Danmarks “befrielse” 2022

Corona betegnes ikke længere som en samfundskritisk sygdom.
Coronapas og krav om mundbind er afskaffet fra 1. februar 2022.

Danmark har fået en ny befrielsesdag. Tirsdag 1. februar 2022 ophæver Regeringen ALLE coronarestriktioner, og det er derfor slut med mundbind i butikker og den kollektive trafik :-).

Caféer, bodegaer, diskoteker, kulturinstitutioner, forlystelsesparker, zoologiske haver og meget mere kan holde åbent uden krav til coronapas, mundbind osv. Nu gælder kun de normale regler ved servering af alkohol (kundens alder og den tidsperiode, som beværtningen har bevilling til).

Danmark er frit!

Erhvervsdrivende KAN stadig kræve coronapas og/eller mundbind hos deres kunder og personale. Hvis man ikke kan eller vil leve op til dette, er det bare at finde en anden butik, restaurant el. lign., hvor man ikke stiller disse urimelige krav.

Næsten – På hospitaler, plejehjem og lign. kan der stadig være krav om mundbind og/eller coronapas for at beskytte de svage borgere, der kan være disse steder.

Når Regeringen – efter indstilling fra epidemikommissionen – ophæver restriktionerne er det fordi den nuværende omikronvariant af covid-19, for de fleste, giver et meget mildt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet. Der er næsten ingen, der indlægges på intensivafdelingerne pga. covid-19.

Der opfordres stadig til at man holder afstand til andre kunder i den kollektive trafik, i butikker osv.