navne på 6000 medarbejdere, der kommer til at forlade storbanken.
Det oplyser Nordea her til morgen i forbindelse med sit regnskab fra tredje kvartal, hvor indtjeningen stadig er i den rigtig pæne milliardklasse.
Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange af afskedigelserne, der lander på dansk jord, hvor over 9000 er ansat. Men af de 6000 stillinger, der skal skæres væk, er 2000 konsulenter, lyder det fra Nordea. Danmark er det land, hvor flest Nordea-medarbejdere er ansat.
Plads til at skære dybt i omkostninger
Den store fyringsrunde er grundstenen i en større sparerunde, der kommer efter en længere periode, hvor Nordea har været udsat for voldsom kritik som følge af problemer med skattelyforbindelser i Panama, hvidvaskproblemer samt voldsom utilfredshed blandt kunderne, der i stort antal har skiftet bank.
Nordea har knap 32.000 ansatte, så et indhug på mindst 6000 er bestemt en stor fyringsrunde. Topchef Casper von Koskull begrunder den nyslebne sparekniv med, at banken er to år inde i sit transformationsprogram, og at der nu er mulighed for at bruge færre penge.
– Da vores investeringer er begyndt at vise resultater, er det tid til at gå ind i næste fase. Her kan vi se, at vi strukturelt kan nedbringe omkostningerne og øge effektiviteten, siger Casper von Koskull i regnskabet.
Banker i kø med fyringsrunder
Mens Danske Bank kom i store problemer under finanskrisen, klarede Nordea sig pænt igennem, men siden er Nordea begyndt at tage vand ind, mens Danske Bank har rejst sig.
Hele banksektoren har som følge af den nye verden efter finanskrisen skåret hårdt i antallet af filialer og medarbejdere. Det er på trods af stærkere polstring af bankerne og rekordstore milliardindtjeninger.
I 2008 var der 45.422 ansatte i finanssektoren herhjemme, mens der i den seneste optælling fra Finansforbundet var 36.338 ansatte – næsten 10.000 færre.
Nu skærer Nordea 6000 stillinger, men har langt fra været ene om at fyre større antal. I oktober sidste år varslede Nykredit en omstrukturering, der koster 190 medarbejdere jobbet. Måneden efter fyrede Danske Bank 77 ansatte, mens 244 fik frivillige fratrædelser. Forinden havde banken opfordret 8000 ansatte til at overveje at stoppe frivilligt.
Jyske Bank sagde i maj i år farvel til 50 medarbejdere, der var blevet til overs efter sammenlægningen med BRF Kredit. Også Saxo Bank har sagt farvel til 50 ansatte.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Nordea skiller sig af med 6000 ansatte

Anna Mee Allerslev trækker sig

Det Radikale Venstre
Kilde: tv2.dk
Opdateret 25/10-2017 kl.22
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune og spidskandidat for Radikale Venstre, Anna Mee Allerslev, trækker sig. Det oplyser hun selv på Facebook. Anna Mee Allerslev forlader borgmesterposten med øjeblikkelig virkning, og Radikale Venstre i København får ny spidskandidat, Tommy Petersen. Anna Mee Allerslev kan ikke slettes på stemmesedlerne til kommunalvalget 21/11-2017, men hvis hun bliver valgt, vil hun ikke indtage sin plads i Københavns borgerrepræsentation.

Udgivet i Kommune, Politik, Samfund | Tagget , , | Kommentarer lukket til Anna Mee Allerslev trækker sig

Ny Optimera vil samle hovedstaden

Optimera
Kilde: RetailNews
Det skal være lettere for håndværkere i hovedstadsområdet at svinge forbi et byggemarked til og fra arbejde.
Derfor flytter byggekæden Optimera sin butik i Brøndby og til nye lokaler på Herstedvang i Albertslund tæt på Roskildevej.
Optimera synes, at infrastrukturen der passer bedre til forretningen, og forretningen vil kunne indvie det, som kæden selv kalder for “Danmarks flotteste trælast” med drive-in.
– Det bliver en helt anden kundeoplevelse med et endnu bredere sortiment. Men personalet er det samme, så vores kunder fortsat kan få kvalitetsservice og faglig sparring, siger Henrik Hommel Hansen, butikschef i den nye Optimera i Albertslund.
Byggekæden har været på udkig efter en ny placering til sin butik i Brøndby i en årrække. Udfordringen har været at finde det rigtige sted med en passende størrelse
– Vi forventer os meget af vores nye placering, som mange kører forbi på vej ind til projekter i byen. Generelt arbejder vi meget på at ligge der, hvor kunderne kommer. Samtidig ved vi, at drive-in-muligheden betyder enormt meget for vores kunder, fordi de gerne vil bruge tiden på byggepladsen. I dag starter vores marked jo helt ude ved Hedehusene og Taastrup, så vi satser på et større kundeoplag, når de ser, at de hurtigt kan svinge forbi og hente materialer til byggepladsen, siger Christian Herbert, der er kommerciel direktør i Optimera.
Butikken på Herstedvang ligger på 1000 kvm af de i alt 5000 kvm, som grunden i Albertslund fylder.
Den forventes at åbne lige i starten af 2018.

Udgivet i Business, Byggeri, Erhverv | Tagget , , , , , , , | Kommentarer lukket til Ny Optimera vil samle hovedstaden

Apple Pay kommer nu til Danmark

Apple PayJyske BankNordea
Kilde: tv2.dk
Nordeas og Jyske Banks danske kunder får nu adgang til Apple Pay.
Nordea og Jyske Bank giver nu sine kunder i Danmark, Sverige og Finland adgang til den mobile betalingstjeneste Apple Pay.
Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.
– Vi er en del af Mobile Pay og har en hel vifte af betalingskort. Men nu kommer vi med en ny mulighed, og vi tror, at mange af vores kunder vil foretrække at lave betalinger direkte på Apples enheder, siger Peter Schleidt, der er bankdirektør i Jyske Bank, til TV 2.
– Apple Pay er meget intuitivt og nemt at bruge. Det er som at bruge et kontaktløst kort, bortset fra at nu gælder det bare til alle betalinger. Og som et visakort kan det bruges i indland, udland og på nettet, siger han.
Kan betale med app
Apple Pay fungerer ved, at et kreditkort knyttes til en app, som herefter kan bruges til at betale med.
Det kan bruges ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger.
Derudover kan kunderne bruge Apple Pay i mange apps og online.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel | Kommentarer lukket til Apple Pay kommer nu til Danmark

