Hurtig mulighed for at aflevere pant vender tilbage

Dansk Retursystem
Kilde: RetailNews

Nu vender Drop & Go tilbage

Dansk Retursystem, der driver pantsystemet, arbejder løbende på forskellige muligheder, der skal gøre det endnu lettere at aflevere pant.

Det seneste år har virksomheden testet en mobil afleveringsløsning med stor succes, fortæller Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

– I 2018 testede vi den mobile løsning, Drop & Go, hvor forbrugerne kan masseaflevere – og få deres pantpenge med det samme. Vi vil gerne se, om den løsning kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup, forklarer Marlene Fris, der er markedsdirektør i Dansk Retursystem.

Det er netop fra i dag, mens den nye teknologi indbygges i pantstationen, at forbrugerne igen kan aflevere tomme flasker og dåser i Drop & Go, der bliver opstillet ved siden af pantstationen på genbrugsstationen i Høje Taastrup.

I Drop & Go hældes dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, og panten kan blive udbetalt.

– Drop & Go blev testet på festivaler, hos Dagrofa S-Engros i Skovlunde og ved Rødovre Centrum. De steder var Drop & Go bemandet, og det er en dyr løsning. Derfor vil vi gerne teste teknologien i pantstationen i Høje Taastrup, uden at der ikke er personale til stede. Mange forbrugere har spurgt til, hvornår løsningen vendte tilbage, og de kan nu sætte kurs mod Høje Taastrup, siger Marlene Fris.

Drop & Go kan prøves ved pantstationen i Høje Taastrup fra tirsdag d. 23. april kl. 10:00.

Til maj genåbner selve pantstationen med den nye teknologi.