Ekspansiv byggemarkedskoncern skifter ejer igen

STARK
Kilde: Detailfolk.dk

Amerikansk kapitalfond giver slip på Stark Group efter tre år. Den nye ejer vil fortsætte den ekspansive strategi, siger direktør.

Byggemarkedskoncernen Stark Group kommer igen på nye hænder, skriver Børsen fredag formiddag.

I en milliardhandel går ejerskabet af Stark Group fra den amerikanske kapitalfond Lone Star til den britiske kapitalfond CVC Capital.

Fra 2003 og tre år frem var CVC Capital faktisk ejere af Stark Group, som dengang hed DT Group.

– Jeg er utrolig glad for at få CVC som vores nye ejere, fordi de forstår vores virksomhed og den vækstrejse, vi er på. Det skal vi fortsætte, siger den adm. direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, til Børsen.

Lone Star købte Stark Group af Ferguson Plc. i november 2017 for 1,025 milliarder euro – svarende til 7,6 milliarder danske kroner. På daværende tidspunkt rådede Stark Group over 180 butikker i Norden. Siden har en offensiv strategi for ekspansion gjort forretningen betydeligt større.

Alene i det senest afsluttede regnskabsår har Stark Group foretaget fem opkøb, som tilsammen har føjet mere end 230 butikker til koncernen. Overtagelsen af tyske Saint-Gobain Building Distribution står alene for 217, mens de resterende er mindre byggemarkeder fra Danmark og Sverige.

Det samlede antal butikker – som blandt andet dækker over byggemarkederne Stark, Neumann og Beijer Byggmaterial – er nu 422.