Coop bygger ny bæredygtig butik i Glostrup

Coop 365

Grønt tag, træ på facaderne, el-ladestandere og regnvand direkte ned i jorden. Der er tænkt bæredygtigt hele vejen rundt om Coops kommende butik i Glostrup.

Hvissinge i Glostrup vest for København kommer til at danne ramme om den første bæredygtige butik i Coops nye dagligvarekæde Coop365. Det står fast, efter at Coop og Årstiderne Arkitekter i den forgangne uge vandt Glostrup Kommunes licitationsrunde.

Der bliver plantet grønt på taget og lavet lokale regnvandsløsninger. Der bliver opstillet ladestandere til elbiler, og der bliver gjort ekstra god plads til både cykler og ladcykler, fortæller ejendomschef i Coop, Flemming Møller Hansen.

”Vi har tænkt bæredygtighed 365 grader rundt om butikken. Ikke kun i valget af materialer og energiløsninger, men også hvordan man skiller den ad igen, den dag – om mange år – når man ikke skal bruge bygningen mere,” siger Flemming Møller Hansen.

Butikkens træfacader skaber et overdækket torv, hvor man kan have sæsonvarer og sælge blomster og lignende. Men det vil også være et sted, hvor man møder sine naboer, når man er ude for at købe ind.

Glostrups Borgmester, John Engelhardt (V), ser frem til, at der åbner en ny forretning i Hvissinge:

”Jeg er glad for den nye butik. Det er godt for Hvissinge, som i det hele taget er inde i en rigtig positiv udvikling. Ved at inddrage borgerne i udviklingen har vi skabt nogle rammer, der har gjort det attraktivt for en stor virksomhed som Coop at investere i området. Og Coops projekt ser rigtig spændende ud. Det er samtidig et signal til alle bygherrer om, at fremtiden er bæredygtig,” siger Glostrups borgmester John Engelhardt (V).

Butikken er udviklet med hjælp fra Årstiderne Arkitekter, hvor kreativ leder Kiri Hedegaard mener, at byggeriet udstikker den nye retning for bæredygtigt byggeri indenfor detailhandlen.

”Konceptet for Coop365 er den bæredygtige tankegang, hvor design, materialer og det sociale aspekt er grundstenene. Beplantning, belægninger, afledning af regnvand, støj, lysdesign mv. er indtænkt i bygningen, som derfor fremstår som en bæredygtig helhed,” siger Kiri Hedegaard.

Byggeriet skal opnå den anerkendte internationale standard for bæredygtighed DGNB Guld Certificeret, og er en del af Coops mål om at blive klimapositive i 2030. Den nye Coop365 i Glostrup forventes at være klar til at slå dørene op i starten af 2022.