Chris Anker Sørensen er død efter ulykke

Kilde: tv2.dk

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har lørdag været involveret i en ulykke i Belgien. Han er siden død af sine kvæstelser.

Chris Anker Sørensen er død 37 år gammel.

Den tidligere cykelrytter og nuværende ekspertkommentator på TV 2 SPORT var i Belgien som en del af dækningen omkring VM i cykling, da han under en cykeltur blev påkørt af en bil.

I den anledning udtaler TV 2 SPORTs sportschef, Frederik Lauesen:

– Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelsen om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død.

– Chris Anker Sørensen var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Anker Sørensens familie, siger Frederik Lauesen.

I sin karriere som aktiv cykelrytter fra 2005-2018 nåede Chris Anker Sørensen at deltage i 12 Grand Tours, mens han i 2015 vandt DM i landevejsløb.

Efter sin aktive karriere skiftede Chris Anker Sørensen jobbet som cykelrytter ud med en plads i kommentatorboksen hos TV 2 SPORT, hvor han har været en afholdt og respekteret kollega.

TV 2 tilbyder krisehjælp i aften til sine medarbejdere i Belgien, og TV 2 har samtidig meddelt medarbejderne, at de hver især må beslutte, om de vil blive til VM eller rejse hjem.

Chris Anker Sørensens familie er orienteret om dødsfaldet.

Opdatering 19/9-2021:
I følge belgisk politi tyder undersøgelser på uheldsstedet ikke på, at bilisten har lavet noget ulovligt, ligesom bilisten ikke var påvirket af alkohol eller narko. I følge nogle medier krydsede Chris Anker Sørensen vejen og kørte ud foran bilen, hvor cyklister i følge belgisk politi har vigepligt for biler.