Ikea åbner endnu et varehus i Danmark

IKEA
Kilde: tv2.dk
I 2021 forventer Ikea at stå klar med et varehus i Esbjerg.
Københavns kommune har allerede givet grønt lys til at åbne en Ikea midt i hovedstaden. Dermed vil Danmarks sjette varehus i de genkendelige blå og gule farver stå klar i 2019.
Udvidelsen af den svenske kæde i Danmark stopper dog ikke her.
Snart kan også Esbjerg lokke med møbler og boligtilbehør med navne som ‘Tilst’, ‘Kallax’ og ‘Storjorm’.
400.000 potentielle kunder
Og det har længe været et ønske for Ikea at åbne et varehus i netop Esbjerg, fortæller ekspansionschef i Ikea Danmark, Anders Lyhne Nordtorp.
– Det er jo en by i rivende udvikling, siger han.
– Geografisk set ligger Esbjerg rigtig godt for os. Vi forventer, at et varehus i denne del af landet vil kunne trække 400.000 kunder med en køretid inden for en time, fortsætter han og henviser til de mange potentielle kunder i den syd- og vestlige del af Jylland.
Henter inspiration til bolighus fra lokalområdet
Ikea i Esbjerg bliver 20.000 kvadratmeter stort og kommer til at ligge på Kjersing Ringvej i den nordlige del af byen.
Og selvom den udvendige del til forveksling vil komme til at ligne Ikea i Aalborg og i Aarhus, så bliver der brugt en del mere tid på at gøre selve indretningen helt unik.
– Hver gang, vi åbner en ny Ikea, foretager vi 50 hjemmebesøg i lokalområdet for at få et indblik i, hvordan møblerne står i de private hjem. Det er vigtigt for os, at vores varehuse afspejler lokalsamfundet, og på den måde kan man jo sige, at det bliver helt unikt, siger Anders Lyhne Nordtorp.
Lokalsamfundet kommer også til at spille en vigtig rolle i forhold til ansættelse af medarbejdere i det nye varehus. Ikea forventer at ansætte en del nye medarbejdere, som de først og fremmest vil forsøge at finde i lokalsamfundet, lyder det.
Borgmester: Stor glæde for hr. og fru Esbjerg
Også Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V), er begejstret for, at Ikea langt om længe kommer til byen.
Det fortalte han til TV Syd sidste onsdag, hvor aftalen med Ikea var tæt på at være i hus:
– Den profil, Esbjerg har i dag, vil få et skarpere design. De steder, hvor Ikea allerede er, er jo storbyer. Vi får et handelsmekka uden lige, som både vil glæde vores unge studerende og hr. og fru Esbjerg.
Ikea i Esbjerg forventes at stå færdigt i løbet af 2021.

Udgivet i Bolig, Business, Detailhandel, Erhverv, Shopping | Tagget , | Kommentarer lukket til Ikea åbner endnu et varehus i Danmark

Teenager sigtet efter livsfarlig leg på togskinnerNordsjællands Politi har sigtet en 17-årig mand fra Helsingør for overtrædelse af jernbaneloven, efter han og en kammerat deltog i en farlig konkurrence om, hvem af dem der turde krydse togskinnerne tættest på et fremkørende tog. Det skriver Helsingør Dagblad.

Udgivet i 1-1-2, Krimi | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Teenager sigtet efter livsfarlig leg på togskinner

Danmark skal betale milliardbeløb for redning af Postnord

Postnord
Kilde: tv2.dk
Aftalen indebærer blandt andet, at Postnord fremover skal håndtere post og pakker samtidigt.
Efter lange forhandlinger om Postnords kriseramte danske afdeling er den danske og svenske stat blevet enige om en aftale.
Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.
Danmark betaler mest
Aftalen betyder, at ejerne – den danske og svenske stat – skal skyde yderligere kapital i Postnord.
Danmark skal betale klart mest, nemlig næsten 1,4 milliarder danske kroner.
Omkring 200 millioner kroner er kapitalindskud, mens cirka 1,2 milliarder kroner skal dække udgifter i forbindelse med afskedigelser af tidligere tjenestemænd.
– Det muliggør en rationalisering fra 10.000 til 6000 medarbejdere, så vi får en stærk og levedygtig forretningsmodel, der også kan håndtere, at der fremover bliver sendt endnu færre breve, siger Kristian Jensen om de 4000 stillingsnedlæggelser, der tidligere på året blev meldt ud i den danske afdeling.
Sverige betaler godt 300 millioner danske kroner.
Post og pakker samtidigt
Som en del af aftalen vil der blive indført en ny produktionsmodel, så Postnord fremover skal håndtere udbringning af post og pakker samtidig.
Finansminister Kristian Jensen (V) lover, at danske postmodtagere ikke kommer til at mærke det.
– Postbefordringsloven bliver der ikke ændret ved. Danske postmodtagere kommer heller ikke til at opleve serviceforringelser for at få det til at blive en rentabel forretning. Det er et spørgsmål om at indrette Post Danmarks produktionsform, så den bliver rentabel, siger Kristian Jensen.
Omkostningerne til denne omlægning løber op i underkanten af fire milliarder danske kroner. Postnord skal også selv bidrage via eksempelvis effektiviseringer.
Ifølge Kristian Jensen er den samlede aftale meget afgørende for at redde Postnord i Danmark, som vi kender det i dag.
– Uden en tilførsel af kapital nu og her og uden en omstilling og transformation af Postnord, så ville vi ikke kunne drive selskabet videre på rentabel vis.
Økonomiske problemer
Ejerskabet i Postnord er delt. Danmark sidder på 40 procent, mens Sverige ejer 60 procent.
Postnords danske afdeling har længe været i økonomiske problemer. Blandt andet fordi brevmængden siden 2000 er faldet med cirka 80 procent.
I februar fremlagde Postnord et regnskab for 2016 med et driftsunderskud på lige over en milliard svenske kroner. Selskabet forventer samme underskud i 2017 og 2018.
I et bud på en redningsplan i maj bad Postnord ejerne om 2,3 milliarder kroner til at omlægge selskabet. Altså en halv milliard kroner mere, end der er lagt op til i den nye aftale.
I forbindelse med redningsplanen i maj blev det meldt ud, at der vil blive skåret op mod 4000 fuldtidsstillinger de næste fire år. Det er disse stillingsnedlæggelser, den danske stat nu skal betale for i aftalen.
Som en del af den nye aftale skal den svenske stat også kompensere Postnord, hvis udviklingen i den svenske del af selskabet nødvendiggør det.
Postnord Danmark har 10.000 ansatte, og selskabet har siden 2013 foretaget reduktioner svarende til cirka 3000 fuldtidsstillinger.
– En utilstrækkelig lappeløsning
Hos Enhedslisten er transportordfører Henning Hyllested langt fra tilfreds med aftalen.
– Det her er en utilstrækkelig lappeløsning. Det får måske Postnord Danmark ud af krisen nu og her, men hvad er det for et postvæsen, vi vil have? De praler af, at der ikke er lagt op til serviceforringelser, men i dag kan et brev altså også være fem dage undervejs. Så er det svært at levere meget ringere service, siger Henning Hyllested.
Til gengæld er Dansk Folkeparti positivt indstillet.
– Det lyder som et rigtig godt kompromis. Det har været vigtigt for os fra starten, at vi selvfølgelig lever op til lovgivningen om posten i Danmark, så vi er trygge ved, at vi stadig kan få post i papirform i Danmark, siger René Christensen til TV 2.

