Bent Fabricius-Bjerre er død

Kilde: tv2.dk
Bent Fabricius-Bjerre er død efter kort tids sygdom.
Det oplyser hans familie i en mail til TV 2.

Komponisten blev 95 år gammel. Bisættelsen vil foregå privat.

– Familien ønsker, at der udvises ro og diskretion og har ikke yderligere at tilføje, skriver hans søn Poul Fabricius-Bjerre til TV 2 på vegne af familien.
Vandt grammy

Bent Fabricius-Bjerre slog for alvor sit navn fast i 1962 med singlen ‘Alley Cat’, som han vandt en amerikansk grammy for. Sangen opnåede en syvendeplads på Billboard top 100.

Han er også kendt for at lave intromelodierne til blandt andet ‘Matador’ og ‘Olsen Banden’.

Desuden har han stået bag musik til en række ballet-, musical- og teaterstykker gennem årene.
Modtog ærespris
Bent Fabricus-Bjerre var aktiv til det sidste. i 2017 modtog han en ærespris i den franske by Cannes.

Prisen, som han modtog, var en ‘Lifetime achievement award’, der hædrede det, der havde været. Ben Fabricius-Bjerre var dog langt fra færdig.

– Det er jo ikke mig, der har valgt titlen. Den er helt forkert. Jeg skriver stadigvæk musik, og jeg har lige skrevet noget til en ny film, der kommer hernede på filmfestivalen. Den hedder ‘Mens vi lever’, og jeg håber, den får succes, så jeg kører stadig på, sagde han.

Bent Fabricius-Bjerre blev født i 1924 på Frederiksberg. Han blev uddannet pianist fra Det Kongelige Musikkonservatorium i 1946. I 1996 blev han slået til Ridder af Dannebrog. Privat nåede Bent Fabricius-Bjerre at være gift tre gange og var gift med Camilla Arndt ved sin død.