Carlsberg forlader Rusland

CarlsbergBaltika
Kilde: tv2.dk

Carlsberg har tidligere skruet ned for en del af sin russiske produktion, men afvist helt at forlade landet.

Danske Carlsberg, der er én af verdens største bryggerivirksomheder, forlader Rusland som følge af krigen i Ukraine.

Det fremgår af en meddelelse, Carlsberg netop har sendt ud.

– Fra et regnskabsperspektiv vil forretningen (i Rusland, red.) blive betragtet som et aktiv sat til salg indtil færdiggørelse af bortskaffelsen, skriver Carlsberg i meddelelsen.

En stor del af Carlsberg

Det er ellers ikke mere end to uger siden, at Carlsberg afviste at forlade Rusland af hensyn til deres 8400 medarbejdere i landet.

Samtidig er det russiske marked en stor del af Carlsbergs forretning, og derfor ønskede Carlsberg kun at indstille salget af Carlsberg-øl, men ellers ville man fortsætte med at fremstille og sælge virksomhedens øvrige brands i landet, lød det.

Sidste år omsatte Carlsberg således for 6,5 milliarder danske kroner i Rusland, fremgår det af meddelelsen, og i sidste regnskab anførte Carlsberg, at aktiverne i Rusland var op mod 20 milliarder kroner værd.

– Indtil processen er færdiggjort, vil vi fortsætte vores tidligere annonceret reduceret niveau for at opretholde levebrødet for disse ansatte og deres familier. Enhver profit, der bliver skabt under denne humanitære krise, vil blive doneret til nødhjælpsorganisationer, lyder det dog nu fra Carlsberg.

Tidligere mandag har en af Carlsbergs konkurrenter på det globale ølmarked, hollandske Heineken, ligeså annonceret, at de vil træde ud af Rusland.