Udgivet i Business, Erhverv, Samfund, Service | Tagget , | Kommentarer lukket til Danmark skal betale milliardbeløb for redning af Postnord

Telia taber penge og kunder i Danmark

Telia
Kilde: RetailNews
Teleselskabet Telias regnskab for Danmark er dårligere end sidste år på så godt som alle punkter.
Det er gået mærkbart tilbage for Telia i Danmark i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i 2016. Det viser regnskabet fra det svenske teleselskab, der netop er ankommet.
Omsætningen faldt med 0,3 procent til 1466 millioner svenske kroner. Driftsresultatet faldt til et underskud på en million svenske kroner.
Antallet af mobilkunder er faldet markant til 1.483.000, omkring 150.000 færre end i samme periode sidste år. Her spiller det dog ind, at Telia i andet kvartal annullerede små 100.000 taletidskort, hvilket gav antallet af mobilkunder et solidt dyk.
Også antallet af bredbåndskunder dykkede år til år. Som et lille plus er der dog kommer en spids flere tv-kunder, som Telia nu har 32.000 af i Danmark.
Skeler man til udviklingen i forhold til andet kvartal i år, perioden april, maj og juni, ser det en smule bedre ud på kundesiden for Telia. Her er antallet af mobilkunder steget med 1000.
Samtidig er den gennemsnitlige indtjening per mobilkunde, ARPU, steget til 144 kroner, og mængden af kunder, der har sagt deres abonnement op, er dykket.
Inden for tv-forretningen er den gennemsnitlige indtjening per kunde dog dykket til 324 kroner.
Tv-markedet er præget af, at kunder migrerer mod mindre pakker og helt væk fra tv for at nøjes med streamingstjenester som Netflix, HBO og DR’s tv-app.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv, IT, Service, Shopping, Tele | Tagget | Kommentarer lukket til Telia taber penge og kunder i Danmark

Succesfuld dansk elcykel er for hurtig til Danmark

Kilde: tv2.dk
Virksomheden bag den populære elcykel undlader at fortælle kunderne, at cyklen ikke må køre på de danske veje, mener forbrugernes vagthund.

Det er ikke kun en forretning, der har rigtig meget fart på. Den danske elcykel Mate Bike kan køre så hurtigt, at den ikke må bruges i trafikken i EU og dermed også på danske veje.

Det er selskabet Mate.bikes mest solgte model herhjemme, der er ulovlig i Danmark, fordi den med sine 35 kilometer i timen kan køre 10 kilometer hurtigere end den tilladte grænse for en elcykel og desuden har et gashåndtag.

Det skriver Berlingske Business.
Stærkt kritisabelt

Salget af de ulovlige cykler bliver kaldt stærkt kritisabelt af Forbrugerrådet Tænk. Mate.bike undlader nemlig at fortælle kunderne, at den mest solgte model ikke er godkendt til at køre på offentlige veje i EU.

– Man skal slet ikke kunne gennemføre købet uden at være tydeligt oplyst om, at det ikke vil være lovligt at køre på den i EU. Har man ikke fået den information, er man berettiget til at hæve købet og få sine penge tilbage, siger Tina Dhanda Khalsi, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, til Berlingske.

Elcyklen har været en pæn succes med 6000 solgte cykler samt rekordindsamling af penge til at få virksomheden til at blomstre. Søskendeparret bag Mate.bike, Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm, har rejst 40 millioner kroner.

I en email til Berlingske erkender Christian Adel Michael cyklens ulovlighed i Danmark, men mener samtidig, at kunderne bliver gjort opmærksom på det.

Udgivet i Business, Cyklist, E-handel, Erhverv, Trafik | Tagget | Kommentarer lukket til Succesfuld dansk elcykel er for hurtig til Danmark

Mobil behandlingsplads er 30 ton rullende akuthjælp

Region Hovedstaden
En ny mobil behandlingsplads kan komme hurtigt ud til større ulykker og derudover supplere det almindelige beredskab ved større folkelige arrangementer.

Region Hovedstadens Akutberedskab indviede fredag den 13. oktober 2017 to store mobile behandlingspladser, der kan bruges ved større hændelser med mange tilskadekomne. Den enkelte behandlingsplads består af en 17 meter lang, 30 ton tung lastbil og to store telte. Tilsammen over 130 kvadratmeter behandlingsplads under tag, hvor der er plads til at behandle op til 40 patienter samtidigt.

Behandlingspladsen bemandes af Akutberedskabets speciallæger, lægeassistenter og ambulancepersonale. Regionens akutte sundhedsberedskab bliver dermed opgraderet til at håndtere kritiske situationer med mange tilskadekomne, som har brug for livreddende behandling inden transport til hospital.

Hurtigt på stedet
De mobile behandlingspladser sikrer, at Region Hovedstadens Akutberedskab i tilfælde af store ulykker kan behandle patienter hurtigt og i sikkerhed på ulykkesstedet uanset vejret og forholdene på skadestedet.

– Tid er en kritisk faktor ved livstruende skader. Når antallet af tilskadekomne overstiger ambulancekapaciteten, er der behov for at kunne udføre livreddende behandling på skadestedet, i stedet for i ambulancen på vej til hospitalet. I lyset af det ændrede trusselsbillede i Europa i disse år, har vi opgraderet vores materiel på området. Vi har hidtil været afhængige af behandlingspladsudstyr fra Beredskabsstyrelsen og Hovedstadens Beredskab, som vi har et rigtigt godt samarbejde med, men vi har nu helt moderne udstyr, som er tilgængeligt for os hurtigt, siger lægefaglig chef i Akutberedskabet Peter Berlac.

Supplement til almindeligt beredskab
De nye mobile behandlingspladser kan mobiliseres indenfor få minutter og er klar til at modtage patienter til behandling indenfor 15 minutter efter ankomst til et skadested. Dermed kan regionen sikre en væsentlig hurtigere indsats på skadesstedet og optimale betingelser for patienterne og personalet. Behandlingspladsen skal ikke blot bruges ved pludseligt opståede større hændelser, men kan også være et supplement til ambulanceberedskabet ved større planlagte events som f.eks. Distortion, Copenhagen Marathon, Folkemødet og særlige arrangementer.

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået vores egne behandlingspladser. De kan også hjælpe med at understøtte sikkerheden ved store folkelige begivenheder. Det glæder mig, at vi nu har en moderne og fleksibel løsning, som gør, at vi alle kan være lidt mere trygge. Vi håber selvfølgelig, at vi aldrig for alvor for brug for dem, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Udgivet i Beredskab, Region, Samfund, Service | Tagget , , | Kommentarer lukket til Mobil behandlingsplads er 30 ton rullende akuthjælp

DSB og Banedanmark får kritik: Togene kører ikke til tiden

BanedanmarkDSB
Kilde: tv2.dk
DSB og Banedanmark har ikke været gode nok til at levere tog til tiden. Fejl på tog og signaler driller.
Hvis du er en regelmæssig bruger af de danske statsbaner, så kommer det næppe som en overraskelse, at togene ikke kører til tiden.
Men nu får DSB og Banedanmark kritik fra Statsrevisorerne.
Statsrevisorerne finder, at DSB’s og Banedanmarks indsats for at nå målet for kundepunktlighed “ikke har været tilfredsstillende”.
– Det skyldes blandt andet, at DSB har haft mange fejl på togene, og at der har været mange signalfejl ved Banedanmarks sikrings- og signalanlæg, skriver Statsrevisorerne i en beretning.
DSB indgik i april 2015 en ny 10-årig kontrakt om togdriften. Kontrakten indeholder et nyt mål for kundepunktlighed. Nu bliver DSB og Banedanmark målt på, hvor stor en del af kunderne der ikke bliver forsinket mere end tre minutter.
DSB og Banedanmark er dog ikke kommet godt fra start.
Kundepunktlighed ligger under målet
Statsrevisorerne finder det “ikke tilfredsstillende”, at køreplanen for 2016 ikke var “tilstrækkelig robust til at sikre en stabil togdrift med høj punktlighed”.
Både DSB og Banedanmark har ydet en indsats i 2017 for at forbedre kundepunktligheden, men Statsrevisorerne konstaterer, at kundepunktligheden stadig ligger under målet.
Statsrevisorerne peger på, at DSB’s leverance af tog fra værksted til drift har været mangelfuld. Samtidig har der været for få mekanikere til at servicere togene.
Banedanmark har suppleret elendigheden ved “mangelfuld projektstyring af sporfornyelsesprojekter”.
Kommer ikke til at løse alle problemer
Samtidig har forsinkelsen af Signalprogrammet ifølge Statsrevisorerne medført, at “planlagte udskiftninger af gamle sikrings- og signalanlæg ikke er blevet gennemført”.
– Statsrevisorerne må sammenfattende konstatere, at Banedanmarks gamle sikrings- og signalanlæg og DSB’s gamle og problemfyldte tog også i de kommende år vil udfordre en stabil togdrift med høj punktlighed, hedder det i beretningen.
DSB er enig med rigsrevisionen i, at jernbanens punktlighed i 2016 faldt til et utilfredsstillende niveau.
Det dårlige niveau for 2016 er nu rettet op, meddeler driftsdirektør Anders Egehus.
I 2017 laver DSB justeringer, men kommer ikke til at kunne løse alle problemer.
– Der er desværre ikke ét stort greb, og som man kan fikse det hele med. Faktum er, at der en infrastruktur og tog, som er udfordret på grund af sin alder, siger han.

