DSB mangler lokoførere og aflyser tog mange weekender frem

DSB
Kilde: TV2
Rejsende med lokaltog mellem Roskilde og Østerport bliver ramt af aflysningerne.
Mangel på lokoførere får nu DSB til at aflyse flere afgange med regionaltog mellem Roskilde og Østerport Station i København i alle weekender frem til juli.
Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.
Normalt kører der to regionaltog i timen på strækningen, men i de kommende uger vil der kun være ét i timen fra fredage klokken 19.30 til mandag morgen klokken 4.
Busser erstatter tog
Ændringen medfører samtidig, der kun stopper et tog i timen på Trekroner, Hedehusene og Ny Ellebjerg Station i begge retninger.
– Som erstatning for det manglende tog indsætter DSB togbusser på strækningen mellem Roskilde, Trekroner, Hedehusene og Høje Taastrup, hvor kunderne kan skifte til S-tog eller andre fjern- og regionaltog, oplyser DSB.
DSB’s mangel på lokoførere beskrives som “akut”.
– Vi er i en situation, hvor vi hen over sommeren samlet set periodevis kan komme i underskud med lokomotivførere, siger Anette Haugaard, underdirektør i DSB Drift.
Nye lokoførere er forsinket
Manglen på lokomotivførere skyldes først og fremmest, at oplæringen af en række S-togs-lokoførere, der er under oplæring til at føre fjern- og regionaltog, er blevet forsinket.
Med til at forværre situationen er ifølge DSB, at der i øjeblikket køres så mange ekstraordinære eller ændrede togafgange, så der bruges mere end dobbelt så mange lokomotivførere på ekstraordinære afgange end normalt.
– Med de planlagte aflysninger generer vi færrest mulige kunder, men jeg vil selvfølgelig gerne beklage over for de kunder, aflysningerne rammer, siger Anette Haugaard i pressemeddelelsen.

dsb.dk

rejseplanen.dk