Domino’s-ansatte opsagt

Domino's
Kilde: FINANS

Domino’s Pizzas ansatte i Danmark har været suspenderet, siden kæden gik konkurs i begyndelsen af marts. Nu er de fritstillet.

373 ansatte har i weekenden fået en fyreseddel fra konkursboet efter den skandaleramte pizzakæde Domino’s Pizza.

Det oplyser konkursboets ene af to kuratorer, advokat Morten Hans Jakobsen fra Gorrissen Federspiel.

»Selvom vi har afskediget de ansatte, er det ikke ensbetydende med, at de ikke kan blive en del af fremtidigt setup,« siger han til Finans.

Mandag er det to uger siden, at Domino’s Pizza blev taget under konkursbehandling. Dermed er fristen udløbet for, hvornår de 373 ansatte skal have en afklaring om deres ansættelsesforhold. Hidtil har de været suspenderet.

Men som Morten Hans Jakobsen henviser til, er der en mulighed for, at de igen kan have et job på hånden, som har med pizzaer at gøre.

For ifølge kuratoren er der flere potentielle bydere på konkursboets aktiver.

»Vi har identificeret to eller måske tre mulige købere, som vi afventer et bud fra. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt,« forklarer Morten Hans Jakobsen, der er kurator sammen med Simon Lagrelius fra Kammeradvokaten.

Domino’s Pizza-konceptet stammer fra USA, og det er kun den danske del af forretningen, der er gået konkurs.

Det skete en række afsløringer af kritisable hygiejneforhold i flere af pizzakædens restauranter.

Efter TV2-programmet ”Operation X” havde dokumenteret de kritisable forhold, gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold i september en kontrol på Domino’s Pizzas 30 restauranter. 22 af restauranterne fik sanktioner.

Ifølge seneste regnskab fra regnskabsåret 2016/2017 var målet at blive den største fastfoodkæde i Danmark målt på antal butikker. Det skulle nås ved at åbne seks til otte butikker om året.

Så langt nåede Domino’s Pizza altså ikke, inden det blev til en konkurs.