Udgivet i Jernbane | Tagget , , | Kommentarer lukket til DSB og Banedanmark får kritik: Togene kører ikke til tiden

Så mange penge vil regeringen bruge på Forsvaret

RegeringenForsvaret
Kilde: tv2.dk
Både USA og NATO kræver, at Danmark bruger flere penge på Forsvaret.
Regeringen lægger i sit forsvarsudspil op til, at der skal bruges mellem 4,5 og fem milliarder kroner ekstra om året på Forsvaret.
Det erfarer TV 2.
Det nye forsvarsforlig skal løbe fra 2018 til 2023, men det er først ved den fulde indfasning i 2023, at det økonomiske løft på op mod fem milliarder kroner er en realitet. I årene frem mod 2023 vil beløbet være lavere.
USA og NATO kræver flere penge til Forsvaret
Regeringen præsenterer sit forsvarsudspil ved middagstid onsdag, og forud for det har der været mange diskussioner om forsvarsudgifterne.
I dag bruger Danmark omkring 1,17 procent af bruttonationalproduktet (BNP) på Forsvaret svarende til 21,7 milliarder kroner.
Dette er dog langt fra nok for USA og NATO, der har krævet, at Danmark skal bruge flere penge.
NATO har en målsætning om, at medlemslandene skal arbejde hen mod at bruge to procent af BNP, men det når Danmark med regeringens udspil ikke i nærheden af.
Præcist hvor stor en del af BNP, der i 2023 vil blive brugt på Forsvaret, er ukendt, men bare det at fastholde det nuværende niveau på 1,17 procent er dyrt.
Jyllands-Posten beskriver onsdag, at der på grund af den økonomiske vækst i samfundet allerede næste år skal afsættes en milliard kroner ekstra for at fastholde forsvarsudgifter på 1,17 procent.
Ifølge avisens oplysninger skal forsvarsbudgettet i 2023 være på 30,7 milliarder kroner for at udgøre 1,17 procent af BNP.
Skal målsætningen om to procent opfyldes, skal forsvarsudgifterne øges med mere end 70 procent. Det svarer til i omegnen af 15 milliarder kroner mere om året.
Bag det nuværende forsvarsforlig står regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Udgivet i Politik, Samfund | Tagget , | Kommentarer lukket til Så mange penge vil regeringen bruge på Forsvaret

bluecity vil åbne 7 nye butikker

bluecity
Kilde: detailfolk.dk
En forholdsvis nystartet elektronikkæde har måttet lukke syv butikker de seneste år. Men nu vil genbrugskæden åbne syv nye butikker igen.
Elektronikkæden der køber og sælger brugt elektronik, Blue City, har planer om at åbne syv nye forretninger i løbet af 2018. Det skriver Børsen.
Blue City har i dag fem butikker, men har tidligere haft hele 12. Det var dog for mange butikker, og kæden måtte derfor nedskallere, hvilket viste sig at være den rigtige strategi, som påvirkede regnskabet positivt efterfølgende.
– I 2016 var omsætningen på 55 millioner kroner, og vi forventer en omsætning på mellem 75 og 80 millioner kroner for 2017. Det er en vækst på 45 procent uden at have udvidet i antallet af butikker, siger administrerende direktør i Blue City, Søren Heilmann, til Børsen.
Ambitiøs 2018
Nu vil Blue City så tilbage til 12 butikker, og det kræver at kæden åbner 7 butikker i løbet af 2018.
– Vi har underskrevet et lejemål på et butikslokale i Odense, og vi er også på vej i Aalborg. Så vi har nået to af syv butikker. Vi havde håbet at nå tre i år, men det kommer nok ikke til at ske, siger Søren Heilmann.
Blue City kom ud af 2016 med et overskud på 2 millioner kroner. 2015 endte med et underskud på 12 millioner kroner.

Bluc City bygger på resterne af det konkursramte Blockbuster Video.

Udgivet i Detailhandel, IT, Shopping, Tele | Tagget , , , | Kommentarer lukket til bluecity vil åbne 7 nye butikker

Kronen Vanløse åbner torsdag 12/10-2017

Kronen Vanløse
Kilde: RetailNews
Der har været stor aktivitet på Apollovej i Vanløse i flere år, men nu åbner Kronen Vanløse endelig.
Det nye 59.000 m2-store projekt med butikker, restauranter og beboelse ved Vanløse Torv er klar til at slå dørene op for gæster og nysgerrige borgere i morgen kl. 08.00, når overborgmester Frank Jensen klipper den røde snor over og erklærer Kronen Vanløse for officielt åbent, fortæller Kronen i en pressemeddelelse.
En af de helt store oplevelser bliver nok det danske rock-ikon Jesper Binzer, som spiller koncert.
Mette Kapsch, partner i Solstra Capital Partners, der har stået bag udviklingen af det nye bykvarter, glæder sig meget til at fejre det færdige resultat og åbningen:
– Endelig er vi kommet dertil, hvor vi kan byde velkommen til det nye samlende centrum i Vanløse, Kronen Vanløse. Det bliver et moderne kvarter i Vanløse, der er skabt i samarbejde med borgere og vigtige interessenter. Vi har arbejdet hårdt på at skabe et fælles samlingspunkt med masser af tilbud, og vi håber derfor også, at mange mennesker kommer forbi i morgen til åbningsfesten, siger hun.
Det nye shoppingcenter bliver det 8. største i Københavnsområdet med masser af spændende oplevelser og kulturelle tilbud til borgerne.
Der kommer i alt 60 nye dagligvare-, indretnings- og modebutikker til Vanløse med det nye shoppingcenter. Borgerne i Vanløse kan også se frem til restauranter, cafeer og rekreative områder.
Baggrund for Kronen
Det ny kvarter med butikker og boliger har fået navnet Kronen Vanløse fordi en krone symboliserer samling; en ting eller et symbol der samlet noget.
Navnet, Kronen, har en stærk historisk forbindelse til Vanløse og udviklingen i dansk detailhandel.
På Jyllingevej 56 kan man stadig se skorstenen efter margarinefabrikken “Kronen”, der blev grundlagt i 1914.
Det udviklede sig til en hel kæde af butikker, der solgte kaffe fra eget risteri og andet godt. I begyndelsen af 1960erne overtog Børge Olsen forretningerne, og disse blev en del af Irma-kæden.

