H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

Opdatering 15. marts 2020:
Dronningen har aflyst alle fødselsdagsarrangementer pga. corona-virus.

Fejringen af Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag den 16. april 2020 bliver en festligholdelse af Danmarks statsoverhoveds liv og gerning. 80-års fødselsdagen bliver endnu en milepæl i monarkens lange gerning for Danmark, og mærkedagen vil gennem flere programpunkter markere den særlige forbindelse mellem monarkiets tusindårige historie og det moderne Danmark, som Majestæten udgør. Med sit virke repræsenterer Dronningen Danmark udadtil, ligesom Majestæten og den kongelige familie året rundt samler danskerne indadtil.

2. april – Åbning af udstilling på Frederiksborg Slot

Den 2. april deltager Dronningen i åbningen af udstillingen ”Dronningens ansigter” på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Udstillingen portrætterer Dronningens liv, virke og særlige interesser. I udstillingen vises film, dragter og scenografiske elementer samt en lang række portrætter.

3. april – Pressemøde på Fredensborg Slot

Den 3. april holder Dronningen pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot.

14. april – Gallaforestilling på Det Kongelige Teater

Den 14. april kører Dronningen i karet fra Amalienborg til Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor Majestæten sammen med den kongelige familie og inviterede gæster vil overvære en gallaforestilling, der transmitteres på DR1.

15. april – ”Børn fra Danmarks kommuner fejrer H.M. Dronningen” på Christiansborg Slot

Den 15. april fejrer børn fra Danmarks kommuner om formiddagen Dronningen på Christiansborg Slot. Arrangementet er de danske kommuners fødselsdagsgave til Danmarks Dronning.

15. april – Gallataffel på Christiansborg Slot

Den 15. april er Dronningen om aftenen vært ved en gallamiddag på Christiansborg Slot. Til middagen vil der i samarbejde med TV2 være sammensat et varieret underholdningsprogram.

16. april – Morgenvækning på Fredensborg Slot

På Dronningens fødselsdag, den 16. april, vækkes Majestæten med morgensang og viser sig fra et vindue på Fredensborg Slot.

16. april – Vagtskifte på Amalienborg

På Dronningens fødselsdag, den 16. april, træder Dronningen og den kongelige familie ud på balkonen på Christian IX’s Palæ, Amalienborg, kl. 12.00. Den Kongelige Livgarde gennemfører vagtskifte på Amalienborg Slotsplads forinden.

16. april – Modtagelse på Københavns Rådhus

Den 16. april kører Dronningen i karet gennem byens gader til Københavns Rådhus, hvor der vil være taler og underholdning, og hvor Majestæten vil vise sig på rådhusets balkon.

16. april – Festmiddag og dans på Fredensborg Slot

Den 16. april er Dronningen vært ved en privat middag på Fredensborg Slot i anledning af fødselsdagen med deltagelse af den kongelige familie og gæster fra ind- og udland.

25. april – Balletgalla i Tivoli

Den 25. april fejrer Tivoli Dronningen med en balletgalla i Tivolis Koncertsal. Senere er der middag på Restaurant Nimb for særligt indbudte, og aftenen sluttes af med festfyrværkeri.

5.-6. juni – Sommertogt til Aarhus Kommune

Den 5.-6. juni gennemfører Dronningen sommertogt med Kongeskibet Dannebrog med besøg i Aarhus Kommune som led i fødselsdagsfejringen. 

Modtagelse af deputationer

I anledning af fødselsdagen modtager Dronningen en række deputationer.