MobilePay vokser sammen med nordiske konkurrenter

MobilePayVippspivo
Kilde: tv2.dk

Trods nordisk fusion af betalingsløsninger vil MobilePay ikke ændres, oplyser Danske Bank.

Danske Bank har indgået en aftale, hvor betalingsløsningen MobilePay skal være en del af en nordisk fusion af betalingsløsninger.

Brugerne af MobilePay kommer dog ikke til at mærke nogen ændringer, oplyser Danske Bank i en meddelelse til fondsbørsen.

MobilePay bliver sammen med den norske betalingsløsning Vipps og finske Pivo overdraget til en virksomhed, som ejes af skaberne af betalingsløsningerne.

Ifølge Danske Banks meddelelse til fondsbørsen, vil fusionen betyde, at den nye betalingsløsning får 11 millioner aktive brugere, hvilket gør dem til én af Europas største.

Det er, ifølge Glenn Söderholm, Head of Personal & Business Customers i Danske Bank, et nødvendigt træk i kampen mod konkurrenter som Apple Pay og andre internationale spillere:

– Det er omkostningskrævende at konkurrere med globale konkurrenter på dette område. MobilePay må blive en del af noget større for at få større skala og kunne samle investeringer til yderligere innovation.

Danske Bank får en fjerdedel og 400 millioner

Det bliver bankerne bag norske Vipps, der får størstedelen af ejerskabet i det nye selskab. De får 65 procent af ejerskabet i det nye selskab.

Det skyldes ifølge Danske Bank, at Vipps i dag dækker stort set hele den norske banksektor.

Danske Bank får 25 procents ejerskab, mens den finske bank OP Financial Group, der står bag Pivo, får ti procent. Det nye selskab får hovedkontor i Oslo, og bliver underlagt tilsyn fra de norske myndigheder.

Aftalen betyder, at Danske Bank kan se frem til mellem 400 og 500 millioner kroner i indtægt som betaling for det nye selskab.

Fusionen skal godkendes af EU-Kommissionen, før den kan føres ud i livet. Danske Bank oplyser, at de forventer, det sker i slutningen af 2021 eller i starten af næste år.