Besøg Kronen Vanløses hjemmeside på:

kronenvanlose.dk

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Kronen Vanløse åbner torsdag 12/10-2017

Nedtur for Matas: Forventer faldende salg og overskud

Matas
Kilde: RetailNews
Matas-kæden nedjusterer forventningerne til årets omsætning og indtjening efter svigtende sommersalg.
Matas-ledelsen var tilsyneladende lidt for optimistisk, da man i begyndelsen af det nuværende forskudte regnskabsår 2017/18 regnede med, at man kunne klare sig bedre end året før.
I hvert fald har selskabet måtte erkende, at det nok ikke kan lade sig gøre.
I en fondsbørsmeddelelse skriver selskabet, at man i stedet for en omsætningsvækst på 1-3 procent nu forventer et fald på mellem 0 og 2 procent i salget.
Samtidig justeres prognosen for driftsresultatet. Den lød tidligere på en forbedring af sidste års resultat på 551 kroner, men nu regner ledelsen i stedet med at lande et sted mellem 440 og 470 millioner kroner.
Matas har de senere år haft svært ved at få forretningen til at vokse.
Salget i butikkerne er presset af onlinekonkurrenter og butikskæden Normal, der sælger billige, parallelimporterede varer.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv | Tagget | Kommentarer lukket til Nedtur for Matas: Forventer faldende salg og overskud

Dansk Supermarked vil købe Mærsk ud før tid

Dansk Supermarked GroupMærsk
Kilde: Retailnews
Uventede overskud fremskynder planer om at købe A.P. Møller-Mærsk fri.
Indtjeningen i Dansk Supermarked overgår alt forventning, og det ser ud som om, at det allerede nu er muligt for Dansk Supermarked at betale A.P. Møller-Mærsk det nødvendige milliardbeløb for den aktiepost på 19 pct., som i dag ejes af koncernen.
Det skriver Børsen.
– Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller, siger Nils Smedegaard Andersen, bestyrelsesformand i Dansk Supermarked.
Han var koncernchef i A.P. Møller-Mærsk, da man i 2015 solgte små 50 procent af aktierne i Dansk Supermarked til de to Sallingfonde. Dengang fik fondene option på at købe de resterende 19 procent.
Aktieposten i Danske Supermarked var ved indgangen til 2017 bogført til en værdi på 5,5 mio. kroner af A.P. Møller – Mærsk. Salling-fondene ventes ifølge Børsen at skulle betale mere.
Efter lanceringen af den nye strategi i september sidste år og medfølgende opsplitning af konglomeratet i en Transport & Logistics division samt en Energi division har A.P. Møller – Mærsk rettet blikket stift mod transportdelen. Derfor er solgt ud af andre ikke-kerneaktiviteter som Maersk Oil og Maersk Tankers og nu de resterende aktier i Dansk Supermarked.
Efter planen skulle overtagelsen af de 19 pct. først ske i 2019.
Dansk Supermarked ligger i dag på en 10.-plads over de største virksomheder i Danmark med en omsætning på 58 mia. kr. sidste år.
Det fremgår af Børsen Top1000, der udgives sammen med avisen tirsdag.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Dansk Supermarked vil købe Mærsk ud før tid

Lokale investorer redder Jensens Bøfhus

Jensens Bøfhus
Kilde: Detailfolk.dk
Efter flere års krise får Jensens Bøfhus nu hjælp fra en gruppe lokale rigmænd, som tror på restaurantkædens fremtid.
I flere år har der ikke været meget at juble over hos Jensens Bøfhus. Årsregnskaberne har været i konstant minus siden 2013 og i juli måtte stifter Palle Skov Jensen opgive at finde en medejer til forretningen.
Men nu kommer en gruppe på otte fynske forretningsmænd det nødlidende bøfhus til undsætning med et lån på et stort tocifret millionbeløb. Det skriver Jydske Vestkysten.
Gruppen tæller blandt andre de to erhvervsmænd Steen Haustrup og Torben Østergaard-Nielsen, mens advokat Jørn Bonnesen er den tredje og sidste af investorerne, der står frem med navn.
– Som virksomhedsejere ved vi, at det koster penge at rette en virksomhed op. De penge er der nu, siger Steen Haustrup til JV.dk
Investeringen sker på baggrund af en 46 siders lang rapport fra det engelske konsulenthus Anpro, som har det overordnede budskab, at Jensens Bøfhus igen kan blive en god forretning med en række justeringer.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget | Kommentarer lukket til Lokale investorer redder Jensens Bøfhus

Danmarks Busmuseum har åbent i efterårsferien


Danmarks Busmuseum i Skælskør har åbent alle dage i efterårsferien kl.11-17.
Entré: Voksne 50 kr. Børn u/12 år i følge med voksne gratis.

Læs mere på

danmarks-busmuseum.dk

Udgivet i Bus | Tagget , , | Kommentarer lukket til Danmarks Busmuseum har åbent i efterårsferien

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har åbent i efterårsferien

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har åbent i hele efterårsferien. I perioden 14.- 22. oktober 2017 er der åbent alle dage kl.10-17.
Diplomkørsel alle dage.
18. oktober: Kørsel med hesteomnibus og Ruds-Vedby Garden.
Se mere på

sporvejsmuseet.dk

Udgivet i Jernbane, Trafik | Tagget | Kommentarer lukket til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har åbent i efterårsferien

Aarhus Letbane blev advaret: Åbning kaldt urealistisk i august

Aarhus Letbane
Kilde: tv2.dk
Aflysningen af Aarhus Letbanes åbning kom som et chok. Men aktindsigt viser, at operatøren allerede i august vidste, at åbningsdatoen var urealistisk.
Hvordan kunne det ske, at Aarhus Letbane og deres operatør Keolis ikke fik grebet ind overfor, at Letbanens åbningsfest måtte aflyses i sidste øjeblik?
Det spørgsmål er blevet diskuteret siden aflysningen, og Aarhus Letbane har holdt fast i, at de har vidst, at der var nogle problemer, men at de mente, at de kunne løses inden åbningen. Det er dog langt fra den opfattelse, som Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har haft. Faktisk har de siden august advaret klart om, at det ville gå galt.
Åbning i september urealistisk
En aktindsigt, som TV2 ØSTJYLLAND har fået, viser nu, at Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen i notat til Keolis, der skal drive Aarhus Letbane, allerede den 15. august har gjort det klart, at åbningen den 23. september var urealistisk. Det sker efter, at Keolis Aarhus Letbane på daværende tidspunkt endnu en gang ikke kunne overholde en deadline eller vise fremskridt.
”Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gjorde samtidig opmærksom på, at den i forvejen meget pressede plan for opnåelse af sikkerhedscertifikat inden den planlagte driftsstart virker urealistisk og ikke levner meget tid for Keolis Aarhus Letbane til at rette op på eventuelle fundne mangler”, skriver styrelsen i et notat fra den 15. august.
I notatet beskriver styrelsen blandt andet, hvordan der igen og igen opstår problemer, og det efter gentagende møder.
Oplysningen om, at åbningen ifølge styrelsen er urealistisk, er bare aldrig en viden, der havner på bordet hos ejerne, og det møder nu massiv kritik fra Region Midtjylland, der hverken på embedsmandsniveau eller politisk niveau har fået oplysningen.
‘Hvis jeg havde haft kenskab til notatet, ville vi selvsagt have konfronteret Aarhus Letbane hermed. Havde vi haft indsigt i styrelsens forbehold, ville vi enten have anmodet om en forstærket indsats i forhold til at få de manglende sikkerhedsgodkendelser indhentet, eller vi havde haft muligheden for sammen med Aarhus Kommune i god tid at udskyde det planlagte åbningsarrangement’, skriver Regionrådsformand Bent Hansen (S) i en e-mail til TV2 ØSTJYLLAND.
Han er derfor voldsomt utilfreds med den måde, som Aarhus Letbane og Keolis har forvaltet deres ansvar på;
‘Jeg finder det yderst kritisabelt, at ejerne er blevet forholdt disse oplysninger. Det vigtigste lige nu er, at vi får Letbanen ud at køre med passagerer så hurtigt som overhovedet muligt’, slutter e-mailen fra regionsrådsformanden.
Ekspert: Burde være gået videre til bestyrelsen
Det er yderst kritisabelt, at en information som den, der fremgår af aktindsigten ikke bliver lagt frem en bestyrelse og dermed ejerne, mener professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh.
– Det er jo dybt kritisabelt, fordi informationen, der er i notatet, åbenlyst vil være noget, der er vigtigt for en bestyrelse at vide. Det skyldes jo ganske simpelt, at der står relativt klart, at den tidsplan, som bestyrelsen har lagt, ikke holder – og samtidig ser det heller ikke ud til, at problemerne med sikkerheden bliver mindre i takt med, at tiden går. I det hele taget virker det som om, at der ikke styr på, hvad skal til for at rette op på problemerne, siger han.
Han mener, at direktionen i Aarhus Letbane og Keolis kan være blevet ramt af noget, som man kalder for eskalerende commitment.
– Det kan jo sammenlignes med, når politikere populært sagt kravler op i træet og ikke kan komme ned. Det bør en erfaren ledelse kende, men det kan være svært at opfange, fordi det jo er et psykologisk fænomen, fortæller Per Nikolaj Bukh.
Aarhus Letbane og Keolis afviser fejl
Selvom Aarhus Letbane altså vidste, at Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen anså tidsplanen som urealistisk tilbage i august, så mener Aarhus Letbane ikke at have handlet forkert. De henviser til den redegørelse, som de har afleveret til Aarhus Kommune og Region Midtjylland.
“Der indgås en dialog med Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen om en ny dokumentgennemgang. Det skal understreges, at det er meget sent i processen for Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen at foretage en ny dokumentgennemgang. En sådan plejer at blive lavet tidligere, efterfulgt af funktionstilsyn og implementeringstilsyn. Aarhus Letbane vurderer dog, at selvom Keolis sikkerhedsledelsessystem ikke er perfekt, så er det ikke så ringe, at det giver anledning til ikke at kunne køre med letbanen,” skriver Aarhus Letbane i redegørelsen.
De understreger, at de mener, at det helt normalt, at disse godkendelser først falder på plads i sidste øjeblik, og derfor har de ikke vurderet, at de har tilbageholdt information.
Også Keolis mener, at de har gjort, hvad de kunne, for at få rettet de fejl og mangler, som Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har påpeget overfor virksomheden, og samtidig mener de, at de godkendelser, der løbende kom ind i forbindelse med godkendelsesprocessen gjorde dem fortrøstningsfulde i forhold til, at deres sikkerhedssystem kunne godkendes. Det skriver Keolis i en e-mail til TV2 ØSTJYLLAND.
‘Det er tydeligt, at der under forløbet har været en miskommunikation mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Keolis. Dette har vi nu adresseret ved at tilføre en erfaren projektleder fra Keolis-gruppen, som har opbygget sikkerhedsledelsessystemer på letbaner i blandt andet Norge og Frankrig. Siden har vores arbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen været meget konstruktivt, og vi ligger vandret for at få Aarhus Letbane ud at køre for borgerne i Aarhus. Parallelt hermed har vi genoptaget vores testkørsel, så vi kan vedligeholde vores procedurer i driften’, skriver de.
Aarhus Letbane forventer at kunne åbne den første del af letbanen inden den 26. november.

Udgivet i Letbane | Tagget , | Kommentarer lukket til Aarhus Letbane blev advaret: Åbning kaldt urealistisk i august

Tag med Hønsetoget Køge – Haslev – Næstved

Østsjællandske Jernbaneklub (ØSJK) kører igen veterantog. Det sker søndag 15. oktober 2017.

Afgang Køge kl.10:55 og 13:55. Ankomst Næstved kl.11:48 og 14:48.
Afgang Næstved kl.12:20 og 15:20. Ankomst Køge kl.13:18 og 16:18.

Priserne for voksne er 60 kr. for en enkeltbillet og 100 kr. for en returbillet.
Priserne for børn 3-13 år er 40 kr. for en enkeltbillet og 70 kr. for en returbillet.
Barnevogne medtages i begrænset omfang.

Udgivet i Jernbane | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Tag med Hønsetoget Køge – Haslev – Næstved

Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF

SF
Kilde: tv2.dk
Annette Vilhelmsen har meldt sig helt ud af partiet, skriver Ekstra Bladet.
Den tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF. Det bekræfter partiet over for Ekstra Bladet.
Udmeldelsen skulle ifølge Ekstra Bladet være sket allerede i august.
– Det er korrekt, at Annette Vilhelmsen ikke længere er medlem af SF, siger gruppeformand, Jacob Mark, til Ekstra Bladet.
Annette Vilhelmsen afløste i 2012 Villy Søvndal som SF’s formand. Hun var formand for partiet fra oktober 2012 til februar 2014.
Annette Vilhelmsen slog den tidligere SF’er Astrid Krag med to af tre stemmer i SF’s urafstemning, selv om hun kun havde 10 år i Kerteminde Byråd som politisk ballast.
Trak SF fra regeringen
Efter et par som formand for partiet måtte Annette Vilhelmsen trække SF ud af regeringen og selv gå af som formand. Det skete, fordi der i partiet var stor splittelse om salget af Dong.
Senest har Annette Vilhelmsen gjort sig bemærket, fordi hun i en ny bog med titlen ‘Søren og Mette i benlås’ udtaler som om lærerkonflikten i 2013.
Her antyder hun, at det var aftalt spil mellem Kommunernes Landsforening og SRSF-regeringen anført af daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), der førte til lockouten af lærerne.

Udgivet i Diverse | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF

Spar indtager København

Spar
Kilde: RetailNews
Beboerne i Valby kan se frem til den 7. oktober 2017, hvor dagligvarekæden Spar åbner på adressen Carl Jacobsensvej 19L.

Det er den første af tre Spar-åbninger i København, og det betyder i første omgang, at beboerne i Valby og omegn nu kan handle “hos en lokal købmand, der aktivt arbejder for lokal forankring,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye Spar-butik bliver på 750 m2, og kommer til at ligge i Kiwis gamle lokaler.

– Åbningen af Spar i Valby giver os, midt i alt snakken om discount, priskrig og ændrede forbrugsvaner, en unik mulighed for, at bevise, at man også kan være lokal i de større byer. Med åbningen af Spar ved Ny Ellebjerg tager vi hul på den første af tre Spar-åbninger i København. De to andre butikker åbner på henholdsvis Teglholmen og Frederiksberg primo 2018, siger kædedirektør i Spar, Niels Karstensen.

Han er godt klar over at det er anderledes at åbne en butik i Valby sammenlignet med, hvor man ellers har været vant til at åbne butikker førhen.

– Vi ved godt at vi med rykket ind mod byen møder nye krav fra kunderne end hidtil. Et af dem er f.eks. udvalget inden for øl, vin og vand. Derfor har vi indretningsmæssigt givet Spar et løft hvad drikkevarer angår, hvor vi har har haft naboerne fra Carlsberg og deres ekspertise med på rejsen, siger Niels Karstensen .

Købmanden i den nye butik bliver 38 årige Sune Johannessen Wenzzel, der har arbejdet i detailbranchen, siden han blev udlært som købmand i 1999.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv, Fødevarer | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Spar indtager København

Landets eneste franchise-Irma lukker

Irma lukker
Kilde: RetailNews
På lørdag (7/10-2017) lukker Irma på Trørød Torv i Nordsjælland, og det er bemærkelsesværdigt, fordi det både er Danmarks første og eneste Irma drevet på franchisebasis.
Det skriver Butikslederen.
Årsagen til lukningen er, at omsætningen har svigtet og slet ikke har levet op til prognoser for den nyombyggede forretning.
Trørød Brugsforeningen overtog butikken for et år siden, men de ekstra kunder, som brugsforeningen regnede med at kunne tiltrække efter en tiltrængt modernisering af butikken, udeblev.

– Der er desværre ingen udsigt til, at butikken kommer i balance. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker den, siger formanden for Trørød Brugsforening, Ulla Rixen.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv, Fødevarer | Tagget , | Kommentarer lukket til Landets eneste franchise-Irma lukker

Ny krydstogtterminal på vej til København

Copenhagen Malmö Port
Kilde: TV2/Lorry
En ny krydstogtterminal i København er blevet godkendt til at blive bygget. Terminalen skal kunne håndtere mere end 5.000 passagerer.
Krydstogtsturene er populære, og efterspørgslen er stigende.
Derfor har bestyrelsen for Copenhagen Malmö Port (CPM) vurderet, at de eksisterende faciliteter skal udvides med en ekstra terminalbygning. Det skriver Copenhagen Malmö Port i en pressemeddelelse.
Den nye terminal skal kunne håndtere mere end 5.000 passagerer ad gangen, hvilket giver mulighed for at modtage flere og større krydstogtsskibe i fremtiden.
– Gennem etableringen sikrer vi, at København beholder og udbygger sin position som den førende krydstogtdestination i Nordeuropa, siger Barbara Scheel Agersnap, der er direktør for Copenhagen Malmö Port, og tilføjer:
– Vi ser frem til at tiltrække endnu flere rejsende til attraktive København gennem godt samarbejde med vores partnere og aktører i byen.
Ny terminal ved Oceankaj i Ydre Nordhavn
Efter planen skal den nye terminal bygges i forlængelse af den eksisterende Oceankaj i Ydre Nordhavn.
– Med denne beslutning har vi mulighed for at skabe en moderne og attraktiv terminal, som effektivt kan håndtere den store mængde rejsende, der gerne vil besøge København, siger Arnt Møller Pedersen, COO, Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.
Krydstogt-branchen skaber omkring 4.000 job i København.

Webmasters bemærkning:
Man skulle måske se at få nogle bedre trafikale forhold i Nordhavnen inden man snakker om udvidelse af krydstogtterminalen. Måske skulle man se at få forlænget den kommende Metro helt til Oceankaj.

Udgivet i Diverse, Færge | Tagget , , | Kommentarer lukket til Ny krydstogtterminal på vej til København

Selvstændige benzinforhandlere skifter logo

Fra Statoil til ShellDCC Energi
Kilde: RetailNews
En række selvstændige forhandlere skifter fra Statoil/Circle K til Shell.
Netværket af Shell tankstationer i Danmark vokser nu med 15 nye stationer.
Det er resultatet af en aftale, som netværkets ejer, DCC Energi, har indgået med en række selvstændige forhandlere, der nu skifter fra Statoil/Circle K.
I løbet af efteråret føjer DCC Energi, som driver Shell-stationerne i Danmark, 15 nye tankstationer til netværket. Det sker som følge af en ny aftale med en række selvstændige forhandlere, som nu træder ind i kredsen af Shell-tankstationer.
Dermed vokser antallet af Shell stationer i Danmark med ét slag fra 209 til 224.
En sund forretning
– Med den nye forhandleraftale har DCC Energi på mindre end et år lagt 19 nye tankstationer til sit stationsnet. Og har ambition om at styrke netværket yderligere og udvide antallet af Shell stationer yderliger, bekræfter Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.
– Vi har meldt klart ud om, at vi gerne vil vokse vores stationsnetværk. Det er i det lys, at aftalen med de nye forhandlere skal ses. Vi kigger forsat interesseret på de muligheder, der er for at udbygge vores detailforretning – gerne med nye forhandlere – men også ad andre veje, siger han.
– Faktum er, at vi vil de selvstændige forhandlere, og at vi kan give dem nogle gode rammer for at drive en sund forretning under Shell netværket.
De 15 tankstationer bliver i løbet af oktober og november 2017 omdannet til Shell stationer.
Fortsat vækst
DCC Energi er dansk datterselskab af irske DCC plc., der er noteret på børsen i London og omsætter for over 100 mia. kr. årligt.
Netop detailmarkedet for brændstofsalg har de seneste år haft stigende betydning for de irske ejere. Foruden opkøbet af store dele af Shell-netværket i Danmark har DCC plc. siden 2015 købt 300 Esso-stationer i Frankrig og et større stationsnetværk i Sverige og Norge.
På udkig efter mere
Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi, forventer da også, at fremtiden byder på flere gode opkøbsmuligheder herhjemme – også på detailmarkedet.
– Vi går optimistisk til det danske energimarked og ser den igangværende konsolidering, som en god mulighed for at øge vores markedsandele. Vi omsætter allerede for et pænt stykke over fem mia. kr., og den omsætning skulle gerne stige betydeligt de kommende år. Som energikøbmænd er vi altid interesseret i de muligheder, der byder sig i markedet. Det gælder uanset, om det er selvstændige forhandlere, som vil prøve noget nyt, eller et selskab, der kommer til salg, siger han.

Udgivet i Bilist, Detailhandel, Energi | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Selvstændige benzinforhandlere skifter logo

Topdanmark skal have ny direktør ved årsskiftet

Topdanmark
Kilde: tv2.dk
Christian Sagild er blevet enig med bestyrelsen om at stoppe som direktør for forsikringsselskabet Topdanmark.
Forsikringsselskabet Topdanmark har indledt jagten på en ny administrerende direktør.
Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at den nuværende topchef, Christian Sagild, fratræder sin stilling ved årsskiftet.
Beslutningen er truffet af Sagild og bestyrelsen i fællesskab.
– Tidspunktet er rigtigt for at lade en ny administrerende direktør komme til, der kan bære Topdanmark igennem den næste fase, siger formanden for Topdanmarks bestyrelse, Torbjörn Magnusson.
Timingen er god
Christian Sagild selv mener også, at timingen er rigtig.
– Der er fuld gang i Topdanmarks udviklingsplaner, og vi har leveret historisk gode resultater. Jeg mener derfor, at fundamentet for den fremtidige udvikling i Topdanmark er på plads, siger Christian Sagild.
Topdanmarks overskud i første halvår af 2017 var da også det største nogensinde.
Selskabet er Danmarks næststørste i forsikringsbranchen, målt på markedsandel. Det er kun overgået af Tryg Forsikring.
57-årige Christian Sagild tiltrådte som direktør i Topdanmark i juni 2009 og har altså siddet på posten i mere end otte år.
Han er uddannet aktuar og har arbejdet i koncernen siden 1996 og er desuden bestyrelsesmedlem i Forsikring & Pension, Ambu, Gobike og Bikeshare Danmark.

Udgivet i Business, Erhverv | Tagget , | Kommentarer lukket til Topdanmark skal have ny direktør ved årsskiftet

SE’s køb af Boxer er godkendt

Boxer TV
Myndighederne har nu godkendt SE-koncernens overtagelse af Boxer TV, som dermed er endeligt gennemført. Købet vil styrke SE’s samlede digitale forretningsområde, der fremover består af både Stofa og Boxer. Det vil sikre danske seere mere konkurrence og bedre produkter.

Med det endelige køb af Boxer har SE-koncernen taget et vigtigt skridt for at styrke sin position på et tv-marked præget af stor konkurrence og markante forandringer.

“SE har købt et veldrevet selskab, som har en klar profil og en meget høj kundetilfredshed. Opkøbet er primært et svar på et globaliseret konkurrencebillede, hvor vi ser, hvordan der skabes flotte digitale løsninger af aktører, der er meget større end os. Hvis vi skal følge med, skal vi selv være større. Sammen kommer Stofa og Boxer til at stå væsentlig bedre rustet til den opgave end hver for sig. Vi har nu en samlet digital forretning, som består af to stærke og selvstændige brands,” siger adm. direktør i SE, Niels Duedahl.

Udgivet i IT, TV | Tagget , , | Kommentarer lukket til SE’s køb af Boxer er godkendt

SAS-ansatte genoptager arbejdet

SAS
Kilde: tv2.dk
Der er forsinkelser på mange SAS-fly som følge af arbejdsnedlæggelsen.

Personalet hos SAS Ground Handling, der håndterer meget af driften på jorden i Københavns Lufthavn i Kastrup, har nedlagt arbejdet. Det giver forsinkelser.

– Medarbejdere i SAS Ground Handling har indledt en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi ved ikke, hvor mange det drejer sig om, og vi har i sagens natur ikke kunnet forudsige, at det ville ske. Det giver desværre forsinkelse for vores passagerer, siger pressechef i SAS Mariam Skovfoged.

Ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside er en lang række fly forsinket. Der er tale om mere eller mindre alle SAS-afgange frem til klokken 12.

Chefer laster kufferter
Ifølge TV 2s reporter, der befinder sig i lufthavnen, oplyser en SAS-ansat bag skranken, at cheferne er begyndt at laste kufferter.

Mariam Skovfoged fortæller, at administrativt personale, inklusive hende selv, nu er på vej ud i lufthavnen for at laste bagage og sådan få fly sendt afsted.

Pressechef i Københavns Lufthavn Kasper Hyllested oplyser til TV 2, at lufthavnen følger situationen, som den udvikler sig. de opfordrer alle rejsende til at holde sig opdateret via tavlerne i lufthavnen, samt deres app og hjemmeside.

– Det er desværre ikke første gang, at vi oplever, at der er arbejdsnedlæggelser. Vi har indsat alt disponibelt mandskab for at hjælpe passagerne, men man skal være indstillet på, at der kan være problemer i dag, siger Kasper Hyllested.

SAS oplyser kort før klokken 11.30 til TV 2, at man har fået en melding fra de ansatte i Ground Handling om, at de går i arbejde igen senere i dag, men de kan endnu ikke sige hvornår.

Udgivet i Trafik | Tagget | Kommentarer lukket til SAS-ansatte genoptager arbejdet

Carlsberg: Øl skal være dyrere

Carlsberg Danmark
Kilde: RetailNews
Og vi skal vinde hjemmemarkedet, siger topchefen
De danske øl-forbrugere skal betale mere for Carlsbergs produkter – både specialøl og almindelige Carlsberg- og Tuborg-øl.
Det er ambitionen hos den nye topchef for Carlsberg Danmark, Søren Brinck, i hans bestræbelser på at få bryggerikoncernen tilbage på vækstsporet i Danmark, skriver Børsen.
Søren Brinck peger på, at prisen på en kasse med 30 øl ikke har rykket sig siden slutningen af 1990’erne, og at inflationen derfor i alt for lang tid har ædt Carlsbergs effektiviseringsgevinster op.
I Danmark er Carlsbergs markedsandel de seneste 15 år faldet fra 70 til 55 procent, mens resten af Carlsberg-koncernen lige nu oplever vækst.
– Der er pres for, at Carlsberg også kan vise, at man kan vinde hjemmemarkedet. Hvis vi ikke gør det, så er jeg ikke sikker på, at jeg har jobbet om to år, siger den danske topchef til Børsen.

Udgivet i Business, Detailhandel, Erhverv, Fødevarer | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Carlsberg: Øl skal være dyrere

Nyt stort millionunderskud i B&O

B&O - Bang & Olufsen
Kilde: tv2.dk
Mens bundlinjen stadig giver panderynker med stort minus, kan B&O glæde sig over fremgang i begge forretningsområder

Første kvartal af det forskudte regnskabsår for den Struer-baserede virksomhed bød på et underskud efter skat på 55 mio. kr. Det er dog en fremgang i forhold til samme periode sidste år, der viste et bundlinjeunderskud på 67 mio. kr.

Fremgang i salget
Mens der altså stadig ikke er penge i at drive B&O, så kan selskabet glæde sig over en fremgang i salget på 15 procent til 592 mio. kr. i kvartalet.

Og der er faktisk fremgang at spore i begge forretningsområder i B&O. Forretningsenheden B&O Play opnåede en vækst i lokal valuta på 18 procent, mens forretningsenheden Bang & Olufsens vækst var en smule mere afdæmpet på 15 procent.

– Vi er tilfredse med udviklingen i det første kvartal, hvor vi leverede tocifret vækst på tværs af begge forretningsenheder og forbedrede vores lønsomhed sammenlignet med sidste år. Vi lancerede en række nye, innovative produkter, øgede vores aktiviteter inden for brandpartnerskaber og fortsatte arbejdet med at styrke vores forretningsmodel.

– Alt i alt har vi fået en tilfredsstillende start, og vi er godt på vej til at nå vores mål for året, siger administrerende direktør Henrik Clausen.

Fastholder forventninger
Bang & Olufsen fastholder i regnskabet sine forventninger til hele året om en vækst i omsætningen på 10 procent samt resultat før renter, skat, afskrivninger, amortisering og kapitalisering i den underliggende forretning på 8 til 10 procent af omsætningen.

B&O-aktien er steget med næsten 100 procent inden for det seneste år og stiger også i dag trods underskuddet.

Udgivet i Business, Detailhandel, E-handel, Erhverv | Tagget , | Kommentarer lukket til Nyt stort millionunderskud